• Maleisische politici boos om Schotse terriër

  De openingsceremonie van de Commonwealth Games in Glasgow werd niet gesmaakt door Maleisië. De Gemenebestspelen werden geopend door een spektakel. Hierbij werd iedere delegatie in het station geleid door een Schotse terriër. De Maleisische oppositieleider Mohamad Sabu vond het niet schattig omdat honden in de ogen van sommige moslims onrein zijn. “Dit is zo respectloos naar Maleisië en de moslims toe.”, zegt Sabu. Hij zegt dat de organisatie geen rekening hield met het feit dat moslims geen honden mogen aanraken. Sommige Maleisische parlementsleden dreigen zelfs met een klacht. Aan de Commonwealth Games nemen enkel de voormalige kolonies van Groot-Brittannië deel. (Link)

 • Meer overlijdens door extreme temperatuurschommelingen

   

  Duitse onderzoekers van hetHelmholtz Zentrum ontdekten dat er steeds meer mensen overlijden door extreme lage of hoge temperaturen. De onderzoekers analyseerden 188.000 sterfgevallen ten gevolge van hart- en vaatziekten tussen 1990 en 2006. Er waren meer overlijdens als de temperatuur steeg van 20°C naar 25°C of daalde van -1°C naar -8°C. Het koud weer had zelfs tot twee weken effect op het aantal sterfgevallen. Het effect was het grootst onder ouderen. Vooral de impact op het sterftecijfer als gevolg van hartfalen, hartritmestoornissen en beroertes was opvallend. Het is onduidelijk waarom er meer sterfgevallen zijn door sterfgevallen. Het is wel al bekend dat bloed stolt bij warm weer waardoor de kans op tromboses groter wordt. Koud weer heeft dan weer invloed op de bloeddruk. (Link)

   

 • Duitse regeringspartij stuurt uitnodiging naar overleden cabaretier

  De weduwe van cabaretier Dieter Hildebrandt keek raar op toen hij een uitnodiging kreeg van de Duitse regeringspartij SPD. De man stierf vorig jaar in november maar volgens de organisatie van het zomerfeest zat mijnheer Hildebrandt nog in het systeem. Op de antwoordstrook kruiste zijn vrouw het vakje “Neen, ik kan helaas niet komen” aan, met daarnaast “omdat ik, Dieter Hildebrandt, op 20 november 2013 ben gestorven. Met hartelijke groet, de weduwe”. Hildebrandt (1927-2013) was één van de invloedrijkste cabaretiers van het naoorlogse Duitsland. (Link)

 • Hypotheek wordt afbetaald dankzij inkomsten YouTube filmpjes

   

  Timothy Delaghetto beloofde enkele jaren geleden aan zijn ouders dat hij hun huis volledig zou afbetalen. De op YouTube succesvolle filmpjesmaker kwam deze week zijn belofte na. De man maakte van deze verrassing uiteraard ook een filmpje. (Link)

   

 • Bejaarde tovert doffe lap grond om tot wondertuin

   

  @kendrasmiles4u

  Toen Des Churchill 25 jaar geleden naar een serviceflat ging, moest hij zijn tuintje achterlaten. Gelukkig sloegen zijn ogen op een verwaarloosd stukje grond naast het tehuis. Hij besloot het lapje grond om te toveren tot een kleurrijke tuin waar iedereen in de buurt van geniet. Hoewel er duizenden ponden in de tuin kropen, won de man diverse prijzen dankzij zijn tuinierswerk. Ook de eigenaar van het stukje grond is blij met het werk dat de 88-jarige bejaarde verrichte. (Link)

   

 • Politie New York zoekt Elmo & Koekiemonster

   

  De politie in New York is  op zoek naarmensen die zich verkleden in pakken van tv-helden als zoals Elmo of het Koekiemonster. Deze straatartiesten gaan namelijk met toeristen op de foto om vervolgens op een agressieve manier geld af te troggelen. Een politieagent kreeg zelfs een tik tegen zijn neus van "Spiderman". "Het is te ver gegaan. Het is tijd om stappen te nemen om dit te reguleren", aldus de burmeester van New York, Bill de Blasio. (Link)

   

