• Het lied van de dag: Passion Pit - The Reeling

   

  het lied van de dag, passion pit, the reelingIedere laatste zondag van mei is het Dag van de Passie. Een dag om even stil te staan bij de passie in je leven. Dat kan natuurlijk de liefde van je leven zijn maar wat dacht je van een passie in de vorm van een interesse. Passion Pit is een Amerikaanse band uit Cambridge die in 2006 opgericht werd door singer-songwriter Michael Angelakos. De andere groepsleden van de band zijn Ian Hultquist (toetsenist/gitarist), Ayad Al Adhamy (toetsenist), Jeff Apruzzese (bassist) en Nate Donmoyer (drummer). Michael Angelakos begon in 2006 met het maken van elektronische muziek op zijn computer. Optreden deed hij door de muziek op zijn laptop af te spelen en zelf de zang te verzorgen. Na enkele optredens bieden Ian Hultquist en Adam Todd Lavinsky zich aan. In maart 2008 maakt Angelakos zijn eerste EP, genaamd Chunk Of Change, een laat valentijnscadeau voor Angelakos toenmalige vriendin. Zij kan Angelakos overhalen om meerdere kopieën van zijn nummers te verspreiden onder vrienden en studenten. In maart 2008 komen ze in de belangstelling nadat ze de  Boston Best Music Poll 2008 in de categorie "best new act" winnen. Op 18 mei 2009 kwam hun debuutalbum Manners uit.

   

 • Het lied van de dag: Britney Spears & Iggy Azalea - Pretty Girls

   

  het lied van de dag, britney spears, iggy azalea, pretty girlsBritney Spears staat bekend als popster die als één van de eersten haar blote buik in de aandacht zette, gekleed in een (te) kort truitje. Ongeveer 4 jaar was de blote buik hèt mode-item van de wereld. In 2006 scheidde ze van Kevin Federline. Het was het begin van een moeilijke periode. De Australische Amethyst Amelia Kelly, beter bekend onder haar artiestennaam Iggy Azalea, is een Australisch rapper. 2014 is het jaar voor Iggy Azalea want dan brengt ze de nummers ‘Problem’, ‘Fancy’ en ‘Black Widow’ uit. Het nummer ‘Pretty Girls’ komt uit op 5 mei 2015 en een week later komt de videoclip uit. Britney Spears en Iggy Azalea brengen hun nummer niet veel later live tijdens de 2015 Billboard Music Awards.

 • Bloembakken in Kazachse hoofdstad zitten vol wiet

   

  linkjes, kazachstan, regering, wiet, bloemperken

  De Kazachse regering gaat onderzoeken wie er marihuanaplantjes plantte in alle bloemenperken in de hoofdstad Astana. Veel toeristen maakten foto’s van de planten met de aparte geur. Het tuinbedrijf dat de bloemperken verzorgd wordt al ondervraagd. Het is onbekend hoe de planten in alle bloembakken terechtgekomen zijn. Kazachtstan probeert al jaren de wildgroei van marihuana te voorkomen. Helaas is het klimaat ideaal waardoor de marihuanaplantjes in veel natuurgebieden in het wild groeien. (Link)

   

 • Oostenrijker heeft 200 duiven in woning

   

  linkjes, oostenrijk, diertjes, woning, duiven

  De Oostenrijkse dierenbescherming vond in een Weense woning 200 duiven. De eigenaar van het huis had namelijk een ziekelijke dwang om meer dieren te houden dan hij aankon. De buren roken wel de stank maar hadden geen idee dat er duiven in huis woonden. Een arts van de man trok aan uiteindelijk aan de alarmbel. In de woning kwam nauwelijks licht meer binnen doordat de ramen zwaar waren vervuild. Overal lagen er uitwerpselen, veren en andere viezigheid. Er werden ook dode vogels gevonden in verschillende stadia van ontbinding. Zeventig duiven werden meegenomen, de andere duiven werden vrijgelaten. (Link)

   

 • Engels dorpke houdt wake voor hete eend

  linkjes, groot-brittannie, diertjes, eend, seks

  Het Engelse dorp Compton Martin houdt een wake en hangt de vlag aan de kerk halfstok omdat een oversekste eend overleden is. Desmond Drake was de absolute baas van een vijver in het dorp. Hij jaagde alle mannetjes weg waardoor hij alle vrouwtjeseenden voor zich had. “Hij zal enorm gemist worden. Desmond was een onderdeel van onze gemeenschap... al 25 jaar. Hij was een soort van familie, een icoon van het dorp," zegt een dorpsbewoner. De eend werd gedood door een vos. (Link)

 • Klant laat 2.000 euro fooit achter in restaurant

  01-maandag-.jpg

  Een man gaf in een restaurant in Washington 2.000 dollar fooi omdat hij zo enthousiast was over hun gumbo-gerecht. De man en zijn vriend bestelden twee biertjes en twee porties van dit pikante gerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten met kip en garnalen. "Bedankt voor de gumbo," schreef de man op zijn rekening. De eigenaar kon zijn ogen niet geloven. Hij verdeelde het geld onder de kok (1.000 dollar) en de bediening en de eigenaar kregen allebei 500 dollar. (Link)

