• Het lied van de dag: Peter & Julie - Koud Hé

  1.jpgPeter Van de Veire begon zijn carrière in de media bij AVS. In 1997 maakte hij voor Ketnet het eerste jeugdjournaal voor de zender: Studio.Ket. Ochtendzot Van de Veire begon zijn radiocarrière in 1999 bij Studio Brussel. Exact tien jaar later zou hij MNM oprichten. In 2012 maakte hij maar liefst 185 uren marathonradio. Sindsdien is marathonradio een vaste waarde op de radio in de maand juni.

 • Het lied van de dag: Pentatonix - Hallelujah

  het lied van de dag, pentatonix, hallelujahPentatonix is een Amerikaanse a-capellagroep met vijf zangers: Scott Hoying, Kirstin Maldonado, Mitch Grassi, Matthew Sallee en Kevin Olusola. De groep won de zangwedstrijd The Sing-Off op NBC in 2011. Hierdoor kreeg de groep een platencontract bij Sony. Sindsdien brachten ze al 7 albums uit: PTX volume 1 (2012), PTXmas (2012), PTX volume 2 (2013), PTX volume 3 (2014), That's Christmas to me (2014), Pentatonix (2015) en A Pentatonix Christmas (2016).

 • Het lied van de dag: Frankie Goes To Hollywood - The Power Of Love

  het lied van de dag, frankie goes to hollywood, the power of loveFrankie Goes to Hollywood was een Britse popgroep uit Liverpool die in de jaren '80 een korte tijd erg populair was. De naam is afkomstig van een poster over de filmcarrière van Frank Sinatra. In 1987 verliet de zanger Holly Johnson de groep. Holly inmiddels HIV-patiënt, kwam in 1989 met een redelijk succesvol soloalbum.

 • Het lied van de dag: Coldplay - Christmas Lights

  het lied van de dag, christmas lights, coldplayOp 25 november 2010 trotseerde Coldplay de koude voor de opnames van hun nieuwe videoclip. De single " Christmas Lights" verscheen enkele dagen later op 1 december. De locatie voor de clip was de River Thames in Londen! "Christmas Lights" werd de voorloper van een nieuw Coldplay album. In 1996 werd de band opgericht op de universiteit van Londen. Ze begonnen onder de naam Starfish maar veranderden al snel hun naam in Coldplay. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. Ze verkochten intussen wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren van hun albums.

 • Het lied van de dag: Smith & Burrows - When The Thames Froze

  het lied van de dag, smith & burrows, when the thames frozeSmith & Burrows bestaat uit Tom Smith (de zanger van Editors) en Andy Burrows (de drummer van Razorlight). Eind 2011 kwam hun kerstalbum Funny Looking Angels uit. Het idee voor het album ontstond in een of andere zatte bui van het duo in een pub. Gezien hun gelijkaardige passie voor oude kerstplaten, werd het een plaat met winterse kerstnummers. De eerste en enige single van dit album was het nummer When The Thames Froze

 • Het lied van de dag: OneRepublic - All The Right Moves

  het lied van de dag, onerepublic, all the right movesDe dag van de mensenrechten is een dag die jaarlijks wereldwijd wordt gevierd op 10 december. Deze datum werd gekozen door de Verenigde Naties ter viering van het feit dat op 10 december 1948 de Universele verklaring van de rechten van de mens werd aangenomen door de Algemene vergadering. De viering werd ingesteld in 1950, toen de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde om deze gebeurtenis te vieren. De dag is een hoogtepunt op de kalender in het VN-hoofdkwartier in New York City. Elke vijf jaar wordt op deze dag de mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties uitgereikt. Veel andere mensenrechtenorganisaties, zoals Amnesty International, grijpen deze dag aan om nog eens extra aandacht te vestigen op aandachtspunten, of om eigen prestaties op het gebied van mensenrechten te vieren. Onerepublic is gevormd door zanger Ryan Tedder. Hij begint in 2003 samen met een schoolvriend de band. Drie anderen komen erbij en de geboorte van OneRepublic is een feit. De wereldwijde doorbraak komt voor de band met het nummer ‘apologize’ van het debuutalbum ‘Dreaming out loud’. Het album doet het zo goed dat producer Timbaland er ook brood inziet. Een wereldwijde doorbraak is het gevolg. Na het succes van ‘Apologize’ brengt het nummer ‘Stop and stare’ uit. De band laat zien dat de band geen toevalstreffer is. In 2010 volgen drie nieuwe singles elkaar in kort tempo waaronder “All The Right Moves”, “Marchin On” en “Secrets”.