 • Vrouw sluit kinderen op in auto om man oraal te bevredigen

  Teenage Dreams

  Een 25-jarige Amerikaanse vrouw sloot haar twee kinderen van 5 en 7 jaar op in de auto om haar vriend oraal te bevredigen. De opgesloten kinderen werden hysterisch in de jeep van de vrouw. Een omstander alarmeerde de politie. Toen de politie druk bezig was met de kinderen te kalmeren, kwam de vrouw aangelopen. De vrouw werd meteen gearresteerd toen ze de politie informeerde. Haar kinderen werden ondergebracht bij familieleden. (Link)

 • Chinees steelt op één nacht 24 bushaltes

  Een Chinees uit Nanjing heeft op één nacht 24 bushaltes gestolen. De haltes stonden aan een weg die nog niet volledig af was waardoor de voorbijgangers dachten dat de man aan het werk was. Volgens de politie werden de haltes mogelijk met een glassnijder losgesneden. De busmaatschappij heeft aangifte gedaan van de diefstal. De schade loopt op tot  170.000 euro. Op de weg stonden er overigens 25 haltes, één halte bleef dus staan. (Link)

 • Europese vrouwen zonnen minder vaak topless

   

  Untitled

  Volgens het Franse tijdschrift Elle zonnen Europese vrouwen steeds minder topless. Vooral om gezondheidsredenen zouden vrouwen niet langer topless zonnen aan deFranse Rivièra. Vrouwen zijn steeds meer bewust over huidkanker en de schadelijke uitwerkingen van UV-stralen op de huid. Toch stelt het tijdschrift vast dat blote borsten wel vaker worden ingezet bij acties van feministische groeperingen. (Link)

   

 • Verkleedde agentes arresteren agressieve man

  Sparks Fly

  Twee Britse agentes die op weg waren naar een gekostumeerd bal, hebben een agressieve man ingerekend. Tracy Griffin en Terri Cave droegen een aap- en de zebrapak toen ze even naar de supermarkt gingen. Daar vonden ze een agressieve man. Ze rekenden hem in en alarmeerden hun collega’s. Helaas ging hun feestje niet door omdat ze na de arrestatie de hele avond politieverslagen moesten uittikken. Gelukkig kregen ze wel een onderscheiding voor hun extreem moedige gedrag. (Link)

 • Paramount Pictures excuseert zich voor 11/9-filmposter

   

  Paramount Pictures heeft zich geëxcuseerd voor een filmposter van de nieuwe film Teenage Mutant Ninja Turtles. Op de poster springen de vier Turtles van een exploderende wolkenkrabber. Onderaan staat de releasedatum van de film: 11 september.  "De combinatie van de foto en de releasedatum was een fout. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen te kwetsen”, zegt Paramount Pictures. De posters zijn inmiddels verwijderd een golf van kritiek. (Link)

   

 • Jetstar waarschuwt passagiers voor drugscontrole

  Festivalpassagiers werden door vliegtuigmaatschappij Jetstar gewaarschuwd voor eventuele drugscontroles op de luchthaven van Sydney: "We hebben te horen gekregen dat er drugshonden en politie in de terminal staan te wachten. Als u iets heeft wat u niet mag hebben, kunt u dit beter nu door het toilet spoelen." Meteen stond er een enorme rij voor de toiletten. Volgens Jetstar is de maatschappij verplicht om drugscontroles op de plek van bestemming tijdens de vlucht aan te kondigen. De actie van het bemanningslid werd gewaardeerd op social media, al was niet iedereen opgezet met de actie. (Link)

 • The Sound Of Summer: Enrique Iglesias feat. Sean Paul - Bailando

   

  het lied van de dag, enrique iglesias, bailandoEnrique Iglesias is geboren op 8 mei 1975 in Madrid. Hij is de jongste zoon van Julio Iglesias en Isabel Preysler. In totaal hadden zij 8 kinderen. Op zijn 3e scheidden zijn ouders en trok hij samen met zijn vader, de broer Julio José en zijn zus Chabeli de wereld rond. Uiteindelijk gingen ze in Florida wonen. Enrique Iglesias werd in september 2005 gekroond tot "meest sexy vrijgezel" door het Spaanse tijdschrift People en Espanol. In 2014 kwam zijn album "Sex and Love" uit waarop diverse andere sterren te horen zijn. De Spaanse versie van het nummer wordt ingezongen door de Cubaanse artiesten Descemer Bueno and Gente de Zona. De Engelstalige versie wordt dan weer verzorgd door Sean Paul. Hoewel het album “Sex and Love” flopt, is het nummer “Bailando” wel succesvol in de hitparade’s van Cuba, België, Finland, Columbia, Dominicaanse Republiek, Mexico, Spanje en de Latijns getinte Amerikaanse hitlijsten.

