• Het lied van de dag: The Smashing Pumpkins - Tonight, Tonight

  het lied van de dag, the smashing pumpkins, tonight tonightHet is vandaag Halloween! Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat. De naam "Halloween" is afgeleid van Halloween, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. The Smashing Pumpkins is een Amerikaanse rockband dat bestaat uit Mike Byrne (drums), Billy Corgan (zanger/gitaar), Nicole Fiorentino (basgitaar) en Jeff Schroeder (gitaar). Ze bestaan sinds 1988 en brachten hun eerste single uit in 1990. Tussen 1991 en 2014 brachten ze maar liefst 25 albums uit.

 • Het lied van de dag: DJ Licious - I Can't Stop

  het lied van de dag,dj licious,i can't stopDJ Licious is een Belgische DJ die ook zijn eigen club SHOMI heeft. In zijn club komen bekende namen draaien zoals Roger Sanchez, Low Steppa, The Magician, Franky Rizardo, Mike Mago en vele anderen. Daarnaast draait hij ook op de grootste nationale en internationale dance festivals. Hij werd pas echt bekend nadat Summerfestival hem in 2015 vroeg om de anthem te maken. Een jaar later kwam "Calling" uit. Voor het nummer "I Hear You Calling" werkte hij samen met Yolanda Quartey uit Groot-Brittannië.

 • Het lied van de dag: Gwen Stefani - Early Winter

  het lied van de dag, gwen stefani, early winterIn de nacht van 28 oktober op 29 oktober gaat het winteruur in. De klok gaat dan één uur achteruit om 03:00 naar 02:00 uur. De wintertijd duurt 147 dagen tot de nacht van zaterdag 24 maart 2018 op zondag 25 maart 2018. Gwen Stefani is geboren op 3 oktober 1969 in Californië. Ze groeide op met haar zusje Jill, twee broers Eric en Todd en haar ouders. Haar broer Eric en zijn vriend John Spence begonnen in 1987 de band No Doubt. Gwen werd de zangeres, na de zelfmoord van John. In 2004 is Gwen een solo-project gestart met het album Love, Angel, Music, Baby (L.A.M.B., zoals ook haar eigen kledinglijn heet). Het album was een groot succes.

 • Het lied van de dag: Gorillaz - Strobelite

  het lied van de dag, gorillaz, strobeliteDe International Animated Film Association heeft 28 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de Animatie. Op 28 oktober 1892 was in het Musée Grévin in Parijs voor het eerst een publieke presentatie van geprojecteerde bewegende beelden te zien. Gorillaz is een Britse popgroep, bestaat sinds 1998 en is samengesteld uit verzonnen karakters. Tijdens optredens zie je de artiesten vaak als silhouetten achter een scherm. Het is wel bekend dat Damon Albarn, de zanger van Blur, en Jamie Hewlett de drijvende kracht achter de groep vormen. Mysterie of niet, Gorillaz maken met nummers als "Clint Eastwood" en "Rock It" in elk geval goede muziek. Some Kind of Nature is the 9th track of the Gorillaz' 2010 album Plastic Beach.

 • Het lied van de dag: OT - There For You

  het lied van de dag, ot, there for youOlivia Trappeniers uit Deurne leren we kennen dankzij haar deelname aan The Voice. De studente toerisme treedt dan weer op met haar artiestennaam OT. Dankzij het nummer "There For You" werd ze de eerste Rising Star van radiozender MNM.

 • Het lied van de dag: Lucas & Steve - Up Till Dawn (On The Move)

  het lied van de dag, lucas & steve, up till dawnDe Nederlanders Lucas de Wert en Steven Jansen beslissen in 2010 samen te werken. Sindsdien draaien ze in verschillende Nederlandse en Belgische clubs. Populaire DJ's zoals Tiësto, Chuckie, Fedde Le Grand, Axwell ^ Ingrosso, Oliver Heldens, Martin Garrix, Sander Van Doorn, Dimitri Vegas & Like Mike, Pete Tong, Armin van Buuren, Avicii, Don Diablo, Afrojack, The Magician, MK, Roger Sanchez zijn alvast fan van het duo.

 • Het lied van de dag: Steve Aoki & Louis Tomlinson - Just Hold On

  het lied van de dag, steve aoki, just hold onSteve Aoki, de befaamde electrohouse-producer, heeft in zijn jonge studentenjaren voor studies psychologie gekozen en meer bepaald voor de vrouwenstudies. Slechts een jaar nadat hij afgestudeerd was, richtte hij zijn eigen platenlabel op. Het label vertegenwoordigt onder andere ‘The Bloody Beetroots’ en ‘Mystery Jets’. Voor de rest werkt hij veel samen met ‘LMFAO’, ‘Kid Cudi’, ‘Will.i.am’ enzovoort. Louis Tomlinson was lid van de populaire boysband One Direction. Dat gebeurde samen met Niall Horan, Zayn Malik, Harry Styles en Liam Payne na hun deelname aan The X Factor.

