• Het lied van de dag: Paloma Faith - Smoke & Mirrors

  het lied van de dag, paloma faith, smoke & mirrorsOp 31 mei, ter gelegenheid van de Werelddag Zonder Tabak, organiseren 99 ziekenhuizen een sensibiliseringsdag rond tabaksverslaving. Deze ziekenhuizen stellen rokers gratis slimme tips voor, een evaluatietest van hun nicotineverslaving, een meting van de hoeveelheid CO in hun longen en een evaluatie van hun reële longleeftijd. Ontdek het dichtstbijzijnde deelnemende ziekenhuis via deze weblink. Paloma Faith is een Britse singer-songwriter en actrice. Haar debuutalbum uit 2009 heet Do You Want the Truth or Something Beautiful?. Ze heeft een Spaanse vader en Engelse moeder. Ze studeerde theater aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. In mei 2012 verscheen haar tweede album Fall to Grace. In dit album verwerkte ze meer persoonlijke tragiek

 • Het lied van de dag: Coldplay - Up&Up

  het lied van de dag, coldplay, up&upIn 1996 werd de band opgericht op de universiteit van Londen. Ze begonnen onder de naam Starfish maar veranderden al snel hun naam in Coldplay. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. "Up&Up" is het elfde nummer van hun zevende studioalbum A Head Full of Dreams (2015). Het nummer kwam uit op 22 april 2016 en een kleine maand later was de videoclip klaar.

 • Het lied van de dag: Philip Bailey & Phil Collins - Easy Lover

  het lied van de dag, philip bailey, easy lover, phil collinsPhilip Bailey werd geboren in Denver. In de jaren '70 werd hij bekend als zanger van Earth, Wind & Fire. In 1985 scoorde hij een wereldhit met "Easy Lover", een duet met Phil Collins. In 1986 begon Philip Bailey aan het opnieuw formeren van Earth, Wind & Fire. De band lag toen al drie jaar stil. Nadat oprichter Maurice White had ingestemd, besloten ze samen de studio in te gaan om een een nieuw Earth, Wind & Fire-album op te nemen "Touch the World".

 • Het lied van de dag: Adele - Send My Love (To Your New Lover)


  het lied van de dag, adele, send my love (to your new lover)We kennen Adele van de hit "Chasing Pavements" die ze begin 2008 uitbracht. De Britse soulzangeres is nog niet zo lang bezig: in 2007 maakte ze haar eerste solotournee. Veel mensen ontdekken haar via haar pagina op de populaire website MySpace, een middel dat ze actief gebruikt om aan haar naambekendheid te werken. Op 20 november kwam haar derde album “25” uit. De eerste dag haalde ze met haar nummer “Hello” 25 miljoen hits op YouTube. "Send My Love (To Your New Lover)" kwam uit op 16 mei 2016. Het nummer gaat over een blij gevoel van iemand die weggaat. De videoclip bij het nummer werd positief onthaald door de critici. 

 • Het lied van de dag: Trey Songz - Neighbors Know My Name

  het lied van de dag, trey songz, neighbors, know my nameDe Dag van de Buren is zich betrokken voelen bij de eigen leefomgeving, aandacht hebben en open staan voor anderen, een actieve bijdrage leveren tot het leven in de eigen wijk. Het is ook de kans om weer te glimlachen onder buren, om de banden met de buurt weer aan te trekken en dat aangename samenhorigheidsgevoel te koesteren. Zo ontstaat ook solidariteit tussen buren, en wordt uitsluiting en eenzaamheid tegengegaan. Tremaine Aldon Neverson werd geboren in het Amerikaanse Petersburg.  Record producer Troy Taylor ontdekte Trey Songz tijdens een talentenjacht in 2000. Na zijn middelbare school in 2002, begon hij in 2003 met de opnames van zijn eerste album.

 • Het lied van de dag: Galantis - No Money

  het lied van de dag, galantis, no moneyGalantis is een Zweeds duo dat bestaat uit Christian Karlsson en Linus Eklöw. Wij leerden ze vooral kennen van het nummer Runaway (U & I) dat eind 2014 uitgebracht werd. Op 8 juni 2015 kwam hun debuutalbum Pharmacy uit. Van het album worden er vier singles uitgebracht: "You", "Runaway (U & I)", "Gold Dust", en "Peanut Butter Jelly." "No Money" kwam uit op 1 April 2016 en staat op hun komende studio-album.

