• Het lied van de dag: Jason Derulo - Get Ugly

  het lied van de dag, jason derulo, get ugly"Get Ugly" is a song by American recording artist Jason Derulo for his fourth studio album, Everything Is 4 (2015). It was released as the album's fourth single on December 15, 2015.[1] The track was written by Derulo, Jason Evigan, Eric Frederic and Sean Douglas, while the production was handled by Ricky Reed. De videoclip kwam uit op 14 december 2015.

 • Het lied van de dag: Alan Walker - Faded

  het lied van de dag,alan walker,fadedFaded is een nummer van de Noorse artiest Alan Walker. In 2014 werd het nummer enkel instrumentaal uitgebracht. Uiteindelijk kreeg het nummer ook een versie met songtekst. De vocals komen van Iselin Solheim. Het nummer werd eind 2015 een hit in Noorwegen, Zweden, Finland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Ierland.

   

 • Het lied van de dag: Olly Murs feat. Flo Rida - Troublemaker

  het lied van de dag, olly murs, troublemakerOlly Murs is een Engelse singer-songwriter en presentator die in 2009 tweede werd bij The X Factor. In 2011 brak hij door met het nummer Heart Skips a Beat. Het nummer werd een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Duitsland. In 2012 kwam het nummer Troublemaker uit, een duet met Flo Rida. Op 21 november 2014 verschijnt de single Wrapped Up, een samenwerking met Travie McCoy.

 • Het lied van de dag: Mike and The Mechanics - Looking Back Over My Shoulder

  Hhet lied van de dag, mike and the mechanics, looking back over my shoulderet is vandaag de Dag van de Privacy, die is bedoeld om burgers van de gevaren van misbruik van gegevens te doordringen. Mike and the Mechanics is een Britse rock/pop band. Opgericht door Mike Rutherford. Hij was één van de oprichters van Genesis. Oorspronkelijk was Mike & The Mechanics bedoeld als een project, maar al snel kreeg de groep internationaal succes. De bekendste leden van de groep waren Paul Carrack en Paul Young.

 • Het lied van de dag: Laid Back - Baker Man

  het lied van de dag, laid back, baker manHet ontstaan van de Deense groep Laid Back, bekend van de dance-klassieker "White Horse", was een gelukkig toeval. Tim Stahl en John Guldberg ontmoetten elkaar in een Deense studio in de jaren '70, terwijl ze aan het wachten waren op een derde man om hun te vervoegen. Die kwam niet opdagen en dus begonnen ze maar met zijn tweeën te jammen. Laid Back was geboren.

 • Het lied van de dag: Vanessa Amorosi - Absolutely Everybody

  het lied van de dag, vanessa amarosi, absolutely everybodyAustralia Day is de Australische nationale feestdag. Er wordt gevierd dat in 1788 de Eerste Vloot Sydney (Australië) bereikte. Het wordt gevierd op 26 januari en is vergelijkbaar met Koninginnedag in Nederland en Canada Day in Canada. Onder de Aborigines staat deze dag bekend als invasion day. In Australië is Australia Day tevens een nationale vrije dag. Vanessa Joy Amorosi treedt op sinds haar twaalfde, en werd echt ontdekt in 1997. Voor haar eerste single, "Have a Look", werd ze geprezen door de critici voor haar krachtige stem en de rijpheid van haar teksten. Zelfs na verschillende succeshits blijft ze 'low-profile' in de muziekwereld, hoewel ze over de hele wereld optredens doet.

 • Het lied van de dag: t.A.T.u. - Friend or Foe

  het lied van de dag, t.a.t.u., friend or foeVandaag is het Opposite Day: alles wat je beweert is het tegenovergestelde. De uitspraak "vandaag is Opposite Day" is dus automatisch niet waar op Opposite Day. De uitvinder van Opposite Day was een democratisch lid van de senaat: Alexander Kerr Graig. Hij was in de 19de eeuw een geduchte grappenmaker die de dinsdag en de donderdag tot Opposite Days had verklaard. Op die dagen was hij in de debatten nauwelijks te volgen. t.A.T.u zorgt wereldwijd, maar vooral in het thuisland, voor veel opschudding door de openlijk lesbische geaardheid van haar bandleden en sensuele podiumact die daarmee gepaard gaat. Vooral tijdens het Eurovisiesongfestival 2003, waar t.A.T.u voor Rusland uitkwam, kwam men hiermee in de publiciteit. De organisatie was namelijk als de dood dat de dames tijdens hun liedje elkaar zouden gaan zoenen. Uiteindelijk bleek dit niet het geval.

