• Het lied van de dag: Madonna - Ghosttown

  het lied van de dag, madonna, ghosttownHet is vandaag Halloween! Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat. De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. Madonna Louise Veronica Ciccone is de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden. In 1982 krijgt ze haar eerste platencontract. Madonna is van vele markten thuis: ze is niet alleen zangere maar ook actrice en schrijftster (van kinderboeken). Bovendien heeft ze ook nog een kledinglijn ontworpen. Madonna's bijnaam is "The Queen Of Pop". Ze verkocht in totaal ruim 300 miljoen albums. “Ghosttown” is de tweede single van haar derde album Rebel Heart (2015)

 • Het lied van de dag: The Black Eyed Peas - Shut Up

  het lied van de dag, black eyed peas, shup utIn het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd in. Die zondag wordt zowel in Nederland als in België de ‘Dag van de stilte’ gehouden. The Black Eyed Peas is een Amerikaanse hiphopband die in 1992 werd opgericht. In oudere videoclips was er sprake van een thema van zwarte mannen en blonde vrouwen. Critici vroegen zich af of er soms sprake was van een raciale fetisj. In recentere videoclips is er meer spreiding tussen rassen te zien. 3 van de huidige leden van The Black Eyed Peas: Will.I.Am, Taboo & Fergie werden allen geboren in 1975. 'Shut Up' is de opvolger van de nummer 1-hit 'Where Is The Love?'. Beide singles zijn afkomstig van het derde Black Eyed Peas-album Elephunk (2003).

 • Het lied van de dag: The Drums - Let's Go Surfing

  het lied van de dag, the drums, let's go surfingOp 29 oktober 1969 werd er voor het eerst een elektronische boodschap verzonden tussen twee computers. Daarom werd deze dag uitgeroepen tot Internationale Internet Dag. The Drums maken een mix van indiepop, rock en punk met een vleugje surfmuziek. Ze willen twee uiteenlopende gevoelens muzikaal vorm geven: de eerste prachtige dag in de zomer dat je de zon ziet ondergaan met al je vrienden en de ander is het gevoel dat je in je eentje door de regen loopt en denkt dat je voor altijd alleen blijft. De eerste single die het viertal uitbrengt is 'Let's Go Surfing' en deze is afkomstig van de zeven tracks tellende EP Summertime

 • Het lied van de dag: Linkin Park - What I've Done

  het lied van de dag, linkin park, what i've doneDe International Animated Film Association heeft 28 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de Animatie. Op 28 oktober 1892 was in het Musée Grévin in Parijs voor het eerst een publieke presentatie van geprojecteerde bewegende beelden te zien. De Californische rockgroep Linkin Park werd vooral bekend met het nummer "In The End". Vier jaar na hun oprichting braken de rockers door met het album "Hybrid Theory". Daarna experimenteerde Linkin Park ook met andere stijlen, onder andere in samenwerking met Snoop Dogg en Jay-Z. De groep bewees ook zijn goed hart door geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkanen Charley en Katrina en de tsunami in Azië. Linkin Park brengt in mei 2007 hun derde album Minutes To Midnight uit. De eerste single van dat album is 'What I've Done'. Het numer begint met de regel 'In this farewell, there is no blood, there is no alibi'. Je hoort meteen dat Linkin Park anders klinkt dan je gewend bent van de groep. En volgens producer Rick Rubin was dat precies het doel: afscheid nemen van het oude Linkin Park-geluid.

 • Het lied van de dag: Felix Da Housecat - Silver Screen (Shower Scene)

  het lied van de dag, felix da housecat, silver screen (shower scene)Elk jaar op 27 oktober is het de Werelddag van het Audiovisueel Erfgoed. Deze dag is in 2005 door de VN ingesteld om het bewustzijn rondom de vergankelijkheid van het materiaal te vergroten. Op deze dag vinden wereldwijd congressen en discussies plaats waar over dit onderwerp wordt gesproken. Audiovisueel materiaal is volgens UNESCO één van de belangrijkste bronnen van erfgoed van de 20ste en 21ste eeuw. Met het verstrijken van de tijd groeit het gevaar van verlies van audiovisueel erfgoed. Ook de beperkte levensduur van audiovisuele dragers moet ons aansporen tot het werken aan structurele oplossingen voor het behoud van ons culturele audiovisuele erfgoed, aldus de technologische tak van de VN. Felix Stallings Jr kennen we beter onder zijn artiestennaam Felix da Housecat. De Amerikaan werd op zijn vijftiende dj in zijn geboortestad Chicago. De DJ bracht platen uit onder diverse artiestennamen zoals Aphrohead, Sharkimax, Wonderboy, Electricboy, Thee Madkatt Courtship, 2 blak Ninjas (met k-Alexi) en natuurlijk Felix da Housecat. Het album Kittenz and Thee Glitz (2000) en de samenwerking met Miss Kittin worden gezien als het hoogtepunt van zijn electrocarrière. Zijn grootste hit is “Silver Screen Shower Scene”, een liedje dat hij samen met Miss Kitten uitbracht

