• Het lied van de dag: Kanye West feat. Syleena Johnson - All Falls Down

  het lied van de dag, kanye west, all falls down Op woensdag 21 maart 2018 is het internationale dag van het downsyndroom. Op deze dag worden mensen met het Syndroom van Down samengebracht. Bovendien wil men werkgevers overtuigen van de voordelen van werknemers met het Downsyndroom.Kanye Omari West (1977) is een Amerikaans producer en rapper. Hij begon zijn carrière als co-producer van een aantal nummers op het album Harlem World van Mase. Naam maakte hij echter met het produceren van het album The Blueprint van Jay-Z in 2001. Sinds een bijna fataal auto-ongeluk na een opnamesessie in Los Angeles in oktober 2002 is West ook echt gaan rappen en solo produceren.

 • Het lied van de dag: Basement Jaxx feat. Lisa Kekaula & Kish Kash - Good Luck

  het lied van de dag, basement jaxx, good luckDe internationale organisatie van de Verenigde Naties heeft 20 maart uitgeroepen tot internationale dag van het Geluk. Meer informatie vindt u via deze weblink. Basement Jaxx begon in 1994 op het Atlantic Jaxx-label en werden in kleine kring bekend met onder andere "Fly Life" en "Samba Magic". In 1999 beleefden ze hun doorbraak naar het grote publiek met het album Remedy met daarop onder andere de hits "Rendez-vous" en "Red Alert". Ook de opvolger Rooty uit 2001 bevatte weer diverse hits, waaronder "Romeo" en "Where's Your Head At". Eind 2003 kwam na een periode van relatieve stilte de langverwachte opvolger uit.

 • Het lied van de dag: Josylvio - Catch Up

  het lied van de dag, josylvio, catch upJoost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib is een Nederlandse rapper uit Naarden. Op zijn 23-jarige leeftijd bracht hij zijn eerste single Le7nesh uit. Sindsdien verschenen er een reeks singles en werkte hij samen met andere rappers waaronder Ali B. Hij maakte al drie albums: Ma3seb (2016), 2 gezichten (2017) en Hella Cash (2018).

 • Het lied van de dag: The Traveling Wilburys - Handle With Care

  het lied van de dag, the traveling wilburys, handle with careVandaag is het dag van de Zorg, een grote opendeurdag van zorg en welzijn waarbij méér dan 180 organisaties en bedrijven ontvangen u met open armen. Meer informatie vindt u op volgende weblink. De Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van voormalig Beatle George Harrison. Naast Harrison bestond de supergroep uit Jeff Lynne, Roy Orbinson, Tom Petty en Bob Dylan. De "Wilburys" brachten twee cd's uit maar traden nooit op en gaven nauwelijks interviews. Harrison zou de band later in interviews een "happy accident" noemen

 • Het lied van de dag: Roisin Murphy - Overpowered

  het lied van de dag, roisin murphy, overpoweredVandaag is het Saint Patrick’s Day. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van Ierland, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. Roisin Murphy is geboren in Ierland en raakte vooral bekend als zangeres van Moloko. Ze ontmoette haar muzikale partner Mark Brydon op een feestje. En dat feesten is ze nog niet verleerd, want ook als solozangeres maakt ze van elk optreden een waar feest. De nummers "Overpowered" en "Let Me Know" stonden ook in België in de hitlijsten.

 • Het lied van de dag: Roxette - Sleeping In My Car

  Knipsel.JPGHet is vandaag World Sleep Day, oftewel de Internationale dag van de slaap. Zonder een goede slaap functioneren we niet optimaal. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 4/10 Belgen slecht slapen. De ondervraagde mannen en vrouwen hadden zeker 7.45 uur slaap nodig om goed te functioneren. Slaapgebrek kan de fysieke en mentale gezondheid aantasten. Een dutje is dan weer goed voor het hart en de bloeddruk. Roxette is een uit Zweden afkomstige band, die internationaal doorbrak in 1989 met het nummer "The Look". Beiden waren in Zweden al zo'n tien jaar bekend toen ze internationaal succes kregen: Marie Fredriksson vooral solo, Per Gessle vooral als zanger in de band Gyllene Tider. Een Amerikaanse student bracht het album Look Sharp! op cassette mee uit Zweden, waarna Amerikaanse radiostations het nummer bekendmaakten. Het werd het begin van een internationaal succes.