 • Mannen met vergrote prostaat zitten beter tijdens het plassen

   

  paparazzi

  Mannen met een goedaardig vergrote prostaat gaan volgens Nederlandse onderzoekers beter zitten als ze plassen. Door de grotere prostaat loopt de blaas minder goed lees waardoor er urine kan achterblijven in de blaas. Hierdoor kunnen blaasontsteking en blaasstenen ontstaan. Door neer te zitten ontspannen de spieren in de benen en het bekken waardoor de blaas zich beter ledigt. De onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum kwamen tot deze conclusie na analyse van andere onderzoeken bij mannen met plasproblemen.  (Link)

   

 • Filmpje: Vrouw ziet voor het eerst de oceaan

  Onlangs zag Sarah Walugembe, directeur van het Blessing Basket Project, voor het eerst de zee. Vlak voor de zon zou opkomen, nam een collega haar geblinddoekt mee naar het strand in Manakara, Madagascar. Toen de blinddoek uitging hoorde en zag de vrouw voor het eerst in haar leven de Indische oceaan.  Het resultaat is hartverwarmend. (Link)

 • 80 procent van de vrouwen werkt vakantiefoto's bij

  Selfieee

  Uit een nieuw onderzoek blijkt dat 80 procent van de vrouwen haar vakantiefoto’s bijwerkt voordat ze op social media gedropt worden. Foto’s waarop vrouwen lelijk staan worden ook snel verwijderd, ook al staan de vriendinnen op diezelfde foto er wel mooi op. Ook foto’s die gemaakt zijn door de partner zijn populair om te verwijderen. Vrouwen worden overigens niet graag gefotografeerd als hun bikini dragen en neerzitten. Een te strakke jeans of en een onderkin leveren volgens de 1.000 proefpersonen ook geen mooie foto’s op. (Link)

 • 23-jarige politica wint schoonheidswedstrijd

   

  Een 23-jarige Servische politica wond afgelopen weekend de Europese variant van World's Bikini Fitness Contest. Maja Pavlovic vertegenwoordigt de regerende Socialistische Partij van Servië. Ze zit ook in haar laatste jaar als cardioloog. (Link)

   

 • Mensen die 7 minuten per dag lopen leven langer

  Just do it

  Volgens onderzoekers van de Iowa State University leven hardlopers gemiddeld drie jaar langer dan mensen die niet rennen. Het positieve effect is al merkbaar bij mensen die wekelijks minder dan 51 minuten lopen, minder dan tien kilometer of langzamer dan tien kilometer per uur rennen. Door het onderzoek werd het verband tussen de levensduur en hardlopen duidelijk, al wordt de langere levensduur niet veroorzaakt door te rennen. Mogelijk zijn gezonde mensen sneller geneigd om te lopen. Het gezondheidsvoordeel was het grootst voor mensen die al meer dan zes jaar regelmatig de hardloopschoenen aantrokken. (Link)

 • Turkse vrouwen lachen beter niet meer in het openbaar

  Ferrari'sini Satan Bilge | via Tumblr

  De Turkse vicepremier Bulent Arinc vindt dat vrouwen niet in het openbaar mogen lachen. Als vrouwen toch in het openbaar lachen dan is dit onrein volgens de islam.  Tijdens zijn toespraak over morele corruptie raadde hij mensen aan de Koran opnieuw te ontdekken en zo moreel verval tegen te gaan. Dit verval wordt volgens hem uitgelokt door overmatige consumptie en losbandigheid van de media. Presidentskadidaat Ekmeleddin Ihsanoglu vindt dan weer dat Turkije net lachende vrouwen nodig heeft. (Link)

 • Russische vrouw steekt naakt drukke baan over

   

  De 24-jarige Yulia Vorokova rende naakt een drukke straat op toen ze een politiecontrole ontvluchtte. De Russische vrouw zat naast iemand in de auto toen ze de benen nam. Ze droeg enkel hakken en werd tijdens haar tocht geraakt door een automobilist. De vrouw werd uiteindelijk door de politie naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto waar de vrouw inzat weet niet waarom ze wegliep voor de controle. Hij wou echter niet zeggen waarom de vrouw naakt was. (Link)