• Het lied van de dag: Tears For Fears - Everybody Wants To Rule The World

  het lied van de dag, tears for fears, everybody wants to rule the worldTears for Fears is een Brits popduo en werd opgericht in de vroege jaren tachtig. Oorspronkelijk begon de band als new wave en new romantic groep. De naam van de groep werd afgeleid van een therapie bedacht door Arthur Jarrow waarbij patiënten worden aangemoedigd te schreeuwen, huilen en slaan naar voorwerpen om hun gevoelens te uiten. Ook de inhoud van het lied "Shout" verwijst naar deze therapie.

 • Het lied van de dag: Moby - Mistake

  het lied van de dag, moby, mistakeRichard Melville Hall is een Amerikaanse popmuzikant, bekend onder zijn artiestennaam Moby, en een beroemd wereldverbeteraar. Sommige van zijn albums gaan vergezeld van essays over politiek, religie en vegetarisme. De auteur van Moby Dick, Herman Melville, is de groot-grootoom van Moby. Vandaar dus zijn artiestennaam. Moby ging van techno-housemuziek over punk en metal om tegenwoordig vooral elektronische muziek te maken, veel lounge-, triphop- en ambient-invloeden. “Mistake” is de derde single van zijn negende studioalbum Wait For Me uit 2009. De videoclip werd helemaal getekend door Robert Powers.

 • Het lied van de dag: Chase & Status - End Credits

  het lied van de dag, chase & status, end creditsHet is vandaag de ‘Dag Zonder Krediet’, waarbij 30 organisaties jaarlijks op de laatste zaterdag van november actie voeren tegen makkelijk krediet en andere zaken die mensen te snel in de problematiek van overmatige schuldenlast duwen. Met deze acties willen we iedereen sensibiliseren met betrekking tot bewust consumeren en beleidsmakers op hun verantwoordelijkheden wijzen. In 2003 lieten Saul Milton (Chase) en Will Kennard (Status) zich voor het eerst horen met enkele coole garage- en funky breakrelaeses. 6 jaar later heeft het superduo de internationale drum’n’bass-scene op zijn kop gezet met een uniek staaltje d&b. Andy C was volledig weg van hun remix van Capleton's Duppy Man en bood de 2 d&b helden onderdak op zijn Ram Records Label. In 2008 brachten Chase & Status hét album More Than A Lot uit, het meest opwindende én toegankelijke d&b geluid sinds het debuut van pionier Pendulum. Een vette plaat vol dancefloorfillers waarop de heren heerlijk flirten met dubstep, hip hop, grime, funk en garage invloeden.

 • Het lied van de dag: Hooverphonic - Badaboum

  het lied van de dag, hooverphonic, bababoumHooverphonic is een Belgische popgroep met Sint-Niklaas als uitvalsbasis. Frontman Alex Callier vormde de groep samen met zangeres Geike Arnaert en gitarist Raymond Geerts. Op 10 oktober 2008 kwam het nieuws dat zangeres Geike Arnaert muzikaal een andere richting wenst uit te gaan. De zoektocht om een geschikte vrouw te vinden om Geike te vervangen duurde maar liefst 2 jaar. De nieuwe zangeres, Noémie Wolfs, werd op 4 november 2011 bekendgemaakt in het televisieprogramma De Laatste Show. In 2015 verliet Noémie Wolfs de groep. Ondertussen werkte Hooverphonic verder aan een nieuwe plaat. Daarop zijn zes verschillende stemmen te horen: Emilie Satt, Litlo Tinz, Charlotte Foubert, Andrew Williams en Jacob Ooghe.