 • Het lied van de dag: Slam - Lifetimes

  het lied van de dag, slam, lifetimesSlam is een Schots dj- en producers duo uit Glasgow, bestaande uit Stuart MacMillan en Orde Meikle. Ze zijn actief in de house- en techno scene. Slam begon in een club in Glasgow, Fury Murrys, waar ze elke donderdag hun kans kregen. In de jaren '80 was Slam vooral bekend in de Britse house-scene. In de jaren '90 kwamen er enkele succesvolle singles die ook in Vlaanderen bekend werden. De bekendste waren Positive Education, Eterna en Lifetimes.

 • Het lied van de dag: Santigold - L.E.S Artistes

  het lied van de dag, santigold, l.e.s. artistesHet is vandaag de Internationale dag van de kunstenaar. Deze dag bestaat sinds 2004 om de bijdrage te eren die kunstenaars leveren aan de gemeenschap. Santigold (Santi White, die zichzelf eerst Santogold noemde) zingt bij de punk-ska-rock band Stiffed. Tijdens een van de shows ziet Martin Heath haar optreden en biedt haar een solo contract aan bij het label Lizard King (o.a. de Killers). Met John Hill (ook van Stiffed) als co-producer werkt ze aan haar debuutalbum genaamd Santogold. Het album is binnen een record tijd van drie weken klaar, al duurt het nog tot mei 2008 voordat het in de winkels ligt.

 • Het lied van de dag: Matoma & Becky Hill - False Alarm

  het lied van de dag, matoma & becky hill, false alarmMatoma is de artiestennaam van de Noorse DJ Tom Stræte Lagergren. Bekendheid verwierf hij met een remix van Old Thing Back van The Notorious B.I.G. Op 24 juni 2016 volgde het nummer "False Alarm", een samenwerking met de Britse zangeres Becky Hill. De videoclip verscheen pas op 5 augustus.

 • Het lied van de dag: Arthur Baker & The Backbeat Disciples feat. Al Green - The Message Is Love

  het lied van de dag, arthur baker, the message is loveArthur Baker is een Amerikaanse muziekproducer en DJ. Hij werkte met verschillende hip hop artiesten samen zoals Afrika Bambaataa, Planet Patrol, en New Order. Samen met de Pet Shop Boys maakte hij een remix van het nummer "In The Night". Het nummer werd uiteindelijk gebruikt voor het TV-programma The Clothes Show. In de jaren 80 werkte hij samen met Al Green. Dat resulteerde in de nummers "The Message is Love" en "Leave the Guns at Home"

 • Het lied van de dag: Charlie Puth feat. Selena Gomez - We Don't Talk Anymore

  het lied van de dag, charlie puth, we don't talk anymoreOp Wereld Stotterdag wordt aandacht gevraagd voor stotteren en andere spraakgebreken. Stotteren is niet-vloeiend spreken. Charlie Puth  is een 25-jarige Amerikaanse artiest die in 2011 bekend werd door zijn optreden in een tv-show. In 2015 kwamen twee nummers van hem uit: “Marvin Gaye” en de soundtrack van de film Fast & Furious 7 “See You Again”. In 2016 brengt hij met Selena Gomez het nummer “We Don’t Talk Anymore” uit. Deze song is de derde single van zijn debuutalbum Nine Track Mind.