 • Het lied van de dag: Bonnie Tyler - Total Eclipse Of The Heart

  het lied van de dag, bonnie tyler, total eclipse of the heartBonnie Tyler is een uit Wales afkomstige zangeres met een rauw stemgeluid, die eind jaren '70 en begin jaren '80 een aantal (grote) hits scoort met o.a. 'Lost In France', 'It's A Heartache' en (een duet met Shakin' Stevens) 'A Rockin' Good Way'. In 1995 haalt 'Making Love (Out Of Nothing At All)' de 12e plaats in de Nederlandse Top 40. Bonnie Tyler is vooral bekend door 'Total Eclipse Of The Heart' uit 1983. Twintig jaar na deze klassieker brengt ze de cover-CD Heart Strings uit, met o.a. 'Everybody Hurts', 'Against All Odds' en 'Learning To Fly'. Hierop wordt ze begeleid door The City Of Prague Philharmonic Orchestra.

 • Het lied van de dag: Michael Calfan - Breaking The Doors

  het lied van de dag, michael calfan, breaking the doorsDe Franse DJ Michael Calfan wordt in 2008 ontdekt door Bob Sinclar. Sinclar zegt dat het al lang geleden is dat hij nog zo’n goede DJ tegengekomen is die hem zo’n goed gevoel heeft. Enkele weken voor het overlijden van Michael Jackson maakte Calfan een remix van het nummer ‘Off The Wall’. Het nummer werd niet uitgebracht wegens het overlijden van Michael Jackson. Zijn nummers werden vooral gereleased door Yellow Productions en Bob Sinclar Digital, het platenlabel van Bob Sinclar. Michael Calfan remixte verschillende nummers zoals ‘Turn Me On’ en ‘She Wolf (Falling into Pieces) van David Guetta en ‘Momentum’ van Dimitri Vegas & Like Mike. Zijn muziek wordt omschreven als ‘soul house’, muziek dat niet alleen mensen in beweging brengt maar hen ook raakt in het hart. Het zomerse nummer ‘Treasured Soul’ is daar een voorbeeld van.

 • Het lied van de dag: ZZ Top - Sharp Dressed Man

  het lied van de dag, zz top, sharp dressed manZZ Top is een Amerikaanse southern rockkband uit Houston (Texas). Ze behaalde haar grootste successen in de jaren '70 en '80. De bandleden zijn Billy Gibbons (zang en gitaar), Dusty Hill (basgitaar) en Frank Beard (drums). De band valt op door haar speciale look: Gibbons en Hill dragen altijd een zonnebril, een trenchcoat, en een lange baard. Frank Baerd is de enige die -ondanks zijn naam- geen baard heeft.

 • Het lied van de dag: Groove Armada - My Friend

  het lied van de dag, groove armada, my friendHet is vandaag National Hug Day. Kevin Zaborney kende in 1986 de man van de jaarlijkse kalenderevents. Hij besloot een knuffeldag te lanceren op 21 januari omdat het tussen kerstmis en Nieuwjaar viel, maar voor de vakantiedagen en voor Valentijn. Vooral omdat Amerikanen niet graag hun gevoelens in het openbaar tonen. Groove Armada bestaat uit de DJ's Andy Cato en Tom Findlay en werd voor het eerst bekend in 1997 met een gelimiteerde oplage van de single "At The River", die het nummer "Old Cape Cod" van Patti Page samplede. Het bekendste werk van Groove Armada is de internationale hit "I See You Baby" uit 2000, die is geremixt door Fatboy Slim. Afgezien van dit nummer en nog enkele andere nummers is Groove Armada niet bepaald mainstream te noemen.

 • Het lied van de dag: Blondie - Heart Of Glass

  het lied van de dag, blondie, heart of glassBlondie wordt in 1974 in New York opgericht. Blondie maakt zes albums tussen 1976 en 1982, waarvan "Parallel Lines" door velen als hoogtepunt wordt gezien. In 1978 breken ze in Europa door met het tweede album "Plastic Letters". De groep valt in de loop van de jaren tachtig uiteen, met bittere rechtszaken over royalties tot gevolg. Eind jaren '90 maakt de band een comeback met het album No Exit. Ze trekken op tournee en laten terug even van zich horen.

 • Het lied van de dag: Fleur East - Sax

  het lied van de dag, fleur east, saxFleur East kreeg in 2015 een platencontract bij Syco Music na haar deelname aan The X Factor. Dat resulteerde in haar debuutalbum Love, Sax and Flashbacks. Ze liet zich inspireren door ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson waardoor haar muziek zeer energiek klinkt. Haar debuutsingle Sax kwam uit op 6 november 2015.

