• Chinezen veroordelen moslims wegens te lange baard

   

  linkjes, china, moslim, baard, provoceren

  In de Chinese provincie Xianjiang is er een moslimkoppel veroordeeld omdat de man een baard heeft en de vrouw een sluier draagt. De man kreeg een celstraf van zes jaar en zijn vrouw moet twee jaar naar de gevangenis. Om de Chinese moslimminderheid, de Oeigoeren, te ontmoedigen sluiers te dragen, is de overheid de campagne “project schoonheid” begonnen. Volgens een lokale ambtenaar zoekt het duo ruzie en provoceren ze met hun uiterlijk vertoon. Bovendien negeren de moslims alle richtlijnen over baarden, sluiers en boerka’s. (Link)

   

 • Italiaan bezit Picasso-schilderij zonder dat hij het beseft

   

  linkjes, picasso, schilderij, lijstenmaker, italie

  Zonder dat hij het wist was een Italiaanse lijstenmaker 36 jaar lang in het bezit van een gestolen schilderij van Pablo Picasso. Het kubistische werk "Violin e boutille de bass" uit 1912 zou 15 miljoen euro waard zijn. Volgens de man kreeg hij het schilder uit dank van een klant. De man wou het schilderij verkopen voor 1,4 miljoen euro. Het Britse veilinghuis Sotheby's vond de lage prijs verdacht en vermoedde dat het om een vervalsing zou gaan. Zij schakelde het Italiaanse gerecht in en vervolgens werd het werk in beslag genomen. Het schilderij zou wel degelijk authentiek zijn. (Link)

   

 • Wantrouwige man straft vrouw met superlijm

  01-maandag-.jpg

  Een 40-jarige vrouw uit het Zuid-Afrikaanse Mpumalanga kan niet meer vrijen sinds haar vagina vastgeplakt werd met superlijm. Op 9 maart 2013 werd de vrouw thuis afgezet door haar oom. Haar man beschuldigde haar er opeens van dat ze hem bedroog met die oom. "Met een kapmes bedreigde hij me. Als ik niet al mijn kleren uit zou trekken zou hij m’n kop afhakken. Ik moest op de grond gaan liggen. Terwijl ik daar huilend lag lijmde hij mijn vagina dicht.", zegt de vrouw. De man werd nooit opgepakt omdat hij ging lopen na het voorval. (Link)

 • Chinezen maken auto met 3D-printer

   

  Het Chinese bedrijf Sanya Sihai maakte een auto met een 3D-printer. De productiekost van de wagen bedraagt  1770 euro waardoor hij ideaal is voor mensen die graag een auto willen maar onvoldoende budget hebben. Het totale project nam vijf dagen aan drukwerk en een halve maand aan bouwwerk in beslag. De elektrische wagen haalt een snelheid tot 40 kilometer per uur. (Link)

   

 • Gevangene komt vrij na het schrijven van een e-mail

  linkjes, gevangenis, e-mail, groot-brittannie, rechtbank

  De 28-jarige Neil Moore kwam vrij uit de gevangenis nadat hij instructies naar de bewakers mailde om hem vrij te laten. De man zat vast omdat hij zich uitgaf als vertegenwoordiger van grote zakenbanken. Daardoor troggelde hij grote bedragen af van bedrijven. De Brit verzond de e-mail vanaf een domein dat hij speciaal had aangemaakt, omdat het heel erg leek op het e-mailadres van de rechtbank. Hij registreerde het domein op de naam van de agent die zijn zaak in behandeling had. Drie dagen na zijn ontsnapping ging Moore zichzelf aangeven. De twintiger krijgt op 20 april zijn straf te horen voor acht gevallen van fraude en zijn ontsnapping. (Link)

 • Schildpad krijgt een 3D-geprint schild

   

  Luipaardschildpad Cleopatra uit de Amerikaanse staat Colorado heeft een 3D-geprint schild gekregen. Door verkeerde voeding heeft de schildpad geen ronde schild maar een rug die spits loopt. Omdat schildpadden graag op elkaar kruipen om te spelen, raakt ze beschadigd, waardoor ze pijnlijke infecties oploopt. Een student die hoorde dat de schildpad gewond was, wou de schildpad helpen met een nieuw kunstschild. (Link)

   