 • Het lied van de dag: Inner Circle - Bad Boys

  het lied van de dag, inner circle, bad boysDe Algemene Vergadering van de VN heeft 9 december ingesteld als de Internationale Dag tegen Corruptie. Alle informatie omtrent deze dag is te vinden op het wereldwijde web. Inner Circle is een reggae-groep uit Jamaica. Niettegenstaande hun 30-jarig bestaan zijn zij vooral bekend van één enkele hit. In 1992 werd hun single Sweat (A La La La La Long) een internationale hit. De opvolger "Bad Boys" werd een bescheiden hitje, maar zou wel de leadermuziek van de Amerikaanse realityserie Cops worden.

 • Het lied van de dag: Van Echelpoel - Wiesegaidanie

  het lied van de dag, van echelpoel, wiesegaidanieTijs Vanneste en zijn muzikant Yves Gaillard zijn twee muzikanten uit de Kempen. Het nummer Ziet Em Duun groeide uit tot een hit, terwijl het duo eigenlijk gewoon voor de fun gemaakt werd op een zondagmiddag.

 • Het lied van de dag: U2 - The Fly

  het lied van de dag, u2, flyIn 1994 is de Internationale Dag voor de Burgerluchtvaart vastgesteld op 7 december ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het ICAO.Resolutie A29-1 van de Algemene Vergadering van de VN vastgelegd als een VN dag.Het is het doel van de wereldwijde dag om aandacht te schenen aan het belang van de internationale luchtvaart voor de sociale en economische ontwikkeling van landen. De Ierse rockband U2 is een unicum in de popgeschiedenis. Niet alleen wordt elke nieuwe single gegarandeerd een grote hit, de bezetting -Bono (=Paul David Hewson), Larry Mullen Jr, The Edge (= David Howell Evans) en Adam Clayton- is van het begin af altijd ongewijzigd gebleven. De groep, en dan vooral zanger Bono, is ook politiek actief voor de mensenrechten en steunt veel goede doelen. Bono richtte het merk Red op waarbij een deel van de winst naar goede doelen gaat.

 • Het lied van de dag: Bastille - World Gone Mad

  het lied van de dag, bastille, world gone madBastille is een Britse band uit het zuiden van Londen. Bastille begon in 2010 als een soloproject van singer-songwriter Dan Smith, die later op zoek ging naar een band om hem heen. Het kwartet bestaat uit Smith, Chris 'Woody' Wood, Kyle Simmons en Will Farquarson. De band ontleende zijn naam aan de bestorming van de Bastille die plaatsvond op 14 juli, de Franse nationale feestdag, die tevens Dan Smiths verjaardag is. Bastille bracht bij ons al diverse singles uit: Bad Blood, Things We Lost in The Fire, Flaws, Laura Palmer, Of The Night en Pompeii. Het nummer Torn Apart komt uit op 8 november 2014. De track nemen ze op met deephouse producer en dj Grades. Bad Blood is het debuut-studioalbum van de Britse band Bastille. Het werd op 4 maart 2013 uitgebracht en bevat de singles Overjoyed, Bad Blood, Flaws, Pompeii, Laura Palmer en Things We Lost in the Fire. Het nummer “Good Grief” kwam uit als de eerste single van het nog te verschijnen album Wild World.

 • Het lied van de dag: Gers Pardoel - Ma Chérie

  het lied van de dag, gers pardoel, ma chérieGers is een Nederlandse rapper die we leren kennen door zijn samenwerking met The Opposites en Sef voor 'Broodje Bakpao'. Daarna gaat hij solo aan de slag en werkt hij aan zijn debuutalbum dat in 2011 verschijnt. Van dat album is 'Morgen Ben Ik Rijk' de eerste release. De tweede single is 'Ik Neem Je Mee'. Het nummer behaalt de toppositie in de Nederlandse hitlijsten. Ook behaalt de single de gouden status in België. De derde single 'Bagagedrager' maakt Gers in samenwerking met Sef.