 • Het lied van de dag: Shamir - On The Regular

  het lied van de dag, shamir, on the regularShamir Bailey is een Amerikaanse singer-songwriter uit Las Vegas. Zijn eerste EP, Northtown, kwam uit in 2014 en kon rekenen op goede reviews. Eind 2014 bracht hij onder het platenlabel XL Recordings de single “On the Regular” uit. Het nummer werd gebruikt in een reclamespot voor de smartwatch van Android. Zijn debuutalbum, Ratchet, kwam uit op 19 mei 2015. Deze plaat bevat onder andere de singles "Call It Off" en "Darker".

 • Het lied van de dag: Shaggy - Strength Of A Woman

  het lied van de dag, shaggy, strength of a woman In 1999 riepen de Verenigde Naties 25 november uit tot Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Alle dagen worden tienduizenden vrouwen mishandeld en vervolgd. Huiselijk geweld, discriminatie en verkrachting als oorlogswapen zijn slechts enkele van de voorbeelden van geweld tegen vrouwen. Orville Richard Burrell is een Jamaicaanse reggae- en dancehallartiest beter bekend als Shaggy. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Brooklyn. In 1988 ging bij bij de United States Marine Corps en deed hij mee aan de Operatie Storm tijdens de Golfoorlog. Toen hij terugkwam uit Irak, besloot hij zijn tijd aan muziek te besteden. In 1993 volgde zijn eerste hit "Oh Carolina". Begin 2008 treedt hij samen met Natalia & En Vogue op in het Antwerpse Sportpaleis.

 • Het lied van de dag: Cher - Love And Understanding

  het lied van de dag, cher, love and understandingCher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Behalve zangeres is Cher ook actrice. Voor Moonstruck ontving ze in 1988 een Oscar voor beste actrice.

 • Het lied van de dag: Galantis - In My Head

  het lied van de dag, galantis, in my headGalantis is een Zweeds duo dat bestaat uit Christian Karlsson en Linus Eklöw. Wij leerden ze vooral kennen van het nummer Runaway (U & I) dat eind 2014 uitgebracht werd. Op 8 juni 2015 kwam hun debuutalbum Pharmacy uit. Van het album worden er vier singles uitgebracht: "You", "Runaway (U & I)", "Gold Dust", en "Peanut Butter Jelly."

 • Het lied van de dag: One More Time - Highland

  het lied van de dag,one more time,highlandIn het weekend van 21 en 22 november zijn er allerlei activiteiten te doen rond de Dag van de Natuur. Wie wil kan de handen uit de mouwen steken, deelnemen aan een ontdekkingstocht of eten en drinken in de natuur. Alle informatie vindt u op de website van Dag van de Natuur. One More Time was een Zweedse band uit de jaren 90. De groep bestaat uit Nanne Grönvall, Peter Grönvall, Maria Rådsten en Therese Löf. Nanne en Peter zijn getrouwd en Peter is de oudste zoon uit het eerste huwelijk van Benny Andersson van ABBA. In 1992 hadden ze een international succes met het lied Highland dat in 10 landen op 1 stond in de hitparades. Peter heeft dit nummer grotendeels geschreven.

 • Het lied van de dag: Eric Carmen - Hungry Eyes

  Ihet lied van de dag, eric carmen, hungry eyesn december 1996 heeft de Algemene Vergadering van de VN 21 november aangewezen als Wereld Televisie Dag. Eric Carmen is sinds zijn kindertijd geobsedeerd door muziek. Hij groeide op in Ohio. Toen hij 11 was, speelde hij piano als een virtuoos en droomde hij ervan zijn eigen songs te schrijven. Met de komst van The Beatles en The Rolling Stones kreeg zijn droom nog meer vorm. Nadat hij lange tijd speelde met The Raspberries, begon hij vanaf 1975 aan zijn solocarrière, en maakte hij vooral soft rock en power ballades. ‘Hungry Eyes’ is een nummer van Eric Carmen. Het nummer werd, mede dankzij de film Dirty Dancing, een hit in 1987.