 • Het lied van de dag: Luna Twist - African Time

  het lied van de dag, luna twist, african timeSinds 1963 is het jaarlijks op 25 mei Wereld Afrikadag. Afrika is het op één na grootste continent ter wereld. Luna Twist was een Belgische new wave-groep, die bestond van 1981 tot 1983 en van relatief grote invloed was. Kernleden van Luna Twist waren zanger Alain Tant (vocals), Filip Moortgat (leadguitar, vocals bass), gehuwd sinds 1979 met actrice Martine Jonckheere en Dirk Blanchart (eigenlijk Blanchaert). De twee eerstgenoemden, uit Ieper, waren de finalisten van de eerste editie van Humo's Rock Rally in 1978, onder de naam Once More. In feite deelde ze de eerste plaats met een andere West-Vlaamse band Stagebeast. Zij nemen enkele punk beïnvloedde nummers op zoals o.a. "Blondie", "Zig-zag" and "Dance Macabre" op één album "Stress Conference". Na 2 jaar trokken ze naar Gent en begonnen een nieuwe groep met 2 extra muzikanten: Dirk Blanchart (keyboards, guitar, bass) en drummer Dirk Vangansbeke (drums, keyboards). Een jaar later in 1981, veranderden ze hun naam van Once More naar Luna Twist. Hun eerste single Tom & Jerry was een flop maar opvolger "African Time" was een schot in de roos, een nummer dat ook in het buitenland in de smaak viel. In 1982 volgde er een debuutalbum A Different Smell from the Same Perfume. Tijdens hun korte bestaan produceerden ze een aantal nummers van uitzonderlijke kwaliteit, zoals "Look Out (You're Falling In Love Again)", "Decent Life", "Oh oh oh", "Spoed van klank" en "Golden Inside". Het was veelal melodieuze, goed in het gehoor liggende rock-wave. Live deed de band het ook niet slecht. Bryan Ferry stond hen toe terug te komen voor een bisnummer tijdens een voorprogramma van Roxy Music in Vorst Nationaal. Internationale ambitie van de groep leidde tot een platencontract met het engelse label Statik. Niettegenstaande hun hitpotentieel, orginaliteit en ambitie, splitte de band reeds in 1983 als gevolg van onderlinge meningsverschillen. Op 15 oktober 1983 gaven Luna Twist hun laatste van 300 optredens in de Benelux tussen 1980 en 1983. Alain Tant bleef zingen en werd later vooral studiozanger (o.m. bij Elisa Waut, The Scabs, Johan Verminnen en een groot aantal buitenlandse artiesten: Mink Deville, Tony Hadley (Spandau Ballet), Jimmy Sommerville en Leo Sayer). Filip Moortgat trad vooral met Jo Lemaire op en Dirk Blanchart begon een solocarrière.

 • Het lied van de dag: Funky Green Dogs - Fired Up!

  het lied van de dag, funky green dogs, fired upThe Funky Green Dogs zijn een dance trio, met als thuisbasis in New York. In 1997 scoorden ze een gigantische hit met "Fired Up!". Je kent het trio misschien ook wel onder de namen "Liberty City", "Murk", "Oscar G & Rob Falcon" of "The Fog".

 • Het lied van de dag: Jason Mraz - I Won't Give Up

  het lied van de dag, jason mraz, i won't give upJason Mraz is een Amerikaans singer-songwriter. Hij had hier een hit met "I'm Yours", maar is vooral bekend in de VS. Daar werkte hij al samen met grote namen als The Rolling Stones, Alanis Morissette en Bob Dylan. I won't give up is de eerste single van het vierde album, Love is a four letter word, van Jason Mraz. Het nummer werd 3 januari 2012 uitgebracht.

 • Het lied van de dag: Janieck - Feel The Love (Sam Feldt Edit)

  het lied van de dag, janieck, feel the loveJanieck Devy is een Nederlander die in 2004 acteerde in de kinderfilm Pluk van de Petteflet. Na enkele televisieprojecten stort hij zich in 2012 op de muziekwereld en brengt hij de single “Six String Thing” uit. Zijn grootste succes is de Europese dance-hit Reality van de Belgische dj Lost Frequencies waarin hij de melodie, gitaar, de zang en de tekst voor rekening heeft genomen.

