• Het lied van de dag: Fatboy Slim and Riva Starr feat. Beardyman - Eat Sleep Rave Repeat (Calvin Harris Remix)

   

  het lied van de dag, fatboy slim, eat sleep rave repeatHet is vandaag de Internationale dag tegen RSI (muisarm). Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan hoe RSI voorkomen kan worden en hoe men hiermee om dient te gaan. De klachten worden veroorzaakt door een langdurig statische houding of door langdurig repeterende bewegingen. Het meest bekende voorbeeld is de muisarm die ontstaat door het gebruik van een computermuis. Norman Cook (13 juli 1963) beter bekend als Fatboy Slim is een Brits muzikant. Zijn stijl staat bekend als "big heat", een combinatie van techno, rock, en rhythm and blues. In 1996 adopteerde hij het alter-ego Fatboy Slim. Sinds zijn remix van de single "Brimful of Asha" van Cornershop hoog in de hitparade stond, vragen grote namen als Madonna en U2 hem voor hen te produceren. Zijn muziek werd al vaak gebruikt in films, televisieprogramma's en reclames. Fatboy Slim bracht “Eat, Sleep, Rave, Repeat” op 20 juni 2013 uit. Het nummer brak pas echt door toen Calvin Harris een remix maakte. De remixversie van het nummer kwam uit op 27 oktober 2013 en bereikte de nummer 3-positie in de UK Singles Chart. Hierdoor is het nummer de eerste top 10-hit sinds Star 69 / Weapon of Choice uit 2001.

   

 • Dubai wil tropisch regenwoud in de woestijn aanleggen

   

  linkjes, dubai, regenwoud, woestijn

  Dubai wil als eerste in het Midden-Oosten een tropisch regenwoud in de woestijn aanleggen. Het complex van 5 miljoen vierkante meter moet tegen 2020 klaar zijn. De attractie moet woestijnbewoners en toeristen trekken. Via kabels kunnen de bezoekers tussen de boomtoppen vliegen. Wie rust wil kan terecht bij de regenwoud-spa. In het regenwoud wordt er ook een deel voorzien om trouwfeesten te houden. Dubai wil met het project vanaf 2020 20 miljoen bezoekers per jaar aantrekken. (Link)

   

 • Baby kerngezond na minutenlange reanimatie

  linkjes, baby, kindjes, hart, reanimatie, gezondheid

  Baby Theo maakt het bijzonder goed nadat zijn hartje onmiddellijk na de bevalling stopte met kloppen. Hoewel zijn moeder na de geboorte de hele tijd wachtte op zijn eerste huilbui, bleef het stil. Toen wist mama Rachel dat er iets mis was. Na een reanimatie van 8 minuten begon het hartje opnieuw te kloppen. Na 12 dagen in het ziekenhuis mocht Theo terug naar huis. Dankzij de fantastische zorg van de dokters hield hij niets permanent over aan de hartstilstand. (Link)

 • Social media discussieert over kleur van kleedje

   

  De social media is in de ban van de kleur van een jurk. De vrouw tweette: “Help me, is deze jurk nu wit met goud of blauw met zwart? Mijn vrienden worden het maar niet eens en we worden er gek van?" Op Twitter, Facebook en Tumblr heeft iedereen het over de kleur van de jurk en het heeft een eigen hashtag: #TheDress. (Link)

   

 • Televisiekijkers volgen massaal klopjacht op twee lama's

  Vorige nacht zaten de Amerikanen te kijken naar een opmerkelijke politieachtervolging van twee ontsnapte lama’s. Meerdere helikopters vlogen boven Sun City in Arizona om de achtervolging in beeld te brengen. De witte en zwarte lama waren zeer snel en wendbaar. Uiteindelijk werden ze gevangen door mannen met lasso’s. (Link)

 • 22-jarige verbreekt wereldrecord bacon-eten

  De 22-jarige Matt Stonie verorberde in slechts 5 minuten 182 baconplakjes. Doordat hij ongeveer 3 kilogram vlees opat, steeg de twintiger naar de tweede plek op de ranglijst van de Major League Eaters. (Link)

 • Vrouw kotst bioscoopzaal onder tijdens Fifty Shades of Grey

   

  Een dronken vrouw moest letterlijk kotsen van de Fifty Shades of Grey film. De film was net begonnen toen de bioscoopbezoekster moest overgeven. Nog voor men de vrouw kon wegbrengen, kreeg ze ook diarree terwijl ze in een bioscoopstoel zat. De film werd afgelast want de zaal moest door de enorme stank door een professioneel schoonmaakbedrijf gereinigd worden. (Link)