 • Bokskampioen krijgt meppen van vriendin

   

  Bokskampioen Gavin McDonnell werd tijdens een ruzie in een restaurant gemept door zijn vriendin. Op de camerabeelden is te zien hoe de 29-jarige Brit met zijn verloofde en zijn zoontje uit het restaurant lopen. Buiten krijgt Gavin vervolgens een klap in het gezicht. Volgens ooggetuigen was er onenigheid met het personeel over het eten. Meerder keren werden borden terug naar de keuken gestuurd. Uiteindelijk begon het personeel en de bokser te schelden. Volgens McDonnell's manager heeft de bokser zijn excuses aangeboden aan het restaurant. (Link)

   

 • Bruidegom arriveert aan kerk met Batmobiel

  linkjes, batmobiel, bruidegom, huwelijk, groot-brittannie

  Will Curnow werd op weg naar zijn eigen bruiloft gered door een Batmobiel. De trouwauto viel in panne, maar wat de Brit uit Cornwall niet wist is dat zijn vrienden de Batmobile hadden geregeld. Zo kon deze 28-jarige man in stijl op zijn bruiloft verschijnen. "We wilden iets speciaals doen om Will te verrassen en gingen daarom online rondkijken. We vonden een bedrijf dat was gespecialiseerd in auto's van de sterren en ze hadden een originele Batmobile uit 1989", zegt broer Josh. (Link)

 • Politieachtervolging aan 10 kilometer per uur

  Bij een politieachtervolging in het Amerikaanse Fort Worth lag de maximumsnelheid op slechts 10 km/h. De verdachte drugsdealer had blijkbaar geen zin in een snelle achtervolging. De politie bleef vervolgens braaf achter de man rijden. Op de afgesloten snelweg kropen de voertuigen vooruit. Dat gaf omstanders in de zelfs de mogelijkheid om rustig foto's te maken. De hele achtervolging was ook live te volgen op televisie. Uiteindelijk werd de auto van de verdachte geramd, werd de man uit zijn auto gesleurd en gearresteerd. (Link)

 • 112-jarige krokodil viert verjaardag met kiptaart

   

  Een krokodillenpark op een Australisch eiland vierde de 112e verjaardag van krokodil Cassius met kiptaart. Het dier weegt 1.300 kilo en werd vernoemd naar de bokser Cassius Clay (Muhammad Ali). De krokodil werd in 1984 gevangen en verblijft sindsdien in het park van de familie Graig. "In het wild worden krokodillen hooguit negentig. Als ze ouder zijn, worden ze door hun soortgenoten gedood.", aldus Graig. (Link)

   

 • Het lied van de dag: Robert Cray - Right Next Door (Because Of Me)

   

  het lied van de dag, robert cray, right next doorOp 29 mei is het de Dag van de Buren. De Dag van de Buren is zich betrokken voelen bij de eigen leefomgeving, aandacht hebben en open staan voor anderen, een actieve bijdrage leveren tot het leven in de eigen wijk. Het is ook de kans om weer te glimlachen onder buren, om de banden met de buurt weer aan te trekken en dat aangename samenhorigheidsgevoel te koesteren. Zo ontstaat ook solidariteit tussen buren, en wordt uitsluiting en eenzaamheid tegengegaan.  Robert Gray besloot op zijn twintigste een eigen band op te richten. Cray was een openingsact voor de grote sterren. Begin jaren '90 werd zijn naam steeds verbonden met zijn soulstem, proper gitaarwerk en een vernieuwend bluesgeluid. Hij hanteerde voornamelijk Fendergitaren (Telecasters en Stratocasters). Hij toert en neemt nog steeds platen op.

 • Brits koppel ziet bange leeuw in boom wegens boze bizons

   

  De 63-jarige Charles Comyn en zijn vrouwen zagen in het Keniase Masai Mara Nationaal Reservaat een ongewoon tafereel. Een bange leeuw klom voor hun ogen in een boom om een boze groep bizons van zich af te schudden. De leeuw stond zelfs te trillen op zijn poten. De leeuw was een groep kudde buffels aan het bespieden. Zij waren een pasgeboren soortgenoot aan het bewaken. “Waarschijnlijk zag de leeuw in de jonge buffel een lekker ontbijtje",  zegt Comyn. De leeuw zakte al snel van de boom en kon op het nippertje ontkomen aan de boze buffels. De buffel staat bekend als een van de gevaarlijkste dieren in Afrika. (Link)

   