 • Het lied van de dag: Calvin Harris feat. Tinie Tempah - Drinking From the Bottle

  het lied van de dag, calvin harris, drinking from the bottleHet is vandaag Wereld Whiskeydag. In 2007 overleed whiskeyrecensent Michael Jackson. Op zijn geboortedag in 1947 viert men wereldwijd de Whiskeydag. Calvin Harris is een Schotse "electronic" muzikant. Zijn debuutsingle "Acceptable in the 80's" bereikte #10 op de Single-hitlijst in Groot-Brittannië en werd ook veel gedraaid op de radio en muziekzenders, zoals MTV. Zijn volgende single, "The Girls", verscheen begin juni 2007. In 2009 leerden we hem ook in België kennen, net voor de zomer met “I’m Not Alone” en daarna met “Ready For The Weekend” en “You Used To Hold Me”! In 2012 brengt hij samen met Ne-Yo het liedje “Let’s Go” uit. Op 14 maart 2014 kwam het nummer “Summer” uit. Het is na “Feel So Close” de tweede single waarop Calvin Harris zelf als zanger te horen is.

 • Het lied van de dag: Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody

  het lied van de dag, whitney houston, i wanna dance with somebodyWhitney Elizabeth Houston is het nichtje van Dionne Warwick en dochter van gospelzangeres Cissy Houston. De laatste jaren was Whitney Houston vooral in het nieuws door drugsgebruik en problemen met haar echtgenoot. Maar sinds 2005 is ze afgekickt in het Crossroads Centre op het Carabische eiland Antigua. Het centrum werd opgericht door niemand minder dan Eric Clapton. Inmiddels is Whitney bezig met haar zevende studioalbum dat in 2008 zal uitkomen.

 • Het lied van de dag: Enrique Iglesias feat. Wisin - Duele El Corazon

  het lied van de dag, enrique iglesias, duele el corazonEnrique Iglesias is geboren op 8 mei 1975 in Madrid. Hij is de jongste zoon van Julio Iglesias en Isabel Preysler. In totaal hadden zij 8 kinderen. Op zijn 3e scheidden zijn ouders en trok hij samen met zijn vader, de broer Julio José en zijn zus Chabeli de wereld rond. Uiteindelijk gingen ze in Florida wonen. Enrique Iglesias werd in september 2005 gekroond tot "meest sexy vrijgezel" door het Spaanse tijdschrift People en Espanol.  Duele el Corazón is een nummer van de Spaanse zanger Enrique Iglesias samen met Wisin. Het kwam uit op 18 april 2016. Het nummer is geproduceerd door Carlos Paucar en is geschreven door Iglesias samen met de Venezolaanse singer-songwriter Servando Primera.

 • Het lied van de dag: Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling

  het lied van de dag, justin timberlake, Timberlake werd bekend als lid van de boysband NSYNC. In 2002 bracht hij zijn eerste soloalbum uit. Timberlake heeft lange tij deen relatie gehad met popzangeres Britney Spears. Ze kenden elkaar al sinds The Mickey Mouse Club. In 2002 kwam een einde aan de relatie. Nadien had Justin een relatie met de 9 jaar oudere Cameron Diaz. Intussen is Timberlake samen met Jessica Biel getrouwd. "Can't Stop the Feeling!" is de soundtrack van de DreamWorks Animation film Trolls. Het nummer is geschreven door Justin Timberlake en Max Martin. Met dit nummer trad Justin ook op tijdens de finale van de Eurovision Song Contest 2016

 • Het lied van de dag: K3 - Teleromeo

  het lied van de dag, k3, teleromeoSinds 1969 wordt de Dag van de Telecommunicatie al gevierd op 17 mei, omdat dit de oprichtingsdag is van de Internationale Telecommunicating Union (ITU), en ook de datum van de allereerste Internationaal Telegraph Convention in 1865. In 2005 werd op dezelfde datum een andere, aanverwante Dag uitgeroepen, namelijk de International Information Society Day, die het belang van ICT in onze zakenwereld onder de aandacht moest brengen. Vandaar dat ieder jaar op 17 nu de Internationale Dag van de Telecommunicatie en IT-Informatie is gedoopt. K3 werd in 1998 opgericht door Niels William. De groep bestond toen uit de Belgische zangeressen Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. In 2009 verlaat Kathleen Aerts de groep. Ze wordt via een talentenjacht vervangen door Josje Huisman. Sinds 6 november 2015 vormen Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn de nieuwe K3.

 • Het lied van de dag: The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down

  het lied van de dag, the chainsmokers, don't let me downThe Chainsmokers bestaan uit de Amerikaanse DJ’s Andrew Taggart en Alex Pall. Ze werden in 2014 bekend met hun nummer #Selfie. In 2015 kwam het nummer Roses uit. Het was de tweede single van hun debuut EP Bouquet. In 2016 hadden ze een hit met Don't Let Me Down, een samenwerking met Daya.

