• Het lied van de dag: Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar

  het lied van de dag, post malone, rockstarAustin Richard Post is een Amerikaanse rapper en singer-songwriter die beter gekend is onder zijn artiestennaam Post Malone. Sinds hij in de middelbare school zit, is hij bezig met het maken van muziek. Zijn grote doorbraak kwam er in 2015 met zijn eerste single "White Iverson". In datzelfde jaar kreeg hij een contract bij Republic Records. Al snel volgde de single "Congratulations" featuring Quavo en "Rockstar" featuring 21 Savage. Zijn debuutalbum Stoney kwam uit in 2016. In 2017 komt zijn tweede album Beerbongs and Bentleys uit.

 • Het lied van de dag: The Lighthouse - Joyride

  het lied van de dag, the lighthouse, joyrideThe Lighthouse is een Leuvense popgroep dat aan populariteit won dankzij De Nieuwe Lichting, een wedstrijd van radiozender Studio Brussel. Hierdoor kreeg de band toegang tot diverse festivals zoals Pukkelpop, Suikerrock, Crammerock en Maanrock. In juni 2017 kwamen er twee nummers uit: Backbeats en Headlights. De twee tracks staan ook op hun tweede EP. Het nummer Joyride staat eveneens op de gelijknamige EP Joyride.

 • Het lied van de dag: Clean Bandit feat. Julia Michaels - I Miss You

  het lied van de dag,clean bandit,i miss youDe Britse groep Clean Bandit is opgericht in 2009 en bestaat uit Jack Patterson (bass, saxofoon, mengpaneel), Luke Patterson (drums), Grace Chatto en Neil Amin-Smith (strijkinstrumenten). Hun debuutsingle "A+E"  kwam in december 2012 uit en kwam binnen op nummer 100 in de Britse hitlijst UK Singles Chart. Op 29 maart 2013 werd hun tweede single wereldkundig gemaakt: “Mozart’s House”. Het liedje kwam op nummer 17 binnen in de UK Singles Chart. De vierde single van het album New Eyes is “Rather Be”. De single waarbij Jess Glynne op te horen is, komt uit op 19 januari 2014. De band heeft met de single hun eerste nummer één notering beet in de Britse hitlijsten. Hun debuutalbum kreeg de naam New Eyes. "Symphony" is de derde single van hun tweede studioalbum So Good uit 2017. Op het nummer "I Miss You" is de Amerikaanse singer-songwriter Julia Michaels te horen. De single verscheen in oktober 2017.

 • Het lied van de dag: Selena Gomez x Marshmello - Wolves

  het lied van de dag, selena gomez, wolvesSelena Marie Gomez is geboren op 22 juli 1992 en groeide uit tot een Amerikaans actrice en zangeres. Haar eerste rol op tv was in Barney and Friends. Daar ontmoette ze haar beste vriendin Demi Lovato. Sinds 2007 speelt ze een hoofdrol in de Disney Channel Original Series Wizards of Waverly Place. Ze is ontdekt tijdens een auditie van Disney Channel.

 • Het lied van de dag: Harry Styles - Kiwi

  het lied van de dag, harry styles, kiwiHarry Styles was lid van de populaire boysband One Direction. Dat gebeurde samen met Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne and Louis Tomlinson na hun deelname aan The X Factor. Samen brachten ze enkele albums uit: Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014), and Made in the A.M. (2015). In 2016 raakte bekend dat Harry Styles drie solo-albums gaat produceren. Het eerste album verscheen 12 mei 2017 met als eerste single "Sign of the Times".

 • Het lied van de dag: David Guetta feat. Sia - Titanium

  het lied van de dag, david guetta, titaniumIn 1999 riepen de Verenigde Naties 25 november uit tot Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Alle dagen worden tienduizenden vrouwen mishandeld en vervolgd. Huiselijk geweld, discriminatie en verkrachting als oorlogswapen zijn slechts enkele van de voorbeelden van geweld tegen vrouwen. David Guetta is een Franse DJ. Hij begon op 16-jarige leeftijd als mixer en dj in plaatselijke discotheken. Na het uitbrengen van enkele mix-cd's werd hij eigenaar van een Parijse nachtclub. Na een tijdje begon hij opnieuw muziek te maken. Bij ons brak hij pas echt door met "Love, Don't Let Me Go" daarna schreef hij samen met Chris Willis "Just A Little More Love". Sia Furler, 27 jaar jong en een Australische singer/songwriter, is geboren in Adelaide. Desondanks is ze in haar geboorteland niet bekend. Op haar zeventiende besloot ze Australië te verlaten en de wereld te verkennen. Ze kwam uiteindelijk in Londen terecht, waar de muziekindustrie, in tegenstelling tot Australië, wel openstaat voor haar muziek. Ze werd ontdekt door Kevin Simpson, voormalig manager van Jamiroquai. In 2009 scoorde Sia een Britse top-10 hit met het nummer Taken For Granted. Een van Sia's belangrijkste werkgevers is Zero7. Voor het album Simple Things (2001) zong Sia verschillende nummers in. Samen met een heel gevolg aan zangers en zangeressen tourt Sia in 2001 en 2002 met Zero7 door Europa.

