• Het lied van de dag: Adam Lambert - Ghost Town

   

  het lied van de dag, adam lambert, ghost townHet is vandaag Halloween! Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat. De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. Adam staat ondertussen al meer dan 10 jaar op een podium en is nu 33. Ooit werd hij tweede in het Amerikaanse ‘Idols’, nu gaat de jongen een idool worden bij ons. In Amerika zorgde hij voor heel wat controverse. Tijdens de American Music Awards 2009 greep Adam, voor een miljoenenpubliek,  één van zijn dansers in het kruis EN draaide hij zijn toetsenist een dikke tongzoen. In 2010 breekt hij bij ons door met het nummer “Whataya Want From Me”. “Ghost Town” komt van zijn derde studioalbum The Original High. Het was de eerste single van het album dat in april 2015 uitkwam. De videoclip werd gemaakt door Hype Williams. In de clip is een dansende Adam Lambert te zien met op de achtergrond allemaal dansers. Bepaalde scènes bevatten ook een foto van een oude spookstad.

 • Het lied van de dag: The Cure - Lullaby

  het lied van de dag, the cure, lullaby The Cure is een alternatieve Engelse band rond de belippenstifte Robert Smith. The Cure is met name een zgn. albumband, maar schrijft in de jaren '80 en '90 ook hits op zijn naam, waaronder 'A Forest', 'Boys Don't Cry', 'Why Can't I Be You' en 'Close To Me'. Lullaby brachten ze uit op 10 april 1989, het nummer kwam van hun album “Disintegration”.

 • Het lied van de dag: Duke Dumont - Ocean Drive

  het lied van de dag,duke dumont,ocean driveDuke Dumont was jarenlang een DJ die de hele wereld over reisde en mocht draaien in de grootste clubs. In 2010 besloot hij zijn eigen tracks te gaan produceren en remixes te maken en hij leerde zichzelf alle technieken aan tot in de kleinste details. Hij was echter niet snel tevreden en dus releaste hij niet veel tracks, maar wel hele goede. Zijn remixes voor Aluna George, Santigold en Mystery Jets zijn veel gedraaid in de clubs. In 2012 begon hij met het releasen van eigen materiaal: For Club Play Only part 1 & part 2 kwamen beide uit in dat jaar. De Ierse DJ en televisiepresentatrice Annie Mac kondigde op 6 december 2013 de nieuwe single van Duke Dumont aan. “I Got U” featuring Jax Jones wordt de tweede single van zijn debuutalbum dat later in 2014 uitkomt. In plaats van een nieuw album te maken, gaat Duke Dumont in 2015 een EP uitbrengen. Het eerste nummer is “Ocean Drive”.

 • Het lied van de dag: Disclosure feat. Lorde - Magnets

   

  het lied van de dag, disclosure, magnetsDisclosure is een producersduo uit Groot-Brittannië, bestaande uit de broers Guy en Howard Lawrence die nog maar half de twintig gepasseerd zijn. Ze brachten samen al The Face EP uit, enkele losse tracks en deden remixen voor onder meer Jessie Ware. “Latch” is een samenwerking met zanger Sam Smith en die komt te staan op het aanstaande debuutalbum van de broers. Het nummer “White Noise” kwam op 3 februari 2013 in de Britse hitlijsten op nummer 28, nadat het nummer twee dagen te koop was. Op 6 februari kwam het bericht dat het nummer al doorgeklommen was naar de tweede positie in de UK Singles Chart. Na “White Noise” kwam de opvolger “You & Me” uit in samenwerking met Eliza Doolittle die we kennen van haar zomerhit “Pack Up” uit 2010. In de jaren nadien komen er nog verschillende singles uit. “Omen” is een nummer dat in 2015 uitkomt. De tekst van “Magnets” wordt ingezongen door Lorde, een zangeres uit Nieuw-Zeeland. De track komt uit op 23 september 2015 en is het derde nummer van hun vierde studioalbum Caracal.

