• Het lied van de dag: Gorki - Mia

   

  het lied van de dag, gorki, miaGorky is een Vlaamse popgroep. De oorspronkelijke naam van de band was Gorky, Russisch voor de bittere. In 1990 werden ze 3de in de Humo's Rock Rally, een bekende springplank voor jong Belgisch talent. In 1993 splitste de groep en ging Luc De Vos door onder de naam Gorki. Tot op heden is Gorki nog altijd een groot succes. Zanger en artiest Luc De Vos is gisterenmiddag onverwacht op 52-jarige leeftijd in Gent overleden.

 • Het lied van de dag: Phil Collins - A Groovy Kind Of Love

   

  het lied van de dag, phil collins, a groovy kind of loveIn 1970 ging Phil Collins in op een advertentie in een Engels muziekblad. Een rockband met de naam Genesis was op zoek naar een nieuwe drummer. Phil Collins baarde opzien en werd het nieuwe bandlid. In 1975 werd hij ook zanger nadat Peter Gabriels de groep verliet. Genesis werd erg succesvol. In 1981 produbeerde Phil Collins het ook solo. Met zijn debuutalbum "Face Value" bleef hij tot 5 jaar na de release in de albumparades staan. 'A Groovy Kind Of Love' wordt geschreven door Toni Wine and Carole Bayer Sager, met een melodie losjes gebaseerd op een muziekstuk van de Britse componist Muzio Clementi. Wayne Fontana & The Mindbenders hebben er de eerste hit mee. Les Gray (Mud) en Phil Collins (Genesis) nemen ook versies op: Collins bereikt in 1988 de top van de hitparades met zijn cover.

 • Australiër hangt 1.194.380 kerstlichtjes op

  In het Australische Canberra is het wereldrecord kerstlampjes gesneuveld. David Richards heeft in een winkelcentrum maar liefst  1.194.380 lichtjes opgehangen. De advocaat haalde vorig jaar al het nieuws doordat hij  zijn huis versierde met ruim een half miljoen lampjes. Er kwamen maar liefst 75.000 bezoekers trok. Dit jaar wou hij zijn buren besparen van alle drukte van vorig jaar. (Link)

 • Zonnerème is slecht voor sperma

   

   

  Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat zonnebrandcrèmes slecht is voor de vruchtbaarheid van de mannen. Niet de stoffen in de crème, maar een reactie van de crème op de huid ligt aan de basis van het probleem. Mannen die  regelmatig zonnebrandcrème gebruiken hebben 30 procent minder kans om hun vrouw te bevruchten dan mannen die zich nooit insmeren. (Link)

   

 • Chinees schenkt een huis aan alle dorpsbewoners

  Een Chinese miljonair bouwde een huis voor alle bewoners van het dorp waar hij opgroeide. In totaal heeft de 54-jarige man 72 families luxe flats laten bouwen. 18 families kregen villa's, omdat ze de miljonair vroeger hebben geholpen. Volgens de man heeft hij meer geld verdien dan wat hij uit kan geven. Met de actie die 5 miljoen euro kostte, wou hij iedereen bedanken die hem vroeger geholpen heeft. (Link)

 • Pools dorp vindt Winnie de Poeh te naakt

   

  Het Poolse dorp Tuszyn vindt dat Winnie de Poeh veel te naakt is voor kinderen omdat hij enkel een rood hemd draagt. De hele gemeente wou vergaderen nadat de beer geschilderd werd op een speeltuin in de stad Tuszyn. Toch vindt een journalist van The Sydney Morning Herald het besluit overdreven omdat er nog andere figuurtjes zijn die geen kleren dragen zoals Teigetje, Iejoor, Uil. Enkel Knorretje draagt een roze gympak. (Link)

   