 • Het lied van de dag: Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - You Worry Me

  het lied van de dag,nathaniel rateliff,you worry meNathaniel Rateliff vormt samen met Joseph Pope (elektrische gitaar, mondharmonica en zang), Julie Davis (contrabas en zang) en Rateliff (zang en akoestische gitaar) de band Nathaniel Rateliff & the Night Sweats. "S.O.B." is de eerste single van hun debuutplaat. Het liedje gaat over het wegdrinken van liefdesverdriet. De bijbehorende video verscheen op 15 juli 2015. “You Worry Me” is de eerste single van hun komende tweede album.

 • Het lied van de dag: Right Said Fred - I'm Too Sexy


  het lied van de dag, right said fred, i'm too sexyHet is vandaag Steak & Blowjob-dag, deze Valentijnsdag voor mannen staat helemaal in het teken van vlees en genot. De Duitsers vieren Schnitzel- und Blowjob Tag en in Amerika heet het Steak & BJ-day. Deze dag is, in tegenstelling tot Valentijn, niet commercieel want er zijn geen cadeautjes nodig. Right Said Fred is een Britse popband opgericht door de broers Richard en Fred Fairbrass. De groep is genoemd naar een hit in 1962 van Bernard Cribbins. Hun laatste album "Stand Up" kreeg goud en werd zelfs nummer één in Japan.

 • Het lied van de dag: Tom Walker - Leave A Light On

  het lied van de dag, tom walker, leave a light onTom Walker is een Britse singer-songwriter uit Manchester. In 2016 verscheen zijn debuutsingle "Sun Goes Down". Datzelfde jaar kwamen er nog twee singles uit: "Fly Away With Me" en "Play Dead". In 2017 kwamen er vijf singles uit waaronder "Leave A Light On". De videoclip is gemaakt in Kroatië door Charles Mehling.

 • Het lied van de dag: Fifth Harmony feat. Fetty Wap - All In My Head (Flex)

  het lied van de dag, fifth harmony, all in my headDe Brain Awareness Week wordt sinds 1995 gehouden in de derde week van maart. De week draait rond neurologisch onderzoek waarbij 55 landen meer dan 860 activiteiten organiseren. De Amerikaanse groep Fifth Harmony bestaat uit Ally Brooke, Normani Hamilton, Lauren Jauregui, Camila Cabello en Dinah Jane Hansen. De groep werd gevormd nadat de groepsleden afzonderlijk audities afnamen tijdens het programma The X Factor. Na een van de rondes vormden ze samen de groep Fifth Harmony. Samen gingen ze door naar de liveshows en de groep eindigde op de de derde plaats. Hun eerste single “Miss Movin’ On” kwam uit op 15 juli 2013. Hun volgende liedje, "Me & My Girls", was een samenwerking met Radio Disney. Hun ep Better Together werd op 22 oktober 2013 uitgebracht en kwam in de Billboard 200 op de zesde plaats binnen. De single "BO$$" bereikte de 43ste plaats in de Amerikaanse hitlijst. “Work From Home” komt van hun tweede studioalbum 7/27. Eigenlijk kreeg de single “Work” als titel mee, maar om verwarring met het nummer “Work” van Rihanna te vermijden, werd de titel aangepast. "All in My Head (Flex)” is de tweede single van hun album 7/27

 • Het lied van de dag: Caro Emerald - Tangled Up

  1.jpgCaro Emerald, alias Caroline van der Leeuw (Amsterdam, 26 april 1981) is een Nederlandse zangeres, beter bekend onder haar artiestennaam Caro Emerald. Eind januari 2010 kwam haar eerste album “Deleted Scenes from the Cutting Room Floor” uit en staat vol met wat ze op haar eigen site 'toegankelijke muziek', 'ballroom jazz', 'filmische tangos', 'groovy jazz' en 'aanstekelijke mambos' noemt. Haar tweede album volgde in 2013 en kreeg “The Shocking Miss Emerald” mee als titel.