 • Het lied van de dag: Oscar And The Wolf feat. Tsar B - Back to Black

  het lied van de dag, oscar and the wolf, back to black Black Friday is de vrije werkdag die volgt op Thanksgiving Day. Het is tevens het startschot om kerstaankopen te doen. Winkel zorgen voor aantrekkelijke aanbiedingen wat zorgt voor veel rijen kopers. Oscar And The Wolf is een Brusselse electropopband die in 2010 opgericht werd. In 2014 kwam hun debuutplaat Entity uit. Onder andere "Princes" staat op dit album, maar ook de nummers "Undress" en "Strange Entity". Intussen werd het album door Cutting Edge het beste Belgische debuut van 2014 genoemd. Max Colombie, de zanger van Oscar and the Wolf, nam eerder al deel aan de preselecties voor Junior Eurosong in 2005. Max Colombi heeft de soundtrack van de film “Black” ingezongen. Het nummer is een cover van een Amy Winehouse-single. Het nummer Runaway verschijnt als single van hun twee album Infinity.

 • Het lied van de dag: Alanis Morissette - Thank U

  het lied van de dag, alanis morissette, thank u Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november. Thanksgiving wordt gevierd met de hele familie en men legt grote afstanden af om bij elkaar te kunnen zijn. Omdat het in de VS op een donderdag valt, is het meestal zo dat werknemers ook vrijdags vrij krijgen. Daardoor wordt een familiereünie van vier dagen mogelijk. Alanis Morissette is geboren in Ottawa. Haar ouders zijn de Franstalige Canadees Alan Morissette en de uit Hongarije gevluchte Georgia Feuerstein. Ze zoeken een vrouwelijke variant van de naam Alan en vinden tenslotte in een krant de Griekse naam Alanis. Begin 1996 raakt ze landelijk bekend door haar deelname aan het Canadese kinderprogramma "You Can't Do That On Television". Van haar debuutalbum "Jagged Little Pill" werden ruim 30 miljoen exemplaren verkocht.

 • Het lied van de dag: Disciples - Jealousy

  het lied van de dag, disciples, jealousyDISCIPLΞS bestaat uit Nathan Vincent Duvall, Gavin Koolmon, en Luke McDermott. Ze lieten voor het eerst van zich horen in 2013 met de EP Remedy en het nummer “Catwalk”. Hun eerste grote hit “They Don’t Know” kwam uit in 2015. In samenwerking met Calvin Harris maakten ze “How Deep Is Your Love. “On My Mind” werd vervolgens een zomerhit in 2017. In het najaar volgde het nummer “Jealousy”.

 • Het lied van de dag: Belle Perez - Hello World

  het lied van de dag, belle perez, hello worldOp 21 november 2016 is het de 44ste Wereld Hallo Dag. Deze dag ontstond in 1973 als antwoord op een conflict tussen Egypte en Israël. Sindsdien nemen 180 landen deel. Iedereen kan deelnemen door hallo te zeggen aan tien verschillende mensen. Belle Perez, geboren in Neerpelt, is een Vlaamse zangeres met Spaanse wortels. Ze werd bekend door haar deelname aan de Belgische preselecties voor Eurosong. Ze is vooral bekend door haar Spaantalige, opzwepende nummers waarmee ze heel wat mensen de losse heupjes laat bewegen. Ze won tussen 2002 en 2006 vijf jaar op rij de Radio 2 zomerhit. Met haar Mega Latino concerten vulde ze in 2006 en 2007 telkens 2 maal het Antwerpse Sportpaleis.