 • Politie aanziet banaan als wapen

   

  add a caption

  De 27-jarige Nathan Rolf Channing uit werd aangehouden nadat hij een banaan op twee agenten had gericht. Volgens de verklaring van de agenten vreesden de twee voor hun leven. Het wapen werd omschreven als een gele buis met een zwart midden . Toen de agenten hun dienstwapen wilden treppen, riep Channing dat het om een banaan ging. De verdachte uit het Amerikaanse Colorado riskeert drie jaar gevangenisstraf en een boete van duizend tot honderdduizend dollar. (Link)

   

 • Chinese bankrover moet in de wachtrij staan

  Een Chinese bankrover moest zijn beurt afwachten vooraleer hij met zijn overal mocht beginnen. Nadat de twee klanten voor hem weg waren, eiste de overvaller  10.000 yuan (1.305 euro) op. Daarbij bedreigde hij de loketbediende met een mes. Helaas kreeg hij geen geld van de bankmedewerker omdat het rekeningsaldo 1 yean bedroeg. De overvaller sloeg nog even met zijn mes op het loket, maar dat had geen effect op de bankmedewerker. Uiteindelijk ging de overvaller weg en werd hij opgepakt door de politie. (Link)

 • Brit betaalt ex-vrouw 424 miljoen euro alimentatie

  Een Britse miljardair moet zijn ex-vrouw Jamie Cooper omgerekend 424 miljoen euro alimentatie betalen. Chris Hohn en zijn vrouw hielpen veel kinderen dankzij het door hen opgerichte  Children's Investment Fund Foundation. Hun familiefortuin wordt geschat op 1,3 miljard pond. Zijn Amerikaanse ex-vrouw eiste de helft van het fortuin, maar Hohn wou niet meer dan een kwart betalen omdat hij meer aan het vermogen van het fonds had bijgedragen. Het is een van de duurste echtscheidingsregelingen in de Britse geschiedenis. (Link)

 • Het lied van de dag: Tiga - Bugatti

   

  het lied van de dag, tiga, bugattiTiga is een DJ/producer uit Montreal, Canada, die in juni 2003 de remix van Nelly's 'Hot In Herre' op single uitbrengt. Daarvoor heeft hij zich al gewaagd aan o.a. 'Drinking In L.A.' (Bran van 3000). Samen met Zyntherius brengt hij in 2002 de single 'Sunglasses' uit. Tiga wordt door tijdschrift SPIN omschreven als "the illegitimate son of Jan Hammer and Soft Cell's Marc Almond." Het nummer “Bugatti” is een nummer van zijn vierde album. De track is al even uit maar dankzij een videoclip in de ‘70s chique-stijl en een remixpakket, krijgt het nu een tweede leven. De video werd geregisseerd door Helmi van Division Paris.

 • Chinese kledingwinkel weert Chinezen

   

  Een Chinese kledingwinkel uit Peking weert sinds vorige week Chinese klanten. De winkel richt zich namelijk volledig op buitenlandse klanten. Volgens de woordvoeder van de winkel zijn de Chinezen irritant. Vorige week betaalde de winkel nog een schikking van 4000 euro nadat een buitenlandse klant was bestolen. De klant hield vol dat de dief en de winkel een roversbende vormen. Vandaar het opmerkelijke besluit van de winkel. (Link)

   

 • Bedrogen vrouw neemt wraak op Mercedes man

   

  Een 25-jarige Colombiaanse vrouw bekladde de witte Mercedes van haar man met zwarte merkstift nadat ze hem betrapte met een andere vrouw. Maria Alejandra Samniego ging meteen naar de beveiligde parkeergarage waar de witte Mercedes van Pabil Munix Quintailla (27) stond. De boze dame kladde de hele auto onder met scheldwoordjes. (Link)

   

 • Bedrogen vrouw neemt wraak op Mercedes man

   

  Een 25-jarige Colombiaanse vrouw bekladde de witte Mercedes van haar man met zwarte merkstift nadat ze hem betrapte met een andere vrouw. Maria Alejandra Samniego ging meteen naar de beveiligde parkeergarage waar de witte Mercedes van Pabil Munix Quintailla (27) stond. De boze dame kladde de hele auto onder met scheldwoordjes. (Link)