 • Het lied van de dag: Mario - Let Me Love You

  het lied van de dag, mario, let me love youElk jaar op 10 maart viert men in de Verenigde Staten Mario Day. Zijn naam kan geschreven worden als Mar10. Mensen vieren deze dag door zich te verkleden als Mario, geven feestjes of spelen Mario-spelletjes. Mario Barrett geboren op 27 augustus 1986 is een Amerikaanse R&B-zanger. In 2002 brak hij op 15-jarige leeftijd door met "Just A Friend 2002", gebaseerd op de hiphophit "Just A Friend" van Biz Markie uit 1990. Het nummer was afkomstig van zijn debuutalbum Mario. Op 5 januari 2006 trouwde hij met de Marokaanse Saida El Kourry.

 • Het lied van de dag: Rihanna - California King Bed

  het lied van de dag, rihanna, california king bedHet is vandaag de Nationale Pyjamadag van Bednet, Ketnet en MNM. Kinderen worden gevraagd om in pyjama naar school te komen om solidair te zijn met zieke kinderen en jongeren. Robyn Rihanna Fenty werd geboren in St. Michael, op het Caribische eiland Barbados op 18 februari 1988. Op de middelbare school behaalde ze de eerste plaats in een schoonheidswedstrijd en talentenjacht. Haar muziek is een mengeling van dancehall en R&B. Haar grote idool is Whitney Houston. Rihanna beperkt zich niet tot één type muziekstijl. Russian Roulette wordt uitgebracht als de eerste single van haar vierde studioalbum dat op 23 november 2009 uitkwam. Het nummer is geschreven door Ne-Yo, een artiest waarmee zij ook op eerdere singles als Unfaithful, Hate That I Love You en Take a Bow heeft gewerkt. 'California King Bed' is de vierde single van Rihanna afkomstig van het album Loud. Om te voorkomen dat we Rihanna moe worden wisselt ze lekker af tussen uptempo R&B hits en schitterende ballades. 'California King Bed' valt duidelijk in de laatste categorie.

 • Het lied van de dag: Roy Orbison - Oh, Pretty Woman

  het lied van de dag, roy orbison, oh pretty woman De Internationale Vrouwendag is een herdenking van de eerste staking van vrouwen die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen: "brood en rozen". Roy Orbison werd geboren in Vernon, Texas. Hij begon zijn carrière in 1956 bij het platenlabel Sun Records, dat ook Elvis Presley en Johnny Cash onder contract had. Vanaf 1964 kreeg Roy Orbison te maken met grote tegenslagen in zijn privéleven: zijn vrouw Claudette kwam om het leven bij een motorongeluk, twee van zijn drie kinderen vonden de dood bij een brand in zijn landhuis en zijn broer verongelukte onderweg naar Roy Orbison om Thanksgiving te vieren.

 • Het lied van de dag: Frances - Don't Worry About Me

  het lied van de dag,frances,don't worry about meFrances werd op 27 juni 1993 geboren als Sophie Frances Cooke. Ze studeerde muziek aan de Liverpool Institute for Performing Arts. In 2014 verscheen haar eerste single "Fire May Save You". In 2015 verschenen er twee EP's van haar: Grow for Communion Records en Let It Out. Datzelfde jaar werd ze genomineerd voor de BBC Sound of 2016.