 • Nepal zet olifanten in tegen ontsnapte neushoorn

  In het Nepalese dorpje Hetuada worden olifanten ingezet om een ontsnapte neushoorn terug te lokken naar een natuurpark. De neushoorn richtte heel wat ravage aan en ongeregelde het verkeer in het dorp. De lokale overheid probeert het dier nu zo snel mogelijk terug te lokken naar het Chitwan National Park met behulp van de olifanten. (Link)

 • 25-jarige man propt vriendin in reiskoffer

  linkjes, turkije, douane, vliegveld, reiskoffer

  De Turkse douane heeft bij het bagageonderzoek van Georgische man zijn vriendin gevonden in de koffer. De 25-jarige Z.Z. gedroeg zich vreemd waardoor hij zijn koffer moest openen. Daarin zat zijn 22-jarige vriendin. Eerder bleek al dat de vrouw niet binnenmocht in Turkije. Ze is toen samen met Z.Z. terug naar haar thuisland gestuurd. (Link)

 • Het lied van de dag: Alex Adair - Make Me Feel Better

  het lied van de dag, alex adair, make me feel betterAlex Adair is een 22-jarige Britse producer, DJ en remixer uit  West Chiltington. Hij kreeg vooral aandacht door de remix van “Thinking Out Loud”, een nummer van Ed Sheeran. Met het nummer "Make Me Feel Better" laat hij iedereen meteen zin krijgen in een warme zomer vol zon, fun en verfrissende drankjes. De track kwam uit in 2015 en sprong meteen naar nummer 13 in de UK Singles Chart. Voor de vocalen gebruikt hij samples uit "Ain't Nothing Like The Real Thing", een plaat van Marvin Gaye en Tammi Terrell.

 • Klein Chinees plantje kan alcoholkaters verminderen

   

  01-maandag-.jpg

  De Chlorella, een Chinese plant, is een kleine waterplant die alcoholkaters met ongeveer 96 procent vermindert. Het waterplant is in pure vorm en in tabletvorm beschikbaar. Het plantje of de pillen mogen gerust gemengd worden met water en een beetje sinaasappelsap om het beter te laten smaken. (Link)

   

 • 2-jarige pitbull kan opnieuw lopen dankzij vier pootprotheses

  De poten van de 2-jarige Brutus werden geamputeerd nadat ze bevroren waren geraakt. De hond kon echter niet meer lopen en hij werd geadopteerd door Laura Aquilina. Ze zorgde ervoor dat de hond vier pootprotheses kreeg. Sindsdien leert hij terug lopen en zijn evenwicht bewaren. Laura hoopt dat de rottweiler snel terug met zijn vriendjes kan spelen. (Link)

 • Brits koppel trouwt in de supermarkt

   

  Een Brits koppel is getrouwd op dezelfde plaats waar ze hun eerste date hadden: in de supermarkt. De 44-jarige Rebecca Wooller liep door de gang waar op dat moment de paaseieren gestald waren, op het liedje Love is an open door van de film Frozen. Op hun eerste date aten Wooller en Blake Green curry in het restaurant van de supermarkt. Daardoor besloten ze in een Morrisons supermarkt te trouwen. Hun gasten kregen tijdens de receptie in de supermarktrestaurant allemaal curry voorgeschoteld. (Link)

   

 • Amerikaanse ouders krijgen identieke drieling

  De kans op een identieke drieling wordt geschat op 1 op 200 miljoen. Voor Ashley en Matt Alexander werd het allemaal werkelijkheid toen Sophie Mae, Alexis Kae en Ella Shae geboren werden. Om de kinderen uit elkaar te houden worden hun nageltjes in paars, roze en lichtblauw gelakt. (Link)

 • iPhone van parlementariër beoordeelt automatisch naakte vrouwen

  Niet de iPhone-gebruiker maar wel de iPhone is volgens een Brits parlementariër verantwoordelijk voor het waarderen van pornografische foto's op Twitter.  Simon Danczuk zegt dat zijn smartphone vanuit zichzelf foto's van naakte vrouwen als favoriet heeft aangevinkt.  Meteen na de waardering ging de tweet viraal. Volgens Danczuk flipt zijn iPhone want het scherm flikkert en beweegt zonder dat hij er iets kan aan doen. “Waarschijnlijk zijn er tweets per ongeluk in mijn favorieten terecht gekomen”, zegt hij. De parlementariër zegt dat hij alvast een nieuwe telefoon besteld heeft. (Link)

 • India is in de ban van een duif met een chip

   