 • Het lied van de dag: Kendrick Lamar - i

  het lied van de dag, kendrick lamar, iKendrick Lamar is een Amerikaanse rapper en songwriter uit Californië. Op zijn achtste zag hij de videoclipopnames van Tupac’s “California Love”. Zijn carrière nam een hoge vlucht nadat zijn mixtape Overly Dedicated in 2010 uitkwam. Een jaar later bracht hij zijn album Section.80, exclusief uit op iTunes. Meteen daarna stond zijn album aan de top van de digitale hip hop releases van het jaar 2011. Hij is verbonden aan het platenlabel van Dr. Dre en hij maakt deel uit van het hip hop collectief Black Hippy waaronder ook Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Wiz Khalifa, Game, Drake en Busta Rhymes zitten. In 2012 lekt zijn lied Cartoons & Cereal op het internet. Kendrick bracht zijn eerste single The Recipe uit met Dr. Dre. Het album kwam in het najaar van 2012 uit. “King Kunta” kwam uit op 9 maart 2015. Het is de derde single van zijn tweede album To Pimp a Buterfly. "Humble" werd uitgebracht op 30 maart 2017. De track is de eerste single van zijn vierde studioalbum DAMN.

 • Het lied van de dag: Jessie J - Nobody's Perfect

  het lied van de dag, jessie j, nobody's perfect3 december is het de internationale dag voor personen met een handicap. Het thema dit jaar is de transformatie naar een duurzame en veerkrachtige samenleving voor iedereen. De 29-jarige Jessie J, afkomstig van Romford in Essex, wordt omschreven als het Britse antwoord op Rihanna of P!nk. "Ze combineert een uniek charisma met geweldige teksten en een ongeloofelijke stem", luidt het. Ze werd daarom verkozen tot nummer 1 in de Sound of 2011 van de Britse openbare omroep BBC. De Sound of 2011 werd samengesteld door 160 kenners, bloggers en presentatoren uit de Britse muziekwereld. Jessie J maakte haar solodebuut eind vorig jaar met de single "Do it like a dude". Eerder schreef ze mee aan de hit "Party in the USA" van Miley Cyrus. Jessie J heeft een platencontract bij het label Island Records waar ook Amy Winehouse, U2 en Florence and The Machine onderdak hebben. Eerder werden al Adele en Mika gespot bij respectievelijk Sound of 2008 en 2007.

 • Het lied van de dag: Depeche Mode - Master And Servant

  het lied van de dag,depeche mode,master and servantDe Algemene Vergadering van de VN heeft 2 december aangewezen tot de Internationale Dag voor de Afschaffing van de Slavernij. Grace Jones is geboren als Grace Mendoza op 19 mei 1948. Ze is een Jamaicaans supermodel, zangeres en actrice. Depeche Mode is een succesvolle Britse New Wave-band. De synthpopformatie werd in 1980 opgericht in Basildon, Engeland. In Nederland en België scoorde de band enkel hits, waaronder "People Are People", "Just Can't Get Enough" en "Enjoy The Silence". De naam van de band komt van een Frans modetijdschrift, "Dépêche-mode", wat zoiets als "mode update" of in het Engels "fashion news dispatch" betekent.

 • Het lied van de dag: Tiësto feat. Maxi Jazz - Dance4Life

  het lied van de dag, tiësto, dance4lifeElk jaar, op 1 december, staat de wereld stil bij de potentiële HIV-Aids slachtoffers. Voor deze datum is gekozen omdat op 1 december voor de eerste keer de diagnose HIV-Aids is gesteld. In 1988 vond de eerste Wereld Aids Dag plaats en per jaar wordt er een thema gekoppeld aan de problematiek rond HIV-Aids. Faithless is de bijnaam van een Russisch jachtvliegtuig, maar wij kennen ze vooral van de Britse dansgroep. Hun muziek is doorgaans een mix van Triphop, Progressive Trance, Hiphop, Pop en vaak nog verschillende andere stijlen. De debuutsingle van Faithless "Salve Mea (Save Me)" werd een grote hit op de dansvloeren en in de hitparades. In totaal werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Latere successingles waren "Insomnia", "God is a DJ" en "We Come One". Tiesto is de artiestennaam van Tijs Verwest, een Nederlandse top-DJ die veel optreedt op grote dance evenementen. Op 20 mei 2004 werd Tiësto benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Op 13 augustus was hij in Athene de eerste DJ die de Olympische Spelen muzikaal mocht openen. "Traffic" en "Love Comes Again" zijn bekende singles van hem.