 • Het lied van de dag: Ariana Grande - Focus

  het lied van de dag, ariana grande, focusAriana Grande-Butera is een Amerikaans actrice en zangeres van Italiaanse afkomst. Op jonge leeftijd stond Ariana al op het podium op Broadway in de musical '13' waar ze Charlotte speelde. Daar ontpopte ze zich tot zangeres. Als actrice was ze te zien in de serie Victorious (2010 – 2013) en in de film Swindle (2013). Ze covert nummers op YouTube vooraleer ze in 2011 haar eerste single “Put Your Hearts Up” uitbrengt. Ondertussen werd ze al succesvol in de Verenigde Staten. In 2014 leren we Ariana Grande pas echt kennen met het nummer “Problem”. “Focus” is een nummer dat op 30 oktober 2015 uitkwam. Het is de eerste single van haar derde studioalbum Moonlight. De track kreeg gemengde kritiek omdat het te veel zou gelijken op haar nummer “Problem”.

 • Het lied van de dag: Christie - Yellow River

  het lied van de dag,christie,yellow riverHet is vandaag Wereld Toiletdag. Een dag om stil te staan bij het feit dat de helft van de wereldbevolking geen WC heeft. Het ontbreken van een goed toilet en veilig drinkwater veroorzaakt maar liefst 28% van de wereldwijde kindersterfte. Dagelijks overlijden 4.000 kinderen onder de vijf jaar omdat ze geen eenvoudig toilet en veilig drinkwater hebben. Hieraan sterven dagelijks meer kinderen dan aan HIV/AIDS, malaria en de mazelen bij elkaar. Eén van de belangrijkste redenen dat kindersterfte in Europa is teruggedrongen is de opkomst van de wc geweest. Mede door het terugdringen van kindersterfte kon de economie van Europa opbloeien. Christie was een Britse popband uit de jaren 1960. De band bestond uit Jeff Christie, de drijvende kracht achter de band en Mike Blakely, de jongere broer van Alan Blakely van de Tremeloes.

 • Het lied van de dag: Nicki Minaj - Pills N Potions

  het lied van de dag, nicki minaj, pills n potionsDe Europese Antibioticadag staat ieder jaar geprogrammeerd voor 18 november. In heel Europa wordt al een aantal initiatieven ontplooid om de boodschap dat onnodig gebruik van antibiotica risico’s met zich mee kan brengen, te verspreiden en om het grote publiek te informeren over verstandig gebruik van antibiotica. Onika Tanya Maraj werd geboren op 8 december 1984. Ze is beter bekend als Nicki Minaj, is een Trinidiaanse rapper en zangeres die werkt vanuit de V.S.. Vanaf 2004 bracht Minaj drie succesvolle mixtapes uit: Playtime Is Over, Sucka Free en Beam Me Up Scotty. De Amerikaanse rapper Lil' Wayne ontdekte haar en liet haar in 2009 een platencontract tekenen bij zijn label Young Money Entertainment, onderdeel van Motown. Hij wilde dat ze het nieuwste gezicht werd van Young Money. Minaj bracht daarop in november 2010 haar debuutalbum Pink Friday uit. Het album debuteerde op de tweede plaats van de Amerikaanse hitlijsten en behaalde in Amerika de platina status. Behalve dit solo-succes is Minaj ook bekend om haar succesvolle samenwerkingen met andere R&B-artiesten, waaronder Bottoms Up met Trey Songz en Check It Out met will.i.am. Ze bracht zelf ook al enkele singles uit waarvan haar bekendste nummers Starships, Super Bass en Anaconda zijn.

 • Het lied van de dag: Causes - Teach Me How To Dance With You

  het lied van de dag, causes, teach me how to dance with youOp 17 november 1939 bestormden de Nazi’s de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor nationale verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student. Tegenwoordig staat deze dag in het teken van goede scholing voor iedereen. De Brit Rupert Blackman verruilde in 2007 Londen voor Utrecht. Aanvankelijk is hij straatmuzikant maar Anouk ontdekt hem en vraagt hem of hij zin heeft om op te treden in haar voorprogramma. De Brit schrijft daarna liedjes voor Alain Clark, VanVelzen en BLØF alvorens zijn debuutalbum The Lights Of Home uitkomt in 2013. Eind 2014 brengt hij onder de naam Causes zijn tweede album uit. Daarop staat de single 'Teach Me How To Dance With You' van de Utrechtse Indieband.