   

 • Japanners maken eitje dat smaakt naar citroen

   

  linkjes, voeding, japan, ei, citroen

  Japanners hebben een eitje gemaakt dat naar citroen smaakt en ruikt. Het yuzutama ei is niet genetisch gemanipuleerd maar bekomt zijn smaak door de kippen te voederen met de Japanse citrusvrucht yuzu. (Link)

   

 • Kentucky Fried Chicken wil eetbare koffiemok verkopen

   

  Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) onderzoekt de mogelijkheid om een eetbaar kopje koffie te verkopen. Tijdens het koffiedrinken zou de chocolade langzaam smelten en wordt het koekje zichtbaar. Bovendien ruiken de bekers ook lekker naar kokoszonnecrème, vers gemaaid gras en wilde bloemen. Deze geuren moeten positieve herinneringen oproepen die we associëren met warm weer, zonneschijn, en de zomervakantie. Het kopje komt mogelijk dit jaar nog op de markt. (Link)

   

 • Borstvoedende moeders maken steeds vaker Brelfies

   

  Om borstvoeding uit de taboesfeer te halen plaatsten steeds meer moeders een Brelfie. Dat is een foto waarop een moeder haar baby borstvoeding geeft. Sterren als Miranda Kerr, Alanis Morissette, Natalia Vodianova en Gisele Bündchen plaatsten hun foto’s al op Twitter en Instagram. Mede dankzij hen volgen nu ook andere moeders. Alle moeders vinden dat mensen nu eenmaal moeten beseffen dat dit de manier is waarop baby’s eten krijgen. (Link)

   

 • Enkel New Yorkse dakloze helpt bibberend jongentje

  De Amerikaanse internetzender Ock TV vroeg zich af wie een jongentje in een shirt en rillend van de kou zou helpen.  Twee uur lang helpt niemand het jongentje in een drukke New Yorkse winkelstraat, totdat er een dakloze man aan komt lopen. Veel mensen begrijpen niet hoe harteloos en egoistisch sommige mensen kunnen zijn. iemand schrijft dat we aan natuurrampen niets kunnen veranderen, maar dat dakloosheid wel iets is waar iedereen iets kan aan doen. Toch zijn er ook sceptische reacties: ,,Ik haat dit soort experimentjes, ze verdienen geld op het aantal kijkers en geven zelf niets aan daklozen.'' (Link)

 • Wet op overspel afgeschaft, aandeel condoombedrijf stijgt

   

  linkjes, zuid-korea, condoom, seks, overspel

  Het aandeel van een Zuid-Koreaans condoombedrijf steeg 15 procent nadat het Hooggerechtshof een einde maakte aan de wet op overspel. 62 jaar lang was het verboden om vreemd te gaan in Zuid-Korea, wie dat toch deed riskeerde twee jaar gevangenisstraf. De rechters oordeelden in 2008 nog dat de wet noodzakelijk was omdat overspel maatschappelijk ontwrichtend zou werken. Nu oordelen zeven van de negen rechters dat de persoonlijke vrijheid van gehuwden zwaarder weegt. (Link)

   

 • Naakte kunstenares loopt door museum

  De Zwitserse kunstenares Milo Moiré liep voor haar kunstproject naakt met een baby op haar arm door een museum in het Duitse Münster. In het museum liep de tentoonstelling 'Het naakte leven' met werken van de schilders Francis Bacon, Lucian Freud en David Hockney te zien. De bezoekers verschoten toen ze haar zagen lopen maar zelf relativeert ze het: "Een naakte baby veilig in de armen van een naakte vrouw. Deze directe confrontatie van levend naakt daagt anderen uit om te reflecteren op bekende waarnemingen.” Sommige bezoekers vonden het belachelijk anderen waren positiever "Ik moet zeggen dat het interessanter was dan de gangbare kunsttentoonstelling." (Link)

 • Afvalwaterexpert maakt bier van rioolwater

   

  linkjes, amerika, alcohol, bier, rioolwater

  Afvalwaterexpert Theera Ratarasarn uit Milwaukee heeft bier gebrouwen met rioolwater. “Ik wilde mensen op een ludieke manier laten zien dat er nog heel wat te maken valt van ons afvalwater”, zegt hij. Gelukkig is het water uitgebreid gechloreerd, gefilterd en gedistilleerd voor het hele brouwproces begon. Professioneel bierproever van Mitchel De Santis van de prestigieuze Lakefront Brewery gaf het biertje een 7. “Het is een van de beste thuisbrouwsels die ik ooit dronk”, zei Mitchel achteraf. (Link)