 • Het lied van de dag: James Arthur - Say You Won't Let Go

  het lied van de dag, james arthur, say you won't let goJames Arthur is een Engelse zanger die in 2012 de Britse X-Factor won. Hij heeft in totaal vijf broers en vier zussen. Hij won de talentenjacht met het nummer “Impossible”, een cover van Shontelle. Naast Engeland veroverde hij met zijn nummer ook de hitlijsten in Ierland, Australië, Nieuw Zeeland, Nederland, Belgie en Zwitserland. Recovery kwam uit op 9 december 2013 en is de derde single van zijn album “James Arthur”. “Say You Won’t Let Go” is verschijnt op 9 september 2016 als eerste single van zijn tweede studioalbum Back from the Edge.

 • Het lied van de dag: U2 - You’re The Best Thing About Me

   

  het lied van de dag, u2, you're the best thing about meDe Ierse rockband U2 is een unicum in de popgeschiedenis. Niet alleen wordt elke nieuwe single gegarandeerd een grote hit, de bezetting -Bono (=Paul David Hewson), Larry Mullen Jr, The Edge (= David Howell Evans) en Adam Clayton- is van het begin af altijd ongewijzigd gebleven. De groep, en dan vooral zanger Bono, is ook politiek actief voor de mensenrechten en steunt veel goede doelen. Bono richtte het merk Red op waarbij een deel van de winst naar goede doelen gaat.

 • Het lied van de dag: DJ Snake feat. George Maple - Talk

   

  1.jpgOp Wereld Stotterdag wordt aandacht gevraagd voor stotteren en andere spraakgebreken. Stotteren is niet-vloeiend spreken. DJ Snake is een Franse DJ en producer die vooral hip hop en elektronische muziek brengt. William Grigahcine wordt vooral bekend met zijn singles “Bird Machine” en "Turn Down For What" uit 2013. “Turn Down For What” was goed voor goud en zelfs platina in maart 2014. De single stoof naar de hoogste regionen in diverse hitlijsten. De muziekclip van het nummer werd genomineerd voor maar liefst vier MTV Video Music Awards. Talk is een single van de Franse producent DJ Snake en de Australische zangeres George Maple. De single kwam uit op 2 juni 2016.

 • Het lied van de dag: R.E.M. - Nightswimming

  R.E.M. is een wereldbekende college rockband die in 1980 in Athens (Verenigde Staten) opgericht werd. Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van. De band maakt in september 2011 bekend na 31 jaar uit elkaar te gaan.

 • Het lied van de dag: Black Box Revelation feat. The Gospel Queens - Gloria

  Jan Paternoster (zanger, gitaar) en Dries Van Dijck (drummer) vormen samen Black Box Revelation. Het grote publiek leerde hen kennen dankzij hun deelname aan Humo's Rock Rally. Het jaar daarop, in 2007, stonden ze op Dour Festival en Pukkelpop. In totaal brachten ze 4 albums uit: Set your head on fire (2007), Silver threats (2010), My perception (2011) en Highway Cruiser (2015).

 • Het lied van de dag: SLM - Ewa Ja

  het lied van de dag,slm,ewa jaSalahdine Ibnou Kacemi en Said Boumazoughe vormen samen SLM. Eerder verschenen ze ook in het televisieprogramma ‘Café Corsari’ op één. Het nummer ‘Ewa Ja’ gaat over racisme dat allochtone jongeren ondervinden. De single wordt binnenkort ook gebruikt voor de film “Patser” van Adil El Arbi & Bilall Fallah.

 • Het lied van de dag: Oscar & The Wolf - Runaway

  het lied van de dag, oscar & the wolf, runawayOscar And The Wolf is een Brusselse electropopband die in 2010 opgericht werd. In 2014 kwam hun debuutplaat Entity uit. Onder andere "Princes" staat op dit album, maar ook de nummers "Undress" en "Strange Entity". Intussen werd het album door Cutting Edge het beste Belgische debuut van 2014 genoemd. Max Colombie, de zanger van Oscar and the Wolf, nam eerder al deel aan de preselecties voor Junior Eurosong in 2005. Max Colombi heeft de soundtrack van de film “Black” ingezongen. Het nummer is een cover van een Amy Winehouse-single. Het nummer Runaway verschijnt als single van hun twee album Infinity.

 • Het lied van de dag: Galantis - No Money

  het lied van de dag,galantis,no moneyOp 17 oktober 2011 is het Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Jaarlijks komen op 17 oktober armsten en hun partners over heel de wereld samen om hulde te brengen aan de slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld en aan allen die zich met hen verbinden en extreme armoede weigeren. Galantis is een Zweeds duo dat bestaat uit Christian Karlsson en Linus Eklöw. Wij leerden ze vooral kennen van het nummer Runaway (U & I) dat eind 2014 uitgebracht werd. Op 8 juni 2015 kwam hun debuutalbum Pharmacy uit. Van het album worden er vier singles uitgebracht: "You", "Runaway (U & I)", "Gold Dust", en "Peanut Butter Jelly." "No Money" kwam uit op 1 April 2016 en staat op hun komende studio-album.