 • Het lied van de dag: Editors - What Is This Thing Called Love

  het lied van de dag, editors, what is this thing called loveHet is vandaag de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid. De Dag is opgericht in 1996, naar aanleiding van het Internationale Jaar Van De Verdraagzaamheid. De Dag bestaat al sinds dat jaar op 16 november. Britse indie rockband uit Birmingham die in de zomer van 2005 de debuutplaat The Back Room uitbrengt. De groep scoort vooral radiohits maar weet daarmee een flinke achterban te creëren. An End Has A Start, het tweede album van de Editors, verschijnt in juni 2007. An End Has A Start, zo heet het tweede album van Editors dat in juni 2007 verschijnt. Het is te hopen dat het einde voor deze Britse heren nog lang niet in zicht is. Het stemgeluid van zanger Tom Smith doet namelijk verlangen naar meer.

 • Het lied van de dag: Kendrick Lamar - King Kunta

  het lied van de dag, kendrick lamar, king kuntaHet is vandaag Koningsdag! Tijdens het regentschap van prins Karel (1944-1950) werd het feest Dag van de Dynastie genoemd. 15 november is in de Germaanse liturgie de naamdag van de Heilige Leopold, terwijl het in de katholieke Kerk de naamdag is van de Heilige Albert. Zowel Albert als Leopold zijn namen die door verschillende leden van het Belgische koningshuis zijn gedragen.  Kendrick Lamar is een Amerikaanse rapper en songwriter uit Californië. Op zijn achtste zag hij de videoclipopnames van Tupac’s “California Love”. Zijn carrière nam een hoge vlucht nadat zijn mixtape Overly Dedicated in 2010 uitkwam. Een jaar later bracht hij zijn album Section.80, exclusief uit op iTunes. Meteen daarna stond zijn album aan de top van de digitale hip hop releases van het jaar 2011. Hij is verbonden aan het platenlabel van Dr. Dre en hij maakt deel uit van het hip hop collectief Black Hippy waaronder ook Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Wiz Khalifa, Game, Drake en Busta Rhymes zitten. In 2012 lekt zijn lied Cartoons & Cereal op het internet. Kendrick bracht zijn eerste single The Recipe uit met Dr. Dre. Het album kwam in het najaar van 2012 uit. “King Kunta” kwam uit op 9 maart 2015. Het is de derde single van zijn derde album To Ping a Buterfly. De videoclip kwam pas uit op 30 juni 2015.

 • Het lied van de dag: Jamiroquai - When You Gonna Learn?

  het lied van de dag, jamiroquai, when you gonna learnDankzij de Usabillity Professionals' Association bestaat de internationale dag van de gebruiksvriendelijkheid sinds 2005. UPA wil vooral dat technologische apparaten meer toegankelijk worden gemaakt waardoor handleidingen eigenlijk overbodig moeten worden. Na een bijna-doodervaring, en een veroordeling voor een misdaad die hij niet begaan had, besloot ex-boefje Jay K in 1992 zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij profileerde zich als singer/songwriter en startte met Jamiroquai. De band combineerde de naam van een Oud-Amerikaanse stam – de Iroquois – met een woord uit de muziek: Jam. De stijl van de band is acid-jazz, met heel wat disco- en funkinvloeden.