 • Het lied van de dag: Kim Wilde - Kids In America

  het lied van de dag, kim wilde, kids in americaElk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. UNICEF en de Verenigde Naties hebben op 20 november 1989 een verdrag aangenomen, waarin de basisrechten van alle kinderen ter wereld zijn vastgelegd. Kim Wilde heeft er al een lange carrière opzitten. Met 'Kids In America' scoorde ze in 1981 een gigantische hit. Ze was meteen een ster. Maar Kim houdt van verandering. In 1986 is ze te zien in een Londense musical. En tegenwoordig werpt ze zich op als designer en schrijft boeken over... juist ja... tuinieren. Maar Kim heeft het zingen nog niet opgegeven. In 2006 bracht ze een nieuw album uit en de re-make van haar hit 'You Came' werd een groot succes.

 • Het lied van de dag: Christina Aguilera - Ain't No Other Man

  het lied van de dag, christina aguilera, ain't no other manDe Internationale Mannendag werd in 1999 opgericht in Trinidad and Tobago, door Dr. Jerome Teelucksingh. Het thema dit jaar is “Mannen in beweging. Hoe mannen bijdragen aan een samenleving waar gelijkwaardigheid, gelijke kansen en respect centraal staan.” Deze dag heeft tot doel om positieve rolmodellen te promoten, het onder de aandacht brengen van discriminatie van mannen; het verbeteren van de man-vrouw relatie; het bevorderen van gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen en het erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan de samenleving, familie, kinderzorg, huwelijk en milieu. Christina Maria Aguilera, ook bekend als Xtina, is een Amerikaanse pop- en R&B zangeres. Ze werd aanvankelijk gelanceerd als tieneridool maar in de loop van haar carrière ging zij haar eigen weg en bereikte een breder publiek. Zij speelde in 1992 al in de Disney Show de Mickey Mouse Club. Ze werd vooral bekend door haar opmerkelijke stem en nogal bizarre smaak qua kledij.

 • Het lied van de dag: Logic feat. Alessia Cara, Khalid - 1-800-273-8255

  het lied van de dag, logic, 1-800-273-8255 "1-800-273-8255" is een nummer van de Amerikaanse rapper Logic. De single verscheen op 28 april 2017 als derde single van het derde studioalbum Everybody. De titel van het nummer is het nationale telefoonnummer van de Amerikaanse zelfmoordlijn. De videoclip werd uitgebracht op 17 augustus 2017 op het YouTube-kanaal van Logic. Binnen de 3 weken na het verschijnen van de single, kreeg de National Suicide Prevention Lifeline (NSPL) 27% meer oproepen. Ook de websitebezoekers stegen van in de maanden na het verschijnen van de single van 300.000 naar 400.000.

 • Het lied van de dag: Justin Bieber feat. Ludacris - Baby

  het lied van de dag, justin bieber, babyTe vroeg geboren kinderen vormen in België de grootste kinderpatiëntengroep. Hoewel 8,2% van alle baby’s te vroeg geboren wordt, wordt verhoudingsgewijs zeer weinig aandacht geschonken aan deze kwetsbare kinderen. De impact van een vroeggeboorte is zeer groot, zowel op kind, ouders en maatschappij. Justin Drew Bieber (Stratford, Ontario, 1 maart 1994) is een puber uit Canada. Aanvankelijk zette Bieber filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube voor familie en vrienden die er niet bij zijn optredens konden zijn. Een medewerker genaamd Scooter Braun van Island Def Jam, Ushers platenlabel, liet hem overvliegen naar Atlanta om te zien wat Usher van hem vond. In oktober 2008 tekende Bieber een platencontract bij Island Def Jam. Justin Biebers debuutsingle "One Time" kwam uit op 7 juli 2009 en zijn tweede single 'One Less Lonely Girl' is 6 oktober 2009 uitgekomen.

 • Het lied van de dag: CamelPhat & Elderbrook - Cola

  het lied van de dag,camelphat & elderbrook,colaCamelPhat is een Brits duo die elkaar in 2008 leren kennen. Zes jaar later krijgen ze een contract bij Spinnin' Records. Al snel volgen parels van singles: "Paradigm", "Constellations" en "Make 'Em Dance". In 2017 brengen ze samen met Elderbrook de single “Cola” uit.