 • Het lied van de dag: Adele - Hello

   

  het lied van de dag, adele, helloWe kennen Adele vooral van de hit "Chasing Pavements" die ze begin 2008 uitbracht. De Britse soulzangeres is nog niet zo lang bezig: in 2007 maakte ze haar eerste solotournee. Veel mensen ontdekken haar via haar pagina op de populaire website MySpace, een middel dat ze actief gebruikt om aan haar naambekendheid te werken. Op 20 november komt haar derde album “25” uit. De eerste dag haalde ze meteen 25 miljoen hits op YouTube; ondertussen hebben bijna 70 miljoen mensen naar het filmpje gekeken.

 • Het lied van de dag: Huey Lewis & The News - The Power Of Love

  het lied van de dag, huey lewis & the news, the power of loveMusicus en occasioneel acteur Huey Lewis zingt en speelt harmonica in zijn band Huey Lewis & The News, die de beste verkopende Amerikaanse band was inde jaren '80. De grootste hit van de band, "Power of Love", uit de film Back to the Future, werd genomineerd voor een Oscar. Borat, uit de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan laat in de film foto's zien van zijn favoriete zoon, die hij "Hooeylewis" heeft genoemd.

 • Het lied van de dag: Coldplay - Clocks

   

  het lied van de dag, coldplay, clocksIn 1996 werd de band opgericht op de universiteit van Londen. Ze begonnen onder de naam Starfish maar veranderden al snel hun naam in Coldplay. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. De Britse band scoort in 2003 een monsterhit met 'Clocks', van het album A Rush Of Blood To The Head. Het is duidelijk te horen dat de band van de piano een prominent song-onderdeel begint te maken, ten opzichte van de gitaar. Coldplay-zanger Chris Martin verleent enkele jaren later zijn medewerking aan een salsa-remake van het nummer, met Buena Vista Social Club.

 • Het lied van de dag: Michael Jackson - They Don't Care About Us

   

  het lied van de dag, michael jackson, they don't care about usMichael Jackson was begin de jaren '80 één van de grootste popsterren. Zijn album Thriller, dat intussen bijna 104 miljoen verkochte exemplaren telt, is het best verkochte album aller tijden. Toen zijn carrière vorderde daalde zijn populariteit en verschoof de aandacht naar zijn excentrieke karakter en zijn privéleven. Hij werd afgeschilderd als iemand die totaal afgezonderd leeft van de grote mensenwereld en zijn tijd liever met kinderen en dieren doorbracht. Op 26 juni 2009 stierf hij. 'They Don't Care About Us' bestaat ook in een Brazilliaans/Portugese versie. Bovendien is de bijbehorende - door Spike Lee geregisseerde - videoclip in Brazilië opgenomen. Als je goed luistert naar de tekst van 'They Don't Care About Us' merk je dat het niet een van de grappigste teksten van The King of Pop is. De song handelt namelijk over etnische problemen in de wereld en onze onverschilligheid ten opzichte van de medemens. De originele versie staat op het album HIStory (1995).

 • Het lied van de dag: Ed Sheeran - Sing

   

  het lied van de dag, ed sheeranDedag van de jeugdbeweging staat dit jaar helemaal in het thema van zingen! Edward Christopher Sheeran is een Brits singer-songwriter. In juni 2011 kwam zijn debuutsingle The A Team uit. Daarna  bracht hij ook Lego House, Don't, Give Me Love en Thinking Out Loud uit. "Sing" is een nummer dat geschreven is door Sheeran en Pharrell Williams. Het nummer kwam uit op 7 april 2014. Het nummer was de eerste single van Ed Sheeran's tweede studioalbum, x.

 • Het lied van de dag: Scatman John - The Scatman

   

  het lied van de dag, scatman john, the scatmanOp Wereld Stotterdag wordt aandacht gevraagd voor stotteren en andere spraakgebreken. Stotteren is niet-vloeiend spreken. Scatman John is een artiest uit Los Angeles. De man was een stotteraar. Hij besloot op een originele manier met dat spraakgebrek om te gaan en bedacht een combinatie van discomuziek en scat. Hij verwerkte zijn spraakoefeningen in zijn liedjes. Het resultaat daarvan was onder meer "Skatman", een meezinger die over de hele wereld succes oogste. Scatman John stierf aan de gevolgen van longkanker.