 • Het lied van de dag: Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - S.O.B.

  het lied van de dag, nathaniel rateliff & the night sweats, sobNathaniel Rateliff vormt samen met Joseph Pope (elektrische gitaar, mondharmonica en zang), Julie Davis (contrabas en zang) en Rateliff (zang en akoestische gitaar) de band Nathaniel Rateliff & the Night Sweats. "S.O.B." is de eerste single van hun debuutplaat. Het liedje gaat over het wegdrinken van liefdesverdriet. De bijbehorende video verscheen op 15 juli 2015

 • Het lied van de dag: Lorde - Yellow Flicker Beat (Hunger Games)

  het lied van de dag, lorde, yellow flicker beatOp 20 oktober 2016 is het Dag tegen Kanker. Op deze dag roept Kom op tegen Kanker Vlamingen op die dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen en door een kaartje te sturen. Meer informatie over de activiteiten staat op de website van Kom op tegen Kanker. Ella Yelich-O'Connor of beter bekend onder haar artiestennaam, Lorde, is een 19-jarige Nieuw-Zeelandse singer-songwriter. Ze maakte haar debuut dit jaar in september met haar eerste album, genaamd ‘Pure Heroine’. Ze heeft vooral veel bekendheid gekregen door haar single ‘Royals’. In Canada, Nieuw-Zeeland en de VS stond ze al vlug op de nummer 1 in de hitlijsten. Het duurde niet lang of ze kreeg hier ook al een bekende naam. "Yellow Flicker Beat" komt uit op 29 september 2014 als soundtrack voor de film The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

 • Het lied van de dag: Bruno Mars - 24K Magic

  het lied van de dag, bruno mars, 24k magicPeter Gene Hernandez is op 9 oktober 1986 geboren in Hawaii, maar gaat als artiest door het leven met de naam Bruno Mars. Voor Bruno Mars doorbreekt als zanger, produceert Mars vooral nummers voor andere artiesten zoals Cee-Lo Green, Travie McCoy en B.o.B. In mei 2010 kwam er een EP uit 'It's Better If You Don't Understand'. Hierop staat ook zijn eerste solo-single 'Just The Way You Are', oorspronkelijk geschreven voor Cee-Lo Green, maar Cee-Lo vond het niet echt bij hem passen. Volgens hem paste het beter bij Bruno Mars. "24K Magic" komt op 7 oktober 2016 uit als eerste single van zijn derde studioalbum “24K Magic”

 • Het lied van de dag: Depeche Mode - People Are People

  het lied van de dag, depeche mode, people are peopleDe EU-dagen tegen mensenhandel hebben de laatste zes jaar op 18 oktober plaatsgevonden. De 6de EU-dag voor het bestrijden van mensenhandel vindt plaats op donderdag 18 Oktober 2012. Dit evenement biedt de deelnemers een forum aan waar verschillende visies, over hoe we de huidige cöoperatie tussen de EU-agentschappen en andere stakeholders kunnen versterken, in debat kunnen gaan. In onder meer de prostitutie, horeca, de land- en tuinbouw werken moderne slaven: mensen die tegen een hongerloon lange uren maken en vaak niet vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen. Depeche Mode is een succesvolle Britse New Wave-band. De synthpopformatie werd in 1980 opgericht in Basildon, Engeland. In Nederland en België scoorde de band enkel hits, waaronder "People Are People", "Just Can't Get Enough" en "Enjoy The Silence". De naam van de band komt van een Frans modetijdschrift, "Dépêche-mode", wat zoiets als "mode update" of in het Engels "fashion news dispatch" betekent

 • Het lied van de dag: Lost Frequencies - What Is Love 2016

  het lied van de dag, lost frequencies, what is love 2016Felix De Laet is een Belgisch deejay en producer. In 2014 bracht hij onder zijn artiestennaam Lost Frequencies een remix uit van de single Are You With Me van de Amerikaanse zanger Easton Corbin. Het nummer veroverde na drie weken de eerste plaats in de Vlaamse Ultratop 50. Met het nummer stond hij in vele Europese landen aan de top van de hitlijsten. Hij is de eerste Belg die ooit bovenaan Britse muziekcharts stond. Het nummer Reality stond meteen op nummer één. In Duitsland, Frankrijk en Zwitserland wordt dit nummer ook gesmaakt. De single ‘Beautiful Life’ kwam uit op 3 juni. In oktober 2016 verschijnt zijn debuutalbum Less Is More. Op dat album staat What Is Love 2016, een remix van het gelijknamige nummer van Haddaway uit 1993. 