   

 • Vrouw eist maandelijks 1 miljoen dollar van ex-man

   

  Anne Dias Griffin wil van haar ex-man 1 miljoen dollar per maand omdat haar kinderen niet de dupe mogen worden van de scheiding. De vrouw heeft het geld nodig om vier nanny’s te betalen voor haar drie kinderen, boodschappen te doen, maar ook voor hotelovernachtingen (160.000 dollar) en een privéjet (300.000 dollar). Haar ex-man is een hedgefonds-miljardair en hij vindt het overdreven omdat zijn ex-vrouw al  50 miljoen dollar aan smartengeld krijgt. De eisen zijn gebaseerd op wat er in 2014 reëel werd gespendeerd in het gezin Griffin. De rechter zal zich binnenkort over de zaak buigen. (Link)

   

 • Persconferentie beperkt zich tot het woordje "mooi"

  Het persbericht van de Australische politicus Anthony Albanese bestond slechts uit één woord: “Mooi”. Als reactie op het opstappen van de bestuurder van de luchthaven van Sydney luidde het volledige bericht eigenlijk: “Mooi mediastatement over het nieuws dat bestuurder Max Moore-Wilton van de luchthaven van Sydney van plan is met pensioen te gaan: Good." De Australische media vonden het korte persbericht bijzonder grappig. (Link)

 • Londense metro opgevrolijkt door lingeriemodellen

  01-maandag-.jpg

  De Londense metro werd woensdagmiddag opgevrolijkt door een promoactie van het lingeriemerk Bluebella. Modellen in sexy lingeriesetjes liepen in verschillende metrostations om de nieuwe collectie te promoten. Directeur Emily Bendell vond het wel een leuk idee om op een dergelijke manier reclame te voeren. : "Bluebella is een merk voor vrouwen met zelfvertrouwen en lol”, zegt ze. (Link)

 • Het lied van de dag: Giorgio Moroder feat. Kylie Minogue - Right Here, Right Now

   

  het lied van de dag, giorgio moroder, kylie minogue, right here right now"Right Here, Right Now" is een nummer van de Italiaanse producer Giorgio Moroder met de vocalen van Kylie Minogue. De track staat op zijn studioalbum 74 is the New 24. Het nummer brak al in verschillende landen door waaronder Finland, België en Spanje. Kylie wordt op 28 mei 1968 geboren in het Bethlehem Hospital in Melbourne. Ze wordt bekend door de soap Neighbours (buren). Met meer dan 60 miljoen verkochte albums is Kylie Minogue de meest succesvolle artiest van Australië. In 2005 werd borstkanker vastgesteld. En na chemo verklaren de artsen begin 2006 dat de behandeling succesvol was. Ze maakt haar comeback met The Showgirl Tour. In het najaar van 2007 komt haar album "X" uit.

 • Brits bushokje lijkt op een openbaar toilet

   

  linkjes, groot-brittannie, dorp, toilet, bushalte, bushokje

  Een bushokje in het Britse dorpje Worplesdon was om een nog onbekend reden plots uitgerust met een toilet, een toiletrolhouder en een wasbak. Ondanks het toilet niet was aangesloten, had er toch iemand zijn behoefte in gedaan. Een ambtenaar van het gehucht kon haar oren niet geloven toen ze het nieuws vernam van een parkwachter. (Link)

   

 • Heavy metalverslaafde krijgt uitkering

  De 42-jarige Roger Tullgren krijgt een uitkering omdat hij verslaafd is aan heavy metalconcerten. Door zijn verslaving kan de Zweed niet fulltime werken.  De man doet al tien jaar moeite om zijn aandoening af te dwingen als een handicap. Na bezoeken aan drie verschillende psychologen sloeg hij in zijn opzet. Tullgren mag zich van zijn baas kleden zoals hij wil, bovendien krijgt hij vrijaf voor concerten en mag hij op de werkvloer naar muziek luisteren. Zijn baas maakte ook nog een contract op waarin staat dat Tullgren wegens zijn verslaving extra financiële hulp nodig heeft. (Link)