 • Het lied van de dag: Texas - Start A Family

  het lied van de dag, texas, start a familyEind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van het Gezin. De gezinsbond organiseert jaarlijks een initiatief om het gezin op één of andere manier in de bloemetjes te zetten. De naam Texas is afkomstig van een film uit 1984 van Wim Wenders, genaamd "Paris, Texas". Twee grote hits: "Inner Smile" en "In Demand" vielen extra op door hun opmerkelijke videoclip. In "Inner Smile" maakte zangeres Sharleen Spiteri een ware Elvis-metamorfose mee, en in "In demand" is er een cameo weggelegd voor Alan Rickman. Ook "Guitar Song" is een opmerkelijk nummer, hierin wordt "Je t'Aime Moi Non Plus" van Serge Gainsbourgh en Jane Birkin gesampeld

 • Het lied van de dag: Laura Tesoro - What's The Pressure

  het lied van de dag, laura tesoro, what's the pressureLaura Tesoro is een 19-jarige zangeres en actrice met Italiaanse roots. Naast haar televisiewerk zoals in Familie of Witse, was ze ook te zien in verschillende musicals. In 2014 nam ze deel aan de derde editie van The Voice van Vlaanderen. In datzelfde jaar komt haar eerste single ‘Outta Here’ uit. Een jaar later komt haar tweede single ‘Funky Love’ uit. In 2016 vertegenwoordigt ze België op het Eurovisiesongfestival 2016 in Zweden. Het lied ‘What’s the pressure’ is geschreven door Selah Sue.

 • Het lied van de dag: Flo Rida feat. Jason Derulo - Hello Friday

  het lied van de dag, flo rida, jason derulo, hello fridayHet is vandaag vrijdag de dertiende! Het is de dag waarop Christus gekruisigd werd en waarop de Romeinen hun doodsvonnissen uitspraken. Wie vandaag een spiegel breekt, kan rekenen op zeven jaar ongeluk. Het is ook beter om niet te niezen aan tafel want dan zou er iemand in de familie kunnen sterven. Lieveheersbeestjes doden brengt ongeluk en door een kikker dood te trappen zou er ergens een koe sterven. Onder een ladder lopen of het pad kruisen van een zwarte kat wordt ook beter vermeden op deze dag. Tramar Dillard (Opa-locka (Florida), 6 december 1979) is beter bekend onder de artiestennaam Flo Rida. Zijn artiestennaam is afgeleid van de naam van de staat waarin hij is geboren, wat hij dus opgesplitst heeft in Flo Rida. Hij is onder meer bekend geworden dankzij de nummer-een hit ‘Low’, afkomstig van de soundtrack van de film Step Up 2: The Streets. Flo Rida bracht in 2008 zijn debuutalbum Mail on Sunday uit. In 2009 volgde het tweede album R.O.O.T.S. met als eerste single ‘Right Round’. Zijn derde album Only One Flo komt uit in 2010. Daarop staat de hit ‘Club Can’t Handle Me’. In 2011 had hij met ‘Where Them Girls At’, ‘Good Feeling’ en ‘Hangover’ enkele hits te pakken. ‘I Don't Like It, I Love It’ wordt in 2015 uitgebracht. Robin Thicke en Earth, Wind & Fire- bassist Verdine White werken ook mee aan deze single. Het nummer “My House” komt van zijn vierde EP My House. "Hello Friday" komt van zijn vijfde studioalbum The Perfect 10 (2016)

 • Het lied van de dag: Rick Astley - Cry For Help

  het lied van de dag,rick astley,cry for helpElk jaar wordt op de geboortedag van Florence Nightingale de internationale Dag van de Verpleging gevierd. Zij is de grondlegster van de moderne verpleegkunde. Op deze dag organiseren verpleegkundigen bijeenkomsten over het beroep en de patiëntenzorg. Rick Astley is vooral bekend om zijn jeugdige, bijna kinderlijke voorkomen maar zijn tegelijkertijd enorm volwassen klinkende bariton stem. Zijn eerste solosingle "Never Gonna Give You Up" uit 1987 werd direct een nummer 1-hit in onder meer Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Onder de paraplu van Stock, Aitken & Waterman scoorde Rick Astley eind jaren '80 de ene wereldhit na de andere. Na 1991 werd er van hem niet veel meer vernomen.