 • Het lied van de dag: Filous feat. James Hersey - How Hard I Try

   

  het lied van de dag,filous,how hard i tryDe 18-jarige Oostenrijkse producer Filous viel de afgelopen maanden op dankzij zijn remixen op Soundcloud. Via YouTube-filmpjes leerde hij 20 instrumenten. De remixen van RAC, Jose Gonzalez, Kodaline en vele anderen werden meer dan 8 miljoen keer beluisterd op Soundcloud. Het nummer “How Hard I Try” is zijn eerste echte nummer. De vocalen worden verzorgd door James Hersey en op een maand tijd werd het 1.6 miljoen keer beluisterd op Soundcloud.

 • Het lied van de dag: Boney M. - Ma Baker

  het lied van de dag, boney m., ma bakerWereld Osteoporose Dag richt zich op het informeren over de ziekte osteoporose en het bewust maken bij mensen hoe de ziekte voorkomen kan worden. Met het toenemende aantal landen elk jaar, hoopt de Internationale Osteoporose Stichting de ziekte veel aandacht te geven onder de bevolking. Boney M is een discogroep, die bijzonder succesvol was in de jaren zeventig. De groep werd gecreëerd door producer Frank Farian in 1975 en bestond uit vier West-Indische artiesten uit Engeland, Duitsland en Nederland: zangeressen Marcia Barrett en Liz Mitchell, model Maizie Williams en dj Bobby Farrell. Boney M is bekend van de mix van blanke en zwarte muziek; de producer Farian is blank en de zangers zijn zwart.

 • Het lied van de dag: Wankelmut & Emma Louise - My Head Is A Jungle (MK Remix)

   

  het lied van de dag, wankelmut, my head is a jungleDe 27-jarige Jacob Dilßner kennen we beter als Wankelmut. De student  politieke wetenschappen en filosofie draait wat in clubjes als DJ en prutst als producer. Hij maakte die een remix van  One Day - Reckoning Song, een nummer van Asaf Avidan & The Mojos. Nadat hij zijn remix op Soundcloud plaatste werd zijn nummer een enorme hit in de zomer van 2012.

   

 • Het lied van de dag: Dire Straits - Walk Of Life

  het lied van de dag, dire straits, walk of lifeElk jaar in oktober vindt het campagneweekend Dag van de Trage Weg plaats. Op zaterdag en zondag worden tal van activiteiten georganiseerd. Op deze dag heeft men ruime aandacht voor trage wegen en hun belang. Heel wat vrijwilligers zetten zich die dag in voor diverse acties: een wandeling langs gekende en minder gekende trage wegen, een in onbruik geraakte weg terug open maaien, je gemeentebestuur een petitie of wenslijst over trage wegen bezorgen, het beleid van je gemeente toelichten, een spel of opruimactie. Dire Straits was een Britse rockband met als veruit bekendste lid Mark Knopflet. De band had meteen grote successen met hun debuutalbum "Dire Straits" en de single "Sultans of Swing". Het album is met 269 weken in de Nederlandse Album Top 100 het langst genoteerde album aller tijden, al zijn dit niet aaneengesloten weken. Philips sponsorde de daaropvolgende tour en zag het als een ultieme gelegenheid om hun "nieuwe" cd-speler aan de man te brengen.

 • Het lied van de dag: The Cranberries - Zombie

   

  het lied van de dag, zombie, cranberriesOp 17 oktober is het opnieuw Wereld-zombiedag. De dag is ontstaan in Pittsburgh nadat George Romero de film Dawn of the Dead maakte. Meer dan 50 steden nemen sinds 2006 deel aan deze World Zombie Day zoals onder andere in New York, Pittsburgh, Paris, Hong Kong, Los Angeles, Chicago, Dallas, Seattle, and Tokyo. De mars wordt tevens georganiseerd om aan aandacht te vragen voor honger en de dakloze mensen in de wereld. Daarom worden deelnemers van de optrocht opgeroepen om voeding te doneren aan de lokale voedselbanken.  The Cranberries is de naam van een Ierse rockband die populariteit kreeg in de jaren '90. De band trad op met o.a. The Rolling Stones en AC/DC, en in 1995 bezorgde het album "No Need To Argue" hen de internationale doorbraak. De band maakt in 2009 bekend – na 7 jaar niet met elkaar gespeeld te hebben – begin 2010 weer bij elkaar te komen voor een nieuw album en een Europese tournee.