 • Het lied van de dag: Shocking Blue - Venus

  het lied van de dag, shocking blue, venusVandaag is het Blue Monday oftewel de meest depressieve dag van 2015. Volgens wetenschappers is het allemaal de schuld van falende voornemens, en niet nagekomen goede voornemens en de ellendige staat van de portemonnee (feesten/solden). Shocking Blue was een Nederlandse rockband uit Den Haag die in de jaren '60 en '70 succesvol was. De groep, in 1967 opgericht, ging in 1975 uit elkaar, kwam in 1980 voor een jaar of twee bijeen, en herrees in een nieuwe samenstelling in 1993. Deze formatie bleef optreden tot aan het overlijden van Mariska Veres in december 2006.

 • Het lied van de dag: INXS - Mystify

  het lied van de dag, inxs, mistifyMichael Hutchence, leadzanger van INXS, uitgesproken als "in excess", stond niet alleen op het podium maar ook daarbuiten altijd in het middelpunt van de belangstelling, o.a. omdat hij bij ieder feest een ander model aan zijn arm had. Mede door zijn charisma wordt het album Kick uit 1987 een succes en wint de band alle grote prijzen tijdens de MTV Awards van 1988. Hun succes duurt vandaag nog steeds verder, zelfs zonder Michael. Hutchenche pleegde zelfmoord op 22 november 1997.

 • Het lied van de dag: The Chainsmokers - Roses

  het lied van de dag, chainsmokers, rosesThe Chainsmokers bestaan uit de Amerikaanse DJ’s Andrew Taggart en Alex Pall. Ze werden in 2014 bekend met hun nummer #Selfie. In 2015 kwam het nummer Roses uit. Hun debuutalbum komt mogelijk uit in 2016.

 • Het lied van de dag: Tracy Chapman - Fast Car

  het lied van de dag, tracy chapman, fast carGisteren startte de 93ste editie van het Autosalon van Brussel. Meer informatie vindt u op volgende weblink: autosalon.be. Tracy Chapman werd geboren op 30 maart 1964 in Cleveland. Ze studeerde aan de Tufts University in Medford (MA), waar ze in 1986 een major haalde in de antropologie en Afrikaanse studies. Tijdens haar studentenjaren begon ze met straatoptredens en speelde ze gitaar in koffiehuizen in Cambridge. Haar zevende en meest recente album was "Where You Live" dat in 2005 werd uitgebracht en waarmee ze de wereld rondtoerde.

 • Het lied van de dag: Kelly Clarkson - Walk Away

  het lied van de dag, kelly clarkson, walk awayHet is vandaag de Werelddag van de Migrant en Vluchteling. Kelly Brianne Clarkson had geen gemakkelijke jeugd, vooral door de scheiding van haar ouders toen ze 6 jaar oud was. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder. Nadat Kelly haar middelbare school diploma behaalde besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen. Daar wilden ze meedoen aan audities en demo's maken. Kelly en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement, toen het appartementencomplex totaal uitbrandde. Gelukkig waren ze op het moment van de brand niet in het gebouw aanwezig. Helaas betekende dit meteen het einde van de reis en keerden ze terug naar Texas.

 • Het lied van de dag: Billy Joel - The River of Dreams

  het lied van de dag,billy joel,the river of dreamsWilliam Martin Joel, beter bekend als Billy Joel werd na een korte bokscarrière een succesvolle Amerikaanse pianist, zanger en componist. Joel ging op tournee met Elton John. Tijdens de tournees speelden ze elkaars nummers en voerden ze duetten op. Joel is opgenomen in de Rock and Roll Hall Of Fame in 1999. In maart 2006 werd Joel opgenomen in het Betty Ford Center voor de behandeling van drankmisbruik vanwege een tijdelijke, ernstige aan de maag gerelateerde noodzaak. River Of Dreams was het twaalfde studioalbum van Billy Joel. Nadat het album uitkwam op 10 augustus 1993 stopte hij met nieuwe muziek op te nemen. De albumhoes was een schilderij van zijn toenmalige vrouw Christie Brinkley.

 • Het lied van de dag: David Bowie - Blackstar

  het lied van de dag,david bowie,blackstarDavid Robert Jones, beter bekend als David Bowie behoort tot de elite van Britse rocksterren. Bowie outte zich als biseksueel. Zijn laatste tournee in 2004 werd afgebroken wegens gezondheidsproblemen. Later bleek dat David een hartaanval had. Vorig jaar kreeg hij een Grammy voor zijn gehele oeuvre. Door een vechtpartij om een meisje op school lijkt het alsof Bowie 2 verschillende ogen heeft. De ene pupil is groter dan de andere, wat lijkt op een kleurenverschil. Blackstar is het laatste studioalbum van David Bowie. De single werd geschreven als titelmuziek voor de tv-serie The Last Panther. Bowie overleed op 10 januari 2016 in New York.