 • Kritiek omdat Australie belasting op tampons afschaft

  linkjes, australie, tampon, belasting

  Critici zijn tegen het voorstel van de Australische regering om de belasting op tampons te schrappen. De minister van Financiën Joe Hockey wil een onderzoek starten om belastingtarief van 10 procent op het sanitaire product af te schaffen. Het onderzoek komt er nadat de minister een vraag kreeg van een student over de belastingmaatregel. Die geldt niet voor condooms, zonnebrandcrème en nicotinepleisters, die wel worden aangemerkt als belangrijke gezondheidsgoederen. Critici vinden dan weer dat de afschaffing ervoor zorgt dat de overheid nog meer moeite heeft om het begrotingstekort van het land te dichten. (Link)

 • Dieven stelen in station een koffertje met donornier

   

  01-maandag-.jpg

  Medewerkers van een donorbureau werden in een station bestolen van een donornier. Op het station van Siegburg werden ze afgeleid en namen onbekende mannen de koffer mee. Volgens de politie  hadden de dieven het niet gemunt op de nier maar wel op een willekeurige koffer. De daders zijn nog niet opgepakt. De nier was bestemd voor een patiënt in Straatsburg. (Link)

   

 • Lammetje wordt geadopteerd door golden retriever

  Lammetje Stormy groeit momenteel op onder de goede zorgen van een golden retriever Tammy. Het kleintje werd verstoten door zijn moeder nadat het pas geboren was op een Canadese boerderij. ,,Hoewel Tammy zelf nooit een nest heeft gehad, bemoedert ze het kleine lam heel erg", aldus eigenaar Cathy Fleury. Al snel werden ze onafscheidelijk en spelen ze niet alleen samen, ook slapen doen ze met hun tweetjes. (Link)

 • Klant krijgt klappen nadat hij geld in decolleté van serveerster propt

   

  Een Russische jongeman wou betalen door het geld tussen de borsten van een serveerster te proppen. Helaas moest de kerel het bekopen met diverse klappen. Eerst krijgt de kerel een klap waardoor hij van de barstoel valt. Daarna knijp hij snel in de billen van de serveerster waarna hij een tweede mep krijgt met een menukaart. Tot slot wil hij opnieuw uithalen naar de serveerster maar zij geeft zo’n harde klap dat de jongeman tegen de grond valt en blijft liggen.  (Link)

   

 • Californië wil pornosterren oogbeschermers laten dragen

   

  01-maandag-.jpg

  Pornoproducenten in de Amerikaanse staat Californië moeten hun pornosterren beschermen met oogbescherming. Het 21 pagina's dikke voorstel staat vol regels en moet de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tegengaan. "Deze nieuwe regels zijn ontworpen voor medische activiteiten en zijn onuitvoerbaar op de set van een pornofilm, of zelfs op de set van een Hollywood-film", zo verklaarde Diane Duke, CEO van de Free Speech coalitie in een verklaring. Volgens de producenten is de kans groot dat de porno-industrie uit Californië vertrekt of het illegale circuit in verdwijnt. (Link)

   

 • Prostituees springen uit bordeelraam na overval

   

  seks, linkjes, duitsland, bordeel, dieven

  In het Duitse Wuppertal zijn er twee prostituees naakt uit hun bordeelraam gesprongen omdat er drie inbrekers binnenkwamen. De drie overvallers hadden de bazin al met een vuurwapen bedreigd en cash geld afgetroggeld. Daarna gingen ze een kamer de twee naakte dames bezig waren met een 52-jarige klant. De boeven namen nog de portemonnee van de klant mee en liepen daarna weg. Één van de vrouwen raakte zwaargewond aan haar been. (Link)

   

 • Ejaculatie bestaat uit een twee verschillende fases

  linkjes, onderzoek, spanje, sperma, bescherming, seks

  Spaanse onderzoekers uit Sevilla ontdekten dat sperma in het eerste deel van het ejaculaat meer cellen bevat, meer beweegt en een hogere kwaliteit DNA heeft dan sperma uit de achterhoede. Het eerste deel heeft als doen om een eicel te bevruchten en bevat beschermende elementen, de tweede fase zorgt dat geen sperma van een andere man de eicel kan bevruchten. Volgens de onderzoekers bestaat het ejaculaat niet als een geheel maar bestaat het uit twee verschillende fases met ook een verschillende samenstelling en functie. Bij ivf wordt het gehele ejaculaat in één potje verzameld waardoor het mixen van de twee fases grote effecten kan hebben op de kwaliteit van het sperma. Op basis van de resultaten wil het Ginimed vruchtbaarheidskliniek vanaf nu het sperma in twee fases verzamelen. (Link)

 • Italiaans dorpje maakt recordtiramisu

  Het Italiaanse dorpje Gemona heeft met een tiramisu van 3.015 kilogram een wereldrecord verbroken. Tweehonderd mensen waaronder dertig bakkers maakten het record mogelijk. ,,Dit was één van de grootste én lekkerste tiramisus die ze ooit hadden geproeft,'' aldus de trotse organisator Mirko Ricci. Het wereldrecord werd bijgewoond door zeker 20.000 mensen.  (Link)