 • Het lied van de dag: Dr Alban - Look Who's Talking

  het lied van de dag,dr alban,look who's talkingVandaag is het de Europese dag van de Logopedie. Deze dag is uitgeroepen door de koepel van Europese logopedieverenigingen. Alban Nwapa, gekend als Dr. Alban is een Nigeriaanse rapper die aan het begin van de jaren '90 enkele grote hits scoorde. In de jaren '80 vertrok Dr. Alban op 23-jarige leeftijd naar Zweden om tandheelkunde te studeren. In 1990 studeerde hij af en werd hij tandarts. In datzelfde jaar bracht hij zijn eerste single uit. zijn teksten gaan meestal over wijsheid, vrijheid en liefde. Hij is een persoonlijke vriend van Nelson Mandela.

 • Het lied van de dag: Oscar and the Wolf - Breathing

  het lied van de dag, oscar and the wolf, breathingAfgelopen nacht werden de Academy Awards, de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten uitgereikt. De eerste Oscaruitreiking vond plaats op 16 mei 1929. Er werden 15 prijzen uitgereikt in de periode 1927 - 1928. Dit jaar heeft "The shape of water" van Guillermo del Toro heeft 4 Oscars gewonnen. Oscar And The Wolf is een Brusselse electropopband die in 2010 opgericht werd. In 2014 kwam hun debuutplaat Entity uit. Onder andere "Princes" staat op dit album, maar ook de nummers "Undress" en "Strange Entity". Intussen werd het album door Cutting Edge het beste Belgische debuut van 2014 genoemd. Max Colombie, de zanger van Oscar and the Wolf, nam eerder al deel aan de preselecties voor Junior Eurosong in 2005. Max Colombi heeft de soundtrack van de film “Black” ingezongen. Het nummer is een cover van een Amy Winehouse-single. Het nummer Runaway verschijnt als single van hun twee album Infinity.

 • Het lied van de dag: Pet Shop Boys - Left To My Own Devices

  het lied van de dag, pet shop boys, left to my own devicesDe Pet Shop Boys is een Brits muzikantenduo gevormd door zanger Neil Tennant en toetsenist Chris Lowe. Het duo staat bekend om hun verschillende extended versions, remixen en opvallende samenwerkingen met onder andere Dusty Springfield en Liza Minnelli. Ze stonden op het podium van Live 8 in Moskou. In maart 2007 verscheen 'She's Madonna' een gezamenlijke Robbie Williams en Pet Shop Boys-single. In de daaropvolgende jaren kwamen er nog verschillende albums uit: Yes (2009), The Most Incredible Thing (2011), Format (2012), Elysium (2012), Electric (2013) en Super (2016).

 • Het lied van de dag: Heavy D & The Boyz - Now That We Found Love

  het lied van de dag, heavy d & the boyz, now that we found loveDwight Arrington Myers was lid van de rapformatie Heavy D & the Boyz. In 1987 bracht hij zijn eerste album Big Living uit. Zijn doorbracht kwam er dankzij het album Big Tyme uit 1989. Hij bracht daarna nog een succesvol album Peaceful Journey uit. Het vierde album flopte waardoor Myers zich toelegde op acteren. In 2011 stierf hij als gevolg van een longembolie

 • Het lied van de dag: Tiziano Ferro feat. Jamelia - Universal Prayer

  het lied van de dag, tiziano ferro, universal prayerHet is vandaag Wereldgebedsdag. De dag wordt georganiseerd door christenvrouwen, met deze dag willen ze aantonen dat gebed en actie invloed hebben op de wereld. De Italiaan Tiziano Ferro had in 2001 een hit te pakken met het nummer "Perdono". Zijn debuutalbum "Rosso Relativo" verkoopt goed en daarna volgen nog enkele succesvolle jaren. Ferro zingt samen met Jamilia voor de Olympische Spelen in Athene en in 2006 brengt hij zijn derde album uit.