 • Het lied van de dag: Kygo feat. Justin Jesso - Stargazing

  het lied van de dag, kygo, stargazingDe Noorse DJ Kygo brengt een mix van deephouse, Balearic Beat, Electronica en downtempo. Kyrre Gørvell-Dahll begon met het maken van eigen housemixes in zijn tienerjaren. Een inspiratiebron voor hem was de Zweedse DJ Avicii. Zijn remixen plaatste hij op YouTube en SoundCloud. Daarnaast maakte hij ook nog eigen nummers zoals Laber Bris en Epsilon. Vooral zijn remix van I See Fire uit de film The Hobbit: The Desolation of Smaug, werd miljoenen keren bekeken. Daarom kreeg hij aanbiedingen voor remixen van Avicii, en Kyla La Grange en zelfs Coldplay (Magic). In Nederland kent men deze DJ al langer, maar België leert hem vooral kennen van het nummer “Firestone”. In het nummer ‘Stole the Show’ zijn de vocalen van de New Yorkse singer-songwriter Parson James te horen. In de clip is er een Halloweenfeestje volop aan de gang wanneer er een alien in ruimtepak landt. Heel wat danspasjes volgen en de alien zakt uiteindelijk in elkaar op het feestje. Hij wordt gered door zijn alien-vriendinnetje en wanneer de autoriteiten hen op de hielen zit, vliegen ze terug de ruimte in. Stargazing verscheen op 22 September 2017.

 • Het lied van de dag: Ummet Ozcan - Raise Your Hands

  het lied van de dag, ummet ozcan, raise your handsHet is vandaag Global Handwashing Day. Op deze dag wordt vooral stilgestaan bij kindersterfte door slechte hygiëne als gevolg van diarree. De Dag van het Handen Wassen is een van de manieren waarmee de Millenium Development Goals m.b.t. het terugdringen van kindersterfte terug moet worden gedrongen door handen wassen te promoten en bewustwording te creëren. Ummet Ozcan is een Nederlandse DJ die geboren werd in Turkije. Hij begon met techno-trance muziek waarna zijn stijl opschoof naar electronic dancemuziek. In totaal verschenen er al 58 singles waarop hij zijn naam kan kleven.

 • Het lied van de dag: Thompson Twins - Hold Me Now

  het lied van de dag, thompson twins, hold me nowThe Thompson Twins waren één van de meer populaire groepen uit de vroegste synthesizertijd. De naam wijst niet op een duo of familie maar is geïnspireerd door The Tin Tin Cartoon. In 1984 kenden ze hun doorbraak met Into The Gap.

 • Het lied van de dag: Tokio Hotel - Monsoon

  het lied van de dag,tokio hotel,monsoonSinds 1989 vindt er jaarlijks op 13 oktober een dag plaats waarop het promoten van rampenpreventie en risicobewustzijn centraal staat. De Internationale Dag voor het beheersen van natuurrampen komt er omdat mensen overal ter wereld zich dagelijks inzetten om het risico op rampen te verminderen. Wereldwijd hebben vrouwen tot 14 keer meer kans om te sterven in een ramp dan mannen. Verder vinden 60% van de moedersterftes en 53% van de kinderen die sterven voor ze de leeftijd van vijf jaar bereiken plaats in conflict- en rampgebieden. Andere groepen die hard getroffen worden zijn mensen met een beperking, ouderen en inheemse mensen. Tokio Hotel is een Duitse poprockband opgericht door de tweelingsbroers Bill en Tom Kaulitz. Ooit heette de groep Devilish, maar in 2003 veranderden ze hun naam in Tokio Hotel. De groep was een hype in Duitsland maar geraakte ook bekend in de rest van Europa.

 • Het lied van de dag: Mark With a K - See Me Now (For What It's Worth)

  het lied van de dag, mark with a k, see me nowOp de jaarlijkse 'Werelddag van het zicht' wordt er door de organisatie Vision 2020 wereldwijde bewustwording geworven en aandacht gevraagd voor blindheid en aandoeningen aan het zicht. Twee derde van blinde mensen wereldwijd is vrouw of meisje, omdat in veel landen mannen twee keer zo vaak oogzorg krijgen als vrouwen. Met de 'Werelddag van het zicht' wil de organisatie effectieve strategieën opzetten om deze ongelijkheid recht te trekken. Mark Carpentier is een Belgische DJ en producer die in de dancescene beter bekend is als Mark With A K. Hij maakt muziek sinds 2003. In 2012 begon hij met zijn eigen platenlabel Noize Junky. Zijn eerste album "My World" verscheen in 2009, gevolgd door "Harder" (2010), "Roll With Me" (2011) en "The Next Level" (2013).