   

 • Kurkentrekker brengt 50.000 euro op

   

  linkjes, groot-brittannie, veiling, kurkentrekker, old london bridge

  In het Engelse Colchester bracht een kurkentrekker op een veiling 50.000 euro op. De kurkentrekker werd gemaakt van de 800 jaar oude onderdelen van de Old London Bridge, een voorloper van de huidige London Bridge. De brug werd in 1831 afgebroken. (Link)

   

 • Doodkistenfabrikant presenteert naaktkalender

   

  De Poolse doodkistenfabrikant Lindner brengt naar jaarlijkse gewoonte een naaktkalender uit ter promotie van hun doodkisten. "Het is alweer de zesde editie van de Lindner kalender. De oplage ligt rond de 5.000 tot 7.000 exemplaren, waarvan een deel wordt verkocht en een deel wordt weggegeven aan zakenpartners", vertelt een woordvoerder van het bedrijf. (Link)

   

 • Huwelijksreis start in Cubaanse gevangenis

   

  Een 22-jarige Brit is zijn huwelijksreis gestart in de gevangenis van Cuba. Bovendien kreeg hij ook een boete van 3000 dollar omdat hij de vliegtuigbemanning , de passagiers en zijn eigen vrouw lastigviel. De bruidegom was zo lastig dat de piloot op Bermuda landde. De man dronk uit een fles wodka. Tijdens de vlucht kregen hij en zijn vrouw ruzie, waarna de vrouw zich verplaatste. De man bedreigde een bemanningslid van Thomas Cook en daarna riep hij dat hij iedereen ging vermoorden. De man kreeg handboeien om en terwijl hij naar de achterkant van het toestel werd gebracht, spuugde hij naar de passagiers. Zijn vrouw is alleen doorgereisd naar Cuba. Als de Brit de boetes niet betaalt, moet hij op Bermuda vier maanden de cel in. (Link)

   

 • Passagiers duwen vastgevroren vliegtuig los

  In het Noord-Russische Igarka is het momenteel 52 graden onder nul. Een vliegtuig van de Russische maatschappij UTair was na een dag vastgevroren bij de gate in Igarka. De 70 sterke passagiers, seizoenswerkers uit het olierijke gebied, besloten het vliegtuig dan maar in gang te duwen. (Link)

 • Vrouw vliegt naar de gevangenis tijdens Monopoly

  Tijdens het spelen van Monopoly mocht een Amerikaanse vrouw meteen naar de gevangenis. Tijdens het gezelschapsspel kreeg het koppel ruzie. De 21-jarige Alyssa Ferraro sloeg haar vriend met de vlakke hand in zijn gezicht. Dit was voldoende voor de politie om over te gaan tot de arrestatie. De vriend liep geen verwondingen op. Zijn vriendin kwam vrij na het betalen van een borgsom van tweeduizend dollar. (Link)

 • 32-jarige Brit verzekert smaakpapillen voor 1 miljoen pond

  Tea

  De 32-jarige Sebastian Michaelis heeft zijn smaakpapillen laten verzekeren voor 1 miljoen pond. De smaakpapillen van de Brit zijn zo sterk ontwikkeld dat hij binnen 15 seconden thee kan proeven en beoordelen. Wekelijks proeft hij duizenden kopjes thee. De verzekering moet hij niet zelf betalen. Sebastian heeft dankzij zijn uitzonderlijk vermogen jarenlang de wereld afgereisd om overal de lekkerste theesoorten uit te proberen. (Link)

 • Amerikanen willen McDonald's in de kerk

  Drie Amerikanen willen het imagoprobleem van het Christendom oplossen door McDonald’s in de kerk te krijgen. Volgens de drie brengt McDonald’s gemeenschappen samen. Via een crowdfunding-campagne zoeken ze nu 1 miljoen dollar. Helaas kan het plan op niet veel bijval rekenen. (Link)