 • Het lied van de dag: Justin Timberlake - Mirrors

  het lied van de dag, justin timberlake, mirrors Het is vandaag vrijdag de dertiende! Het is de dag waarop Christus gekruisigd werd en waarop de Romeinen hun doodsvonnissen uitspraken. Wie vandaag een spiegel breekt, kan rekenen op zeven jaar ongeluk. Het is ook beter om niet te niezen aan tafel want dan zou er iemand in de familie kunnen sterven. Lieveheersbeestjes doden brengt ongeluk en door een kikker dood te trappen zou er ergens een koe sterven. Onder een ladder lopen of het pad kruisen van een zwarte kat wordt ook beter vermeden op deze dag. Timberlake werd bekend als lid van de boysband NSYNC. In 2002 bracht hij zijn eerste soloalbum uit. Timberlake heeft lange tijd een relatie gehad met popzangeres Britney Spears. Ze kenden elkaar al sinds The Mickey Mouse Club. In 2002 kwam een einde aan de relatie. Nadien had Justin een relatie met de 9 jaar oudere Cameron Diaz. Intussen is Timberlake samen met Jessica Biel. Hij kwam in 2007 in opspraak toen hij gooide met pingpongballetjes en spuugde naar fans. Op 19 maart 2013 scheen het album The 20/20 Experience. Na de eerste single 'Suit & Tie', werd 'Mirrors' gelanceerd. De originele versie duurt iets meer dan acht minuten en is geproduceerd door Timbaland, nog steeds de vaste productiepartner van Justin Timberlake. Naar verluidt gaat de tekst van het nummer over zijn acterende vrouw Jessica Biel.

 • Het lied van de dag: U2 - Sweetest Thing

  het lied van de dag, u2, sweetest thingDe Ierse rockband U2 is een unicum in de popgeschiedenis. Niet alleen wordt elke nieuwe single gegarandeerd een grote hit, de bezetting -Bono (=Paul David Hewson), Larry Mullen Jr, The Edge (= David Howell Evans) en Adam Clayton- is van het begin af altijd ongewijzigd gebleven. De groep, en dan vooral zanger Bono, is ook politiek actief voor de mensenrechten en steunt veel goede doelen. Bono richtte het merk Red op waarbij een deel van de winst naar goede doelen gaat. Dit nummer verschijnt met live-versies van 'Twilight' en 'An Cat Dubh' als single in oktober 1998 en is op het album The Best Of 1980 - 1990 & B-Sides te vinden. Bono schrijft dit nummer voor zijn vrouw Ali, terwijl hij met de opnamen van het album The Joshua Tree bezig is. 'Sweetest Thing' haalt het album niet, maar verschijnt wel als B-kant op een maxisingle van 'Where The Streets Have No Name'. In 1998 wordt het opnieuw opgenomen, en de singleopbrengsten gaan naar een goed doel ten bate van de kindslachtoffers van de Tsjernobyl ramp.

 • Het lied van de dag: Orchestral Manoeuvres In The Dark - Enola Gay

  1.jpgWapenstilstandsdag op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Op 11 november 1918 om 5 uur 's nachts werd de Duitse capitulatie in een treinwagon op het westelijk front in Rethondes (Forêt de Compiègne, Bos van Compiègne) getekend door Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur. Tijdens deze laatste 6 uur vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was. De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. De treinwagon werd later op 24 juni 1940, op bevel van Hitler, overgebracht naar Berlijn. Deze wagon werd eerst een tijdje tentoongesteld aan het publiek voor de Brandenburger Poort en later op een zijspoor gezet op verschillende plaatsen. Tenslotte werd de wagon in april 1945 in brand gestoken door de SS, weer op bevel van Hitler. Orchestral Manoeuvres in the Dark, vaak OMD genoemd, was een synth-popgroep uit Liverpool. Het duo Andy McCluskey en Paul Humphries speelden al jaren samen in obscure bandjes en allebei waren ze gefascineerd door de electronische muziek van o.a. Kraftwerk en Tangerine Dream. In 1980 verscheen hun debuutalbum. Na 1986 werd het stil rond de groep. De bandleden hielden het voor gezien.