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken uit India is een onderzoek gestart naar een duif die uitgerust is met een chip. De duif vloog niet weg toen een bewaker hem wegjaagde. Bovendien stond er een tekst op zijn vleugels. Het ministerie vraagt zich af of het gaat om een onschuldige duif voor wedstrijden, of een 'jihadduif'. Sindsdien hebben de politie, de kustwacht, een forensisch onderzoeksbureau en natuurdeskundigen zich gebogen over de zaak. De boodschap op de vleugels betekent ‘boodschapper van Allah’ en de chip is een gangbaar model voor wedstrijden. Desondanks wordt het onderzoek voortgezet. (Link)

   

 • Japanner verzint begrafenissen voor meer vakantie

   

  linkjes, japan, begrafenis, vakantie, ambtenaar, ontslag

  Een Japanner krikte zijn aantal vakantiedagen op door sterfgevallen in de familie te verzinnen. De 60-jarige Shigenori Natori vervalste zelfs de overlijdensaktes van zijn zogenaamde familieleden. De afgelopen vijf jaar verklaarde de man 12 familieleden dood. Het gesjoemel kwam aan het licht toen hij dit jaar verlof aanvroeg om naar de begrafenis van een nonkel te gaan die enkele jaren ook al overleden was. Natori werd vlak voor zijn pensioen ontslagen. (Link)

   

 • Foetus klapt in de handen terwijl ouders zingen

  Op YouTube verscheen er een filmpje waarop te zien is hoe een 14 weken oude foetus met de handen klapt terwijl haar ouders 'If You're Happy And You Know It Clap Your Hands' zingen. De dokter zag op het filmpje hoe de baby in de handen klapte waarna de moeder begon te zingen. De dokter spoelde het echofilmpje terug zodat het lijkt alsof de baby op de maat meeklapt. De vader filmde dit moment. (Link)

 • Het lied van de dag: Major Lazer & DJ Snake feat. MØ - Lean On

   

  het lied van de dag, major lazer, dj snake, lean onMajor Lazer is een project van DJ en producent Diplo. Tot 2011 maakte DJ Switch ook deel uit van het project, maar hij stapte op wegens muzikale meningsverschillen. Hierdoor werken Jillionaire en Walshy Fire ook mee aan  de productie en optredens. Major Lazer is  verantwoordelijk voor dancehall/reggae/electro-crossover tracks als “Pon De Floor” en “Keep It Going Louder”.  Op “Get Free” zingt Amber Coffman van de New Yorkse indieband Dirty Projectors. The Flexican en Major Lazer zijn naar Kingston, de hoofdstad van Jamaica, gevlogen om de videoclip van “Watch Out For This” op te nemen. Het nummer “Come On To Me” staat op het album Apocalypse Soon dat op 25 februari 2014 uitkwam. Op deze track is ook Sean Paul te horen. “Lean On” is de laatste nieuwe track van Major Lazer. Voor het nummer krijgt hij de medewerking van DJ Snake en de vocalen worden verzorgt door de Deense singer-songwriter MØ. Zijn derde album komt uit in april 2015 en mogelijk staat deze track er ook op. Voor hun nieuwe videoclip trokken Major Lazer, DJ Snake en MØ naar India. Diplo was na hun Major Lazertournee zo onder de indruk van het land, dat ze iets wilden doen met die positieve vibe.

 • Britse vrouw wil dat allochtonen Engels praten op de metro

   

  Op de Londense metro werden twee allochtonen verbaal aangevallen door een Britse vrouw die denkt dat de mannen in hun taal over haar praten. "Je wil een baan hebben, je wil in onze huizen leven, doe het, maar spreek Engels als je in de trein zit. Nee, jullie missen de ballen daarvoor. Jullie spreken alleen Engels als jullie iets nodig hebben.", zei de vrouw tegen de twee mannen. Een medepassagier filmde het voorval en noemt het schokkend. (Link)

   

 • Kitten redt familie van huisbrand

  01-maandag-.jpg

  Nadat een kitten een kaars omver gooide, waarschuwde ze haar baasjes voor de brand door onophoudelijk te miauwen. Het gezin was voor ze gingen slapen de kaars vergeten doven. De vier kinderen en hun ouders werden wakker door de miauwende kat en ze troffen een huis vol rook aan. De familie ging over tot een evacuatie, terwijl de jonge kitten nog ergens binnenliep. Gelukkig werd kitten Jesse springlevend gevonden door de brandweer. (Link)