 • Het lied van de dag: Jamiroquai - King For A Day

  het lied van de dag, jamiroquai, king for a dayHet is vandaag Koningsdag! Tijdens het regentschap van prins Karel (1944-1950) werd het feest Dag van de Dynastie genoemd. 15 november is in de Germaanse liturgie de naamdag van de Heilige Leopold, terwijl het in de katholieke Kerk de naamdag is van de Heilige Albert. Zowel Albert als Leopold zijn namen die door verschillende leden van het Belgische koningshuis zijn gedragen. Na een bijna-doodervaring, en een veroordeling voor een misdaad die hij niet begaan had, besloot ex-boefje Jay K in 1992 zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij profileerde zich als singer/songwriter en startte met Jamiroquai. De band combineerde de naam van een Oud-Amerikaanse stam – de Iroquois – met een woord uit de muziek: Jam. De stijl van de band is acid-jazz, met heel wat disco- en funkinvloeden. Na een pauze is de band weer volop bezig.

 • Het lied van de dag: Sugababes - Push The Button

  het lied van de dag, sugababes, push the buttonVandaag is het Werelddiabetesdag. Diabetes komt meer en meer voor in onze maatschappij en iedereen kent wel iemand met suikerziekte in zijn omgeving. Diabetes mellitus type 2 (DM2) is een sluimerende chronische aandoening en kan je hebben zonder duidelijke symptomen in het begin. Sugababes zijn een Engelse meidengroep, opgericht in 1998. Ze hebben tot nu toe een 20-tal nummers uitgebracht, die over de hele wereld de Top 40 hebben behaald. De groep heeft daarnaast de belangrijkste Engelse muziekprijs, de Brit Award, in categorie "Best Dance Act" gewonnen. In 2007 kwam hun 5de studio album uit: "Change". De singles "About You Now" en "Changes" komen uit dat album.

 • Het lied van de dag: Rita Ora - Anywhere

  het lied van de dag,rita ora,anywhereRita Sahatçiu Ora is een Britse zangeres van Albanese afkomst die geboren werd op 26 november 1990. Ze groeide op in West-Londen waar ze begon te zingen. In 2004 was ze te zien in de film Spivs en in 2007 was Ora te horen op de single Awkward van Craig David. In 2008 nam ze een single op met Craig David en Tinchy Stryder: Where's your love, waar ze ook in de videoclip te zien was. In 2009 ontmoette ze Jay-Z, waarna ze te zien was in de clip Young Forever van Jay-Z & Mr. Hudson. In 2010 was ze te zien in de videoclip van Drake: "Over". In 2012 kwam de single Hot Right Now uit, samen met DJ Fresh. Haar debuutsingle promootte ze in februari 2012: "How we do (party)". Ze neemt twee jaar de tijd om haar volledige debuutalbum af te werken. Op haar debuutalbum werken o.a. Ester Dean, Kanye West, The Dream en Drake mee. Op 6 mei 2012 kwam haar tweede single uit: "R.I.P", die ze samen zingt met Tinie Tempah. Samen met Iggy Azalea bracht ze in 2014 het nummer “Black Widow” uit. In 2015 volgen nog “Doing It” (met Charli XCX) en “Coming Home” (met Sigma). In het voorjaar van 2017 verschijnt “Your Song” en in het najaar “Lonely Together”.

 • Het lied van de dag: Alicia Keys - New Day

  het lied van de dag, alicia keys, new dayAlicia Keys is een Amerikaanse R&B-tekstschrijfster, componiste, producente, pianiste en actrice-zangeres. Ze concentreert zich niet alleen op zingen. In 2004 bracht ze een gedichtenbundel uit: Tears For Water. En ze speelde ook al mee in een aantal films. In 2008 nog samen met Scarlett Johansson in de film The Nanny Diaries.

 • Het lied van de dag: Machine Gun Kelly, Camila Cabello - Bad Things

  het lied van de dag, machine gun kelly, bad thingsWapenstilstandsdag op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Op 11 november 1918 om 5 uur 's nachts werd de Duitse capitulatie in een treinwagon op het westelijk front in Rethondes (Forêt de Compiègne, Bos van Compiègne) getekend door Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur. Tijdens deze laatste 6 uur vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was. De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. De treinwagon werd later op 24 juni 1940, op bevel van Hitler, overgebracht naar Berlijn. Deze wagon werd eerst een tijdje tentoongesteld aan het publiek voor de Brandenburger Poort en later op een zijspoor gezet op verschillende plaatsen. Tenslotte werd de wagon in april 1945 in brand gestoken door de SS, weer op bevel van Hitler. De 26-jarige Richard Colson Baker heet als DJ Machine Gun Kelly. In 2006 kwam zijn eerste mixtape uit. De Amerikaan bracht in 2012 zijn eerste album Lace Up uit. In 2015 volgde zijn tweede album General Admission. Eind 2016 kwam Bad Things uit, een single met Camila Cabello.