 • Het lied van de dag: Fatboy Slim and Riva Starr feat. Beardyman - Eat Sleep Rave Repeat (Calvin Harris Remix)

  het lied van de dag, fatboy slim, eat sleep rave repeatOp 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Dé dag om grote voedselvraagstukken aan te pakken zoals de voedselschaarste  in sommige delen van de wereld. Norman Cook (13 juli 1963) beter bekend als Fatboy Slim is een Brits muzikant. Zijn stijl staat bekend als "big heat", een combinatie van techno, rock, en rhythm and blues. In 1996 adopteerde hij het alter-ego Fatboy Slim. Sinds zijn remix van de single "Brimful of Asha" van Cornershop hoog in de hitparade stond, vragen grote namen als Madonna en U2 hem voor hen te produceren. Zijn muziek werd al vaak gebruikt in films, televisieprogramma's en reclames. Fatboy Slim bracht “Eat, Sleep, Rave, Repeat” op 20 juni 2013 uit. Het nummer brak pas echt door toen Calvin Harris een remix maakte. De remixversie van het nummer kwam uit op 27 oktober 2013 en bereikte de nummer 3-positie in de UK Singles Chart. Hierdoor is het nummer de eerste top 10-hit sinds Star 69 / Weapon of Choice uit 2001.

 • Het lied van de dag: The Ting Tings - Hands

  het lied van de dag, the ting tings, handsHet is vandaag Global Handwashing Day. Op deze dag wordt vooral stilgestaan bij kindersterfte door slechte hygiëne als gevolg van diarree. De Dag van het Handen Wassen is een van de manieren waarmee de Millenium Development Goals m.b.t. het terugdringen van kindersterfte terug moet worden gedrongen door handen wassen te promoten en bewustwording te creëren.  The Ting Tings is een Indie/electroband uit de buurt van Manchester en bestaat uit drummer Jules De Martino en zangeres/gitariste Katie White. Ze breken pas echt door met “Great DJ” en “Shut Up And Let Me Go” uit 2008.

 • Het lied van de dag: David Guetta feat. Rihanna - Who's That Chick?

  het lied van de dag, david guetta, who's that chickJaarlijks op de 2e vrijdag in oktober wordt er internationaal aandacht geschonken aan het ei. Over de hele wereld worden er op de dag van het ei activiteiten met eieren georganiseerd. Meer informatie over eitjes vindt u hier. David Guetta is een Franse DJ. Hij begon op 16-jarige leeftijd als mixer en dj in plaatselijke discotheken. Na het uitbrengen van enkele mix-cd's werd hij eigenaar van een Parijse nachtclub. Na een tijdje begon hij opnieuw muziek te maken. Bij ons brak hij pas echt door met "Love, Don't Let Me Go" daarna schreef hij samen met Chris Willis  "Just A Little More Love". David Guetta heeft al met de grootste namen in de muziekindustrie samengewerkt. ‘Who’s That Chick’ was een nummer dat hij samen met Rihanna maakte. De samenwerking heeft een combinatie van Guetta's dance-sound en dansbare pop opgeleverd

 • Het lied van de dag: Spooks - Things I've Seen

  het lied van de dag, spooks, things i've seenOp de jaarlijkse 'Werelddag van het zicht' wordt er door de organisatie Vision 2020 wereldwijde bewustwording geworven en aandacht gevraagd voor blindheid en aandoeningen aan het zicht. Twee derde van blinde mensen wereldwijd is vrouw of meisje, omdat in veel landen mannen twee keer zo vaak oogzorg krijgen als vrouwen. Met de 'Werelddag van het zicht' wil de organisatie effectieve strategieën opzetten om deze ongelijkheid recht te trekken. De muziek van Spooks gaat over sociale, persoonlijke en politieke thema's. Door een gelijkaardige hiphop/R&Bstijl, lieten vergelijkingen met de Fugees niet lang op zich wachten. Het grote verschil zat in de productie van de nummers, die eerder een triphop/jungle kleedje kregen en zelden louter hiphopnummers waren. Na de single "Thing's I've Seen" werd het stil rond de groep

 • Het lied van de dag: Gorillaz feat. Lou Reed - Some Kind Of Nature

  het lied van de dag, gorillaz, some kind of natureTijdens de Week van het Bos, van 9 tot 16 oktober 2016, worden er in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd. Meer informatie staat op de website van week van het bos. Gorillaz is een Britse popgroep, bestaat sinds 1998 en is samengesteld uit verzonnen karakters. Tijdens optredens zie je de artiesten vaak als silhouetten achter een scherm. Het is wel bekend dat Damon Albarn, de zanger van Blur, en Jamie Hewlett de drijvende kracht achter de groep vormen. Mysterie of niet, Gorillaz maken met nummers als "Clint Eastwood" en "Rock It" in elk geval goede muziek.  Some Kind of Nature is the 9th track of the Gorillaz' 2010 album Plastic Beach.