 • Het lied van de dag: UB40 & Chrissie Hynde - Breakfast In Bed

   

  het lied van de dag, ub40, breakfast in bedOp 16 oktober is het Wereld Voedseldag. Dé dag om grote voedselvraagstukken aan te pakken zoals de voedselschaarste  in sommige delen van de wereld.  De naam UB40 is ontleend aan een voormalig formulier van de Engelse sociale dienst om een werkloosheidsuitkering - Unemployment Benefit of UB - aan te vragen. De band heeft een sterk multicultureel karakter, zowel in zijn samenstelling als in zijn muziek. De band kocht z'n eerste instrumenten van een schadevergoeding die zanger/gitarist Ali Campbell kreeg na een vechtpartij in een café waarbij hij een oog verloor. Breakfast in Bed is een duet van UB40 met Pretenders zangeres Chrissie Hynde.

 • Het lied van de dag: P!nk - U + Ur Hand

   

  het lied van de dag, pink, u + ur handHet is vandaag Global Handwashing Day. Op deze dag wordt vooral stilgestaan bij kindersterfte door slechte hygiëne als gevolg van diarree. De Dag van het Handen Wassen is een van de manieren waarmee de Millenium Development Goals m.b.t. het terugdringen van kindersterfte terug moet worden gedrongen door handen wassen te promoten en bewustwording te creëren. Pink is een Amerikaanse zangeres. Haar pseudoniem is niet afgeleid van de roze haarkleur zoals ze die in het begin van haar carrière had, maar is een bijnaam die ze op school had. Naar eigen zeggen bloosde ze destijds veel, vandaar dat ze "Pink" genoemd werd. Verder zegt zij zich te identificeren met het personage Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. De boodschap van 'U + Ur hand' is duidelijk: je kunt me toch niet krijgen. 'Don't touch, back up. It's just you and your hand tonight.'

 • Het lied van de dag: The Weeknd - The Hills

   

  het lied van de dag, the weeknd, the hillsThe Weeknd is een  Canadees zanger, songwriter en muziekproducent van Ethiopische afkomst. Abel Tesfaye heeft zelfs zijn eigen platenlabel XO Records. In 2010 won hij aan populariteit nadat hij anoniem enkele filmpjes op YouTube plaatste. In 2013 komt zijn debuutalbum  Kiss Land uit. Drake, Pharrell Williams en de Franse electro-dj Kavinsky werken mee aan dit album. Na de singles Often, King Of The Fall en The Hills werd op 28 augustus 2015 The Weeknd's tweede studioalbum genaamd Beauty Behind The Madness uitgebracht, waarvan de single Can't Feel My Face een groot succes werd.

   

 • Het lied van de dag: Make The Girl Dance - Baby Baby Baby

  het lied van de dag, make the girl dance, baby baby babyIn de Verenigde Staten is het vandaag No Bra Day. Een dag waarop vrouwen opgeroepen worden om geen bh te dragen. Het doel van deze dag is waarschuwen voor borstkanker. Wie toch een beha wil dragen kan iets paars aantrekken. Ook mannen worden opgeroepen om iets paars te dragen. Het Franse electropop duo Make the Girl Dance weet de aandacht wel te trekken. Dankzij drie naakte mademoiselles in hun clip 'Baby, baby, baby' zijn ze in no time een hit op YouTube. Passanten en inwoners van de Rue Montorgueil in Parijs werden gewoon op een mooie dag blootgesteld aan een schaamteloos staaltje exhibitionisme. Voor de clip bij hun nummer 'Baby, baby, baby' liet het collectief Make the Girl Dance drie vrouwen uit de kleren gaan, terwijl ze met een recordertje door de straten wandelen.

 • Het lied van de dag: Amii Stewart - Knock On Wood

   

  het lied van de dag, amii stewart, knock on woodNog tot en met 18 oktober loopt de Week van het Bos. Op de website staan alle activiteiten die er gedurende de hele week georganiseerd worden. Light My Fire was een nummer 1-hit in Amerika in 1967 van het debuutalbum van The Doors, geschreven door Robbie Krieger, de gitarist van de band. Will Young deed dat in 2003 in het Verenigd Koninkrijk na. José Feliciano won er in 1969 een Grammy mee. De versie van Amii Stewart bereikte in 1979 een zesde plaats in de Britse hitlijsten.