• Het lied van de dag: Simple Minds - Alive And Kicking

  het lied van de dag, simple minds, alive & kickingSimple Minds is een Schotse new wave-popgroep die vooral in de jaren '80 erg succesvol was. Hun eerste singles werden geen succes en de groep werd gedwongen om meer op te schuiven in de richting van de commerciële popmuziek. Eind jaren '80 scoorde de groep nog een hit met "Belfast Child" maar daarna werd het rustiger rond Simple Minds. Zanger Jim Kerr baat nu een hotel uit op Sicilië. Het album Once Upon A Time komt in 1985 uit is een enorm succes en de singles ‘Sanctify Yourself’, ‘Alive & Kicking’ en ‘All The Things She Said’ zijn grote hits. De wereldtournee die volgt wordt gedocumenteerd op het dubbele live-album Live In The City Of Lights, waarna Kerr een bezinningspauze inlast.

 • Het lied van de dag: Tinie Tempah feat. Zara Larsson - Girls Like

  het lied van de dag, tinie tempah, girls likePatrick Chukwuem Okogwu Jr. is de echte naam van de Britse rapper Tinie Tempah. Zijn eerste single ‘Wifey’ kwam uit in 2006 en vier jaar later bracht hij zijn eerste ep, The Disc-Overy, uit. In februari 2010 toerde hij samen met Chipmunk door Groot-Brittannië. Dat hij klaar is voor de zomer van 2015 blijkt alvast uit de eerste zin van zijn nummer ‘No Letting Go’. Daarin zingt hij “Yeah, ready for the summer, girl”, een nummer dat vorige zomer uitkwam.

 • Het lied van de dag: Scorpions - Wind Of Change

  het lied van de dag, scorpions, wind of changeDe Scorpions zijn een Duitse Hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de '60s band the Scorpions uit Engeland. Alhoewel het eerste album van de Scorpions al in 1972 uitkwam, werd de band internationaal bekend in 1984 met het album "Love At First Sting". De Scorpions waren de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. De Scorpions geven 1988 als eerste hard-rock band ooit een optreden in Rusland. Een jaar later zijn ze weer in Rusland voor het Moscow Music Peace Festival, waar Klaus 'Wind of Change' schrijft. Op 21 juli 1990 waren de Scorpions bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn. In 1990 wordt het nummer overgenomen als een van de onofficiële soundtracks van de eenwording van Oost- en West-Duitsland

 • Het lied van de dag: Jay Sean feat. Sean Paul - Make My Love Go

  het lied van de dag, jay sean, make my love goJay Sean (Kamaljit Singh Jhooti), geboren op 26 maart 1981, is een Britse R&B-zanger. Hij heeft op de Queen Mary, Universiteit van Londen om medicijnen te studeren. Voordat hij hiermee stopte, had hij een begin gemaakt van muzikale carrière door het nummer One Minute te maken voor Virgin Records, en deze viel in de handen van Rishi Rich. Zijn naam Jay komt van zijn achternaam Jhooti en zijn bijnaam is Shaan waardoor het de vorm kreeg van Sean. "Make My Love Go" is de eerste single van zijn komend album. Het is zijn eerste single dat hij in drie jaar tijd uitbrengt. Voor het nummer werkte hij samen met Sean Paul. Het single bevat samples van Close To You (Maxi Priest).

 • Het lied van de dag: Sigma feat. Paloma Faith - Changing

  het lied van de dag, sigma, changingDeze nacht gaat de zomertijd in waardoor 2 uur dan 3 uur wordt. Sigma is een Brits productieduo die op 6 april 2014 het nummer “Nobody To Love” uitbracht. De track is gebaseerd op het nummer “Bound 2” van Kanye West. “Changing” is een nummer van Sigma en Paloma Faith. Het was de derde single van haar debuutalbum Life. De videoclip werd opgenomen in het zomerse Miami.

 • Het lied van de dag: Sam Feldt - Been A While

  het lied van de dag, sam feldt, been a whileDe Nederlandse DJ Sam Feldt begon achter de schermen als producer. Hij maakte tijd om zijn talenten te perfectioneren en besloot daarna om de wereld te tonen wat hij in zijn mars heeft. Hij blinkt uit in het remixen van nummers, alsook in het maken van hitjes zoals ‘Show Me Love’. 2014 is het jaar van de twintiger met heel veel remixen van nummers en zijn eerste zelfgemaakte nummer ‘Bloesem’. Vooral SoundCloud is het kanaal om zijn nummers te ontdekken, maar ook op YouTube weten mensen zijn muziek te appreciëren. Tegen 2015 speelde hij overal ter wereld met de grootste namen zoals Kygo, Robin Schulz, Thomas Jack, Alle Farben, Kölsch, Steve Rachmad and Benny Rodrigues. ‘Show Me Love’ komt uit in februari 2015, maar in juni komt er een remix uit. De opvolger heet ‘Been A While’ en komt uit op 13 februari 2016.

 • Het lied van de dag: Britney Spears - I'm A Slave 4 U

  het lied van de dag, britney spears, i'm a slave 4 uHet is vandaag de Internationale dag van de herdenking voor slachtoffers van slavernij en transatlantische slavenhandel. Op deze dag eren we de nagedachtenis van de miljoenen mannen, vrouwen en kinderen die de vloek van de slavernij hebben doorstaan. Door terug te denken aan de oorzaken, gevolgen en lessen van de transatlantische slavenhandel, engageren we ons opnieuw in het opleiden van de huidige en toekomstige generaties van de gevaren van racisme en vooroordelen. Britney Spears staat bekend als popster die als één van de eersten haar blote buik in de aandacht zette, gekleed in een (te) kort truitje. Ongeveer 4 jaar was de blote buik hèt mode-item van de wereld. In 2006 scheidde ze van Kevin Federline. Het was het begin van een moeilijke periode.

 • Het lied van de dag: Basto & Natasha Bedingfield – Unicorn

  het lied van de dag, basto, unicornJef Martens is een Belgische dj/producer die optreedt als Basto. Sinds 2008 is hij ook co-producer van Lasgo. De dj schreef ook mee aan het nummer Scream & Shout van Will.I.Am en Britney Spears. Samen met zijn broer Toon produceert hij ook nummers onder de noemer Lazy Jay. In 2005 brengt hij zijn debuutsingle Rock With You uit.

 • Het lied van de dag: Julian Lennon - Saltwater

  het lied van de dag, julian lennon, saltwaterVandaag is het Wereld Waterdag. Op deze dag wil men internationaal de aandacht trekken op de impact van de snel groeiende bevolking in stedelijk gebied en van de industrialisering. Ook de onzekerheden in stedelijk waterbeheer, die opdoemen door de klimaatsverandering, conflicten en natuurrampen, krijgen aandacht. Julian Lennon, de enige zoon van John Lennon en Cynthia Powell, stond altijd in de schaduw van vaderlief, maar had toch enkele hits in de jaren '80 en '90. Paul McCartney schreef het lied "Hey Jude" voor hem en John Lennon maakte "Good Night" voor zijn zoon.

 • Het lied van de dag: Within Temptation - Mother Earth

  het lied van de dag, within temptation, mother earthIn 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag Van De Meteorologie gehouden. Meteorologie is de leer van de atmosfeer, die gebruikt wordt om het weer te bepalen. Door de meteorologische kennis van wetenschappers wereldwijd weten we welk weer het gaat worden. Within Temptation is een Nederlandse symfonische rockband. In 2005 tekende de groep een contract met het van oorsprong Nederlandse Roadrunner voor distributie van albums in Japan, Groot-Brittannië en Australië. In december 2005 beviel Sharon den Adel van haar eerste kind, de vader is Robert Westerholt. Zij noemden haar Eva Lunda.

 • Het lied van de dag: Lady Gaga - Applause

  het lied van de dag, lady gaga, applauseHet is vandaag de Nationale Applaudiseerdag voor fietsers. Het initiatief gaat uit van de Fietsersbond waarbij 80 teams over heel België paraat staan om voor alle fietsers te applaudisseren. Stefania Gabriella Germanotta, beter bekend als Lady GaGa is een Amerikaanse zangeres. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste schreef ze haar eerste nummers. Zo schreef o.a. voor The Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing en kwam haar eerste succesvolle single "Just Dance" uit.

 • Het lied van de dag: Sugababes - Stronger

  het lied van de dag, sugababes, strongerWereldverteldag staat dit jaar in het teken van sterke vrouwen. Op 20 maart zijn wéreldwijd vertellers aan de slag op podia, in huiskamers, op straat of in een kroeg. De Sugababes zijn een Engelse meidengroep, opgericht in 1998. Ze hebben tot nu toe een 20-tal nummers uitgebracht, die over de hele wereld de Top 40 hebben behaald. De groep heeft daarnaast de belangrijkste Engelse muziekprijs, de Brit Award, in categorie "Best Dance Act" gewonnen. In 2007 kwam hun 5de studio album uit: "Change". De singles "About You Now" en "Changes" komen uit dat album.

 • Het lied van de dag: Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

  het lied van de dag, phil collins, i wish it would rain down In 1970 ging Phil Collins in op een advertentie in een Engels muziekblad. Een rockband met de naam Genesis was op zoek naar een nieuwe drummer. Phil Collins baarde opzien en werd het nieuwe bandlid. In 1975 werd hij ook zanger nadat Peter Gabriels de groep verliet. Genesis werd erg succesvol. In 1981 produbeerde Phil Collins het ook solo. Met zijn debuutalbum "Face Value" bleef hij tot 5 jaar na de release in de albumparades staan.

 • Het lied van de dag: DNCE - Cake By The Ocean

  1.jpgDNCE is een Amerikaanse band dat bestaat uit Joe Jonas, Jack Lawless, Cole Whittle, en JinJoo Lee. In 2015 kwam hun debuutsingle “Cake by the Ocean” uit. Het nummer werd genomineerd voor de  Kid's Choice Awards 2016 in de categorie nieuwe favoriete artiest. Hun artiestennaam DNCE refereert naar het woordje Dance, maar dan uitgesproken zoals zatte mensen dat zouden doen. De band verzorgt het voorprogramma van Selena Gomez haar Revival Tour.

 • Het lied van de dag: Westlife - Flying Without Wings

  het lied van de dag, westlife, flying without wingsVandaag is het Saint Patrick’s Day. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van Ierland, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. Westlife is een Ierse popgroep. De groep is in Ierland en het Verenigd Koninkrijk heel populair. Aanvankelijk hoort Brian McFadden ook bij de groep maar hij verliet Westlife begin 2004 om samen met tekstschrijver Guy Sanders een solocarrière op poten te zetten.

 • Het lied van de dag: Josef Salvat - Paradise

  het lied van de dag, josef salvat, paradiseDe Australiër Josef Salvat werd internationaal bekend nadat Sony zijn cover van Rihanna’s nummer Diamonds gebruikte in een reclamecampagne. Hij trad al op tijdens diverse Europese festivals waaronder Lovebox Festival (Londen) en Lowlands (Nederland). Zijn nummer "Shoot and Run" is gebruikt in de tv-reclame voor "Black Work" op ITV. Zijn debuutalbum Night Swim kwam uit op 12 februari 2016.

 • Het lied van de dag: Jennifer Lopez - Love Don't Cost A Thing

  het lied van de dag, jennifer lopez, love don't cost a thingVandaag is het internationale consumentendag. Het is jaarlijks de gelegenheid voor de internationale consumentenbeweging om de basisrechten van alle consumenten te promoten. De beweging vraagt ook dat deze rechten gerespecteerd en beschermd worden. Het is de dag om te protesteren tegen misbruiken van de markt en tegen de sociale onrechtvaardigheden die hen ondermijnen. De eerste Werelddag van de Rechten van de Consument werd gehouden op 15/03/83. Twee jaar later werden de Rechten van de Consument door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties overgenomen. Jennifer Lopez is een Amerikaanse zangeres, actrice, danseres, ontwerpster en mode-icoon. Ze wordt ook vaak J.Lo genoemd. Ze is van Puerto Ricaanse afkomt, maar groeide op in de Bronx in New York. Zelf beweerde ze altijd in 1970 geboren te zijn, maar na een arrestatie werd haar werkelijke geboortejaar bekend. Jennifer heeft een eigen kledinglijn, haar eigen restaurant Madres in Pasadena en een eigen parfum.

 • Het lied van de dag: George Michael - I Want Your Sex (Freemasons Dance Remix 2011)

  het lied van de dag, george michael, i want your sex (freemasons dance remix 2011)Vandaag is het Steak & Blowjob-dag. Deze Valentijnsdag voor mannen staat helemaal in het teken van vlees en genot. De Duitsers vieren Schnitzel- und Blowjob Tag en in Amerika heet het Steak & BJ-day. Deze dag is, in tegenstelling tot Valentijn, niet commercieel want er zijn geen cadeautjes nodig. George Michael werd op 25 juni 1963 in Londen geboren en zong o.a. op de achtergrond van Elton John's "Nikita". "Nikita" werd in 1985 nummer 1. Ook met Aretha Frankling werd de hoogste notering bereikt met "I Knew You Were Waiting For Me". Het nummer "Outside" maakte George nadat bekend was geworden dat hij homoseksueel was. Freemasons is een duo bestaande uit Russell Small en James Wiltshire. De naam kwam van een café, waarvan de eigenaar hen gratis drankjes voor de rest van hun leven aanbood, indien zij een nummer 1 hit zouden scoren. In september 2005 hadden de Freemasons een hit met "Love On My Mind". De vocalen werden gezongen door Amanda Wilson.

 • Het lied van de dag: Julian Perretta - Miracle

  het lied van de dag, julian perretta, miracleJulian Perretta is een Brits singer-songwriter. Hij werd op 20-jarige leeftijd bekend met zijn single Wonder Why (2011). Overigens werkte hij al samen met de grootste artiesten zoals Beyoncé Knowles, Mark Ronson, Lost Frequencies, Ed Sheeran, Jamiroquai, Kanye West, Dimitri Vegas & Like Mike. Voor het nummer Miracle werkte hij samen met Los Frequencies. De clip toont een onmogelijk liefdesverhaal.

 • Het lied van de dag: Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)

  het lied van de dag, mike posner, i took a pill in ibiza (seeb remix)Mike Posner werd geboren op 12 februari 1988 in Detroit en hij is een singer-songwriter en producer. Posner werd geboren als zoon van een apotheker en een advocaat. Zijn vader is Joods en zijn moeder is katholiek. In 2010 komt zijn debuutalbum 31 Minutes to Takeoff uit. De single “Cooler Than Me” wordt gedurende hele zomer gedraaid op elk radiostation in Europa. Terwijl hij volop aan het werken was aan zijn tweede album, besloot hij zich te concentreren op het producen van nummers. In 2015 plaatst hij "I Took a Pill in Ibiza", op zijn Vevo account. Het nummer wordt een jaar later echt bekend dankzij